Philips 55OLED754

Philips 55OLED754

Najjeftiniji OLED

Konačno smo dočekali pristupačnije OLED televizore. Philips s ovim modelom nudi trenutno najjeftiniji OLED televizor na domaćem tržištu. Dobijete i Amibilight, ali se kao softverska platforma koristi jednostavan Saphi.

Može li OLED televizor biti jeftin? Ne! Može li biti jeftiniji? Da! Philips za sve ljubitelje vrhunske kvalitete slike ima iznenađenje u obliku najjeftinijeg OLED televizora na domaćem tržištu. OLED za kikiriki? Ne baš, ali vrlo blizu nekakve magične granice od 1000 eura. I to ne bilo kakav OLED. Vrhunska OLED s Philipsovim P5 pro procesorom i Ambilightom.

 

OLED za mase?

U čemu je kvaka? Jednostavno, ovo je zapravo ponešto oslabljena verzija Philipsovog OLED modela 804. Dizajn su ovaj 754 i 804 vrlo slično, gotovo identično. Tanak OLED u kombinaciji s dvije male metalne nogice. Izgleda dobro, radi još bolje. Gdje se štedjelo u odnosu na skuplji 804 model?

 

Philips 754 4

Pa, recimo, ovdje nema Android, već se kao softversko sučelje koristit Saphi OS baziran na Linuxu. Riječ je o daleko siromašnijem softverskom sučelju, premda je vrlo jednostavno za korištenje, a radi i prilično brzo. Jedino nedostaje veliki broj opcija koje imamo na Androidu. No, koga briga. Ovaj televizor ćete prije svega kupiti zbog vrhunske kvalitete slike koju omogućuje OLED. 

I doista nema tu neke velike razlike u odnosu na nazivno skuplji model 804. Sve čari OLED-a ovdje ćete doživjeti u punom sjaju. Jedino su nam definitivno nedostajalo vrlo korisni predlošci za podešavanje slike ISF Day i Night. Pomoću ovih predložaka moguće je vrlo lako i brzo prilagoditi prikaz slike i dobiti odličan rezultat.

 

Philips 754 1

U ovom slučaju možete odabrati između nekolicine drugih predložaka Standard, Natural, Vivid, Movie, Game. Nismo bili pretjerano zadovoljno onime što nam nude ovi predlošci, pa smo se odlučili dodatno prilagoditi prikaz. Međutim za većinu korisnika Movie ili Natural bit će dobar odabir.

Jedna od jača strana OLED-a je svakako prikaz HDR sadržaja. Možda i ne može dosegnuti razinu maksimalne svjetline QLED-a , ali fantastičan kontrast popravlja stvar, kao iznimno širok raspon prikaza boja. Zbog toga HDR sadržaj doslovno „iskače“ bilo da je riječ o igrama ili filmovima.

 

Svakako preporuka

Što se tiče naprednih tehnologija Philips ovdje ne nudi ništa posebno. Nema podrške za HDMI 2.1, ali ni podrške za ALLM ili VRR. Stoga na prvi pogled ovo i nije idelan gamerski TV. Međutim nama to nije previše smetalo, jer igre na njemu izgledaju fenomenalno, a brzina odziva je iznimna. Ukoliko baš nemate običaj igrati iznimno brze igre, smatramo kako ni input lag neće biti preveliki problem.

 

Philips 804 3

Dodatna atrakcija svakako je i Ambilight koja će vam vizualno obogatiti dnevni boravak. Koliko god je to zgodna opcija, moramo priznati kako bismo radije umjesto Ambilighta ovdje vidjeli neko malo bogatije softversko sučelje. Sve skupa radi solidno, ali jednostavno nedostaje naprednih opcija i izbor samih aplikacija je daleko manji.

No možemo mi sada pričati od jutra do sutra o nekim nedostacima ovog televizora. Ostaje činjenica kako je ovo OLED. Po cijeni po kojoj smo donedavno plaćali bolje LED televizore. Štoviše trenutno ima nekoliko Samsungovih prošlogodišnjih QLED modela koji su daleko skuplji od ovog televizora.

 

Philips 754 2

Tako da nema sumnje kako je ovo odličan izbor za sve koji žele uživati u vrhunskoj slici po cijeni koja je sada barem koliko-toliko pristupačnija. Zapravo ključna konkurencija ovom modelu je LG-jev C9 koji je trenutno nešto skuplji, ali nudi nešto bolju opremljenost i bogatiji feature set. No, ukoliko se odlučite za ovaj Philipsov televizor nećete nimalo pogriješiti, a pritom ćete uštedjeti i koju kunu.

 

Philips 754 3

Pročitajte kompletan usporedni test OLED vs LED televizora

Tehnološki sudar svjetova: 55-inčni OLED vs. LED

OLED televizori su posljednje vrijeme postali cjenovno sve pristupačniji i na domaćem tržištu mogu se naći na iznimno povoljnim akcijama. U isto vrijeme dok razmišljamo o OLED-u kao best buy televizoru, pitamo se isplati li se uopće više kupiti LED televizor? I kod njih je puno noviteta i atraktivnih tehnologija. Testirali smo stoga 8 LED, QLED i OLED televizora kako bismo dobili odgovor na pitanje što se najviše isplati kupiti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 55OLED754

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 55OLED754 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.