Philips 65OLED +984

Philips 65OLED +984

Besprijekorna slika, ali i zvuk

High-end Philipsov OLED ima široku HDR podršku, prepoznatljivu Ambilight tehnologiju na sve četiri strane i dedicirani Bowers & Wilkins soundbar u premium dizajnu i izradi.

Iako ovo nije prvi put da se uz vrhunski televizor spaja soundbar u jedinstveni proizvod, još nismo vidjeli ovakvu premium implementaciju. Impresivni visoki stalak koji zajedno s televizorom doseže 1,33 metra, smještaj Bowers & Wilkins zvučnika i na vrhu OLED panel stvaraju smjesu idealnu za ljubitelje vrhunske slike i zvuka.

 

Metalni ljepotan

Masivan uređaj teži 48,3 kilograma i definitivno ćete ga teško moći sami sastaviti. Samo sastavljanje nije komplicirano; na masivno postolje prvo ide također metalni čvrsti stalak, potom dio slagalice koji na gornjem dijelu stalka sadrži i spomenuti soundbar te dodatni odvojeni tweeter, da bi se na koncu postavio ultra tanki i doista veliki 65’’ OLED panel.

Dizajn zvučnika podsjeća na samostojeće modele B&W. Televizor se može postaviti i na zid, ali je prvenstveno namijenjen boravku na masivnom metalnom dizajnerskom stalku koji odiše premium osjećajem.

OLED +984 je najjači model iz Philipsa i ne čudi da ima četverostranu Ambilight tehnologiju koja, kao što već godinama znamo, raznobojnom LED rasvjetom na zid iza televizora baca osvjetljenje u boji sadržaja na televizoru.

 

Philips TV 1 2

Osim oponašanja sadržaja, Ambilight možete podesiti da projicira jednu od željenih boja ili da se sinkronizira s glazbom, a u naletu domoljublja možete ga iskoristiti da svijetli u bojama nacionalnih zastava.

Što se tiče sučelja, dostupna su četiri HDMI utora s podrškom za 4K, tri USB porta, optički digitalni audio izlaz i komponentni AV ulaz. Naravno, tu je i podrška za bežične standarde Bluetooth i Wi-Fi, ali i Ethrenet utor ako više volite kablovinje.

 

Ultimativni kontrast

Kao ponavljajuća ploča opet vrijedi istaknuti da OLED paneli zbog svoje tehnologije omogućuju besprijekoran prikaz crne. Jednostavno se svaki pojedini piksel gasi i crna je crna. To u kombinaciji s vrlo pristojnom svjetlinom koju su sad već dosegli OLED paneli donosi nevjerojatan kontrast i posljedično impresivan prikaz HDR-a.

A kada smo kod toga, treba napomenuti da Philips +984 donosi podršku za sve HDR varijante koje predvode Dolby Vision i HDR10+, kao i HLG broadcast i obični HDR10. Demo snimke izgledaju nevjerojatno, ali to je očekivano jer su namjenski ispeglane da bi ostavile perfektan dojam.

 

Philips TV 1

Gledajući Netflix, pogledali smo nekoliko naslova s Dolby Vision poput fenomenalne nove serije The Witcher ili Spenser Confidential filma s Markom Walhbergom u naslovnoj ulozi. Dojam je izvrstan. No nije samo da treća generacija P5 procesora slike odlično odrađuje HDR sadržaj i 4K video.

Bili smo jednako impresionirani upscale mogućnostima koje nadograđuju kako u broju piksela tako i u dodavanju sloja koji podsjeća na HDR.

Ono što primjećujemo kod softverskih izglađivanja slike jest da kod mjerenja ANSI kontrasta ima primjese plave i ljubičaste na bjelini šahovskog polja koje smo koristili. To se isključivanjem postprocesiranja slike gubi, tako da se možete doista poigrati sa slikom i iznači način koji vama najviše odgovara.

Performanse su odlične, HDR impresivan i doista se teško što može prigovoriti high-end 65’’ OLED uređaju.

 

Razina iznad

Mnogi televizori visoke klase muku su mučili s audiom, nespretnim implementacijama podkapacitiranih zvučnika i polovičnim rješenjima. Odlučite li se za ovaj Philipsov OLED, u paketu ćete dobiti fenomenalan Bowers & Wilkins soundbar koji ima visoke audio performanse.

Zadovoljit će i hi-fi entuzijaste, kao i sve zaljubljenike u multimediju. Radi se o trokanalnom sustavu ukupne izlazne snage 60 W koji podržava Dolby Atmos kodek među ostalima, a od zvučnih rješenja ima Clear Dialogue i Dolby Bass Enhancement. U svakom slučaju, zvuk je ispeglan kroz sve kanale, pa ćete uživati u dubokim basevima, jasno čuti dijaloge i neće se gubiti srednji i visoki tonovi.

 

Philips TV 1 3

Kombinacija OLED TV-a i B&W soundbara doista je All in One rješenje s kojim nećete morati dodatno ulagati u soundbar, kućno kino ili neki drugi vanjski sustav zvučnika.

Televizor dolazi s Android TV pametnim sučeljem što znači da ćete imati najširi izbor aplikacija od kojih su Netflix i Rakuten dobili dedicirane tipke na daljinskom upravljaču. Philips TV ima podršku za sve pametne asistente od kojih kod nas najbolje funkcionira Google Assistant, ugrađen je Chromecast i općenito operativni sustav kao i detaljan sustav postavki je nešto sa čime možete biti zadovoljni.

Ukupno se radi o doista premium modelu koji u svojih 40-ak kilograma s metalnim dorađenim stalom, odličnim odvojenim B&W zvučnikom te OLED panelom velike dijagonale i UHD rezolucije s vrlo tankim rubovima uspješno ispunjava sve zahtjeve modernog televizora. Poveziv s drugim pametnim uređajima, možete uskladiti Ambiligh rasvjetu s Philips Hue pametnom žaruljom, ali ono što je najbitnije, 65OLED +984 donosi vrlo kvalitetne performanse prikaza slike što je zapravo bit svakog televizora.

Više informacija

  • Model: 65OLED +984
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Ergonomija: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Proizvođač: TP Vision
  • Tip: SmartTV OLED
  • Vrsta panela: OLED
  • Dijagonala/ rezolucija: 3840 x 2160/65” (164cm)
  • Kut vidljivosti: 178°
  • AV priključci: 4xHDMI (HDCP 2.2), komponentni, kompozitni, optički izlaz, CI+
  • Ostali priključci: 3xUSB, LAN, slušalice
  • Dodatno/Ostalo: WiFi ac, Chromecast, DLNA, OLED HDR 10+, HDR 10, Dolby Vision i HLG
  • SMART platforma: Android TV 9.0
  • Dimenzije: 1448,7 x 1056 x 142 mm
  • Masa: 47,3 kg
  • Plus: prikaz crne, podržava sve HDR standarde, Android TV, fenomenalan zvuk
  • Minus: visoka cijena
  • Ustupitelj i cijena: TP Vision www.philips.hr Cijena: 34.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 65OLED +984

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 65OLED +984 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.