LG OLED55C9PLA - 5.0 out of 5 based on 1 vote
LG OLED55C9PLA

LG OLED55C9PLA

Prošlogodišnji premium

Vrhunska slika, odlično softversko sučelje, napredan procesor slike Alpha 9 Gen 2 i podrška za HDMI 2.1 čine ovaj LG-jev OLED televizor super primamljivom opcijom. S obzirom na trenutnu cijenu preporuka je samo jedna-kupiti!

LG je nedvojbeno ulaganjem u OLED tehnologiju osigurao sebi poziciju svojevrsnog tehnološkog tržišnog lidera. Serija C njihovih OLED televizora je unatrag zadnjih nekoliko godina svakako najpopularnija i najprodavanija. C9 je prošlogodišnji model koji je trenutno dostupan po iznimno povoljnoj cijeni što ga čini nadasve primamljivom opcijom.

 

Tehnološki napredan

Može se pohvaliti standardno vrhunskom kvalitetom slike kakvu uostalom očekujemo od LG-jevih OLED televizora. Nadalje, opremljen je modernim procesorom slike Alpha 9 Gen 2, dolazi s odličnim LG-jevim softverskim sučeljem webOS, a cijelu priču zaokružit će podrška za HDMI 2.1.

 

LG OLED 55C8PLA V 11

Kao i većina LG-jevih televizora više klase C9 dolazi s dobro poznatim daljinskim upravljačem Magic Remote. Riječ je o jako dobrom daljinskom upravljaču koji omogućuje vrlo lako i jednostavno korištenje svih opcija. Ugrađeni zvučnici su snage ukupno 40 vata i podržavaju Dolby Atmos.

Možemo ih opisati kao solidne, ali ako želite doista kvalitetan zvuk preporučujemo kupnju zasebnog zvučničkog sustava. Glavna prednost webOS-je svakako iznimna jednostavnost korištenja. Nadalje jedna od zanimljivih novosti novijih verzija svakako je AI preview koja dodaje novi red ikonica sa zadnje gledanim ili preporučenim sadržajem nakon što se kursorom zadržite na pojedinoj aplikaciji.

 

LG OLED 55C8PLA V 10

Ova opcija može biti poprilična korisna, međutim trenutno je podržava manji broj aplikacija. Kako je ovaj model LG-jevog televizora opremljen s drugom generacijom procesora slike Alpha 9 naglasak je u potpunosti na umjetnoj inteligenciji. Sada su nam tako dostupne opcije za automatsku prilagodbu slike i zvuka ovisno o sadržaju koji gledamo, famozni AI upscaler, kao i AI preporuke vezano za sadržaj ovisno o našim navikama.

Koliko su ove opcije doista korisne teško je prosuditi, posebno što bismo za njihovo realno testiranje uređaj morali koristiti nekoliko mjeseci. Vjerujemo kako ćete željeni prikaz slike lakše podesiti sami, a upscaler radi sasvim dobro i bez umjetne inteligencije.

 

LG OLED 55C8PLA V 3

Cijela priča zapravo funkcionira na principu da sustav vremenom prati naše navike korištenja uređaja i potom nam pokušava ponuditi odgovarajuće opcije i preporuke ovisno o našim navikama. Sve AI opcije dakako po želji možete i posve isključiti ukoliko ih ne planirate koristiti.

 

Besprijekorna kvaliteta slike

Još jedna od zanimljiva opcija koje donosi novije updateana verzija webOS-a je svakako podrška za Appleov Air Play 2. Ovo vam omogućava primjerice bežični streaming sadržaja direktno s vašeg iPhonea, iPada ili Maca na sam televizor.

Impresivna je i kvaliteta slike kojom će vas počastiti C9. Besprijekorna crna, fantastičan kontrast, odličan vidljivi kut, ujednačeno osvjetljenje i super brzi odziv osobine su koje OLED televizorima omogućavaju vrhunsku kvalitetu slike. OLED je i dalje nenadmašan kada govorimo o kvaliteti slike u mračnijim prostorijama, gdje posebno HDR performanse i dinamički raspon dolaze do punog izražaja.

 

LG OLED 55C8PLA V 12

Nadalje naglasimo i podršku za HDMI 2.1. Sva četiri dostupna priključka podržavaju ovaj najnoviji standard što uključuje opcije poput 4k na 120 Hz HFR (high frame rate), ALLM (automatic low latency mode) i HDMI- VRR (variable refresh rate).

Ovu su opcije prije svega namijenjene poboljšanju performansi u igrama, obzirom da omogućavaju brži odziv i bolju kvalitetu slike bez „trzanja“ i „pucanja“ zahvaljujući podršci za promjenjivu frekvenciju osvježavanja (VRR).

 

LG OLED 55C8PLA V 14

S obzirom da je ovaj LG-jev televizor trenutno dostupan po akcijskoj cijeni od oko 10.000 kn što je s obzirom na mogućnosti i kvalitetu slike, u samom vrhu best buy nadmetanja u kategoriji premium televizora više klase. Ovog puta podijelio je Grand Prix nagradu s Philipsom OLED854.

 

LG OLED 55C8PLA V

Pročitajte kompletan usporedni test OLED vs LED televizora

Tehnološki sudar svjetova: 55-inčni OLED vs. LED

OLED televizori su posljednje vrijeme postali cjenovno sve pristupačniji i na domaćem tržištu mogu se naći na iznimno povoljnim akcijama. U isto vrijeme dok razmišljamo o OLED-u kao best buy televizoru, pitamo se isplati li se uopće više kupiti LED televizor? I kod njih je puno noviteta i atraktivnih tehnologija. Testirali smo stoga 8 LED, QLED i OLED televizora kako bismo dobili odgovor na pitanje što se najviše isplati kupiti.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG OLED55C9PLA

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG OLED55C9PLA - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.