Sony α7 III - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Sony α7 III

Sony α7 III

Svestrani Full Frame

Sony α7 III je fotoaparat s 35 mm Exmor R CMOS full frame senzorom od 24,2 megapiksela te je sposoban snimati 4K video, ima dobar auto fokus, kao i brzo okidanje slika te odličnu kvalitetu fotografija.

Tijelo fotoaparata teško je 650 grama i dobro leži u ruci, a kontrole su dobro raspoređene te se naprijed, ispred ON/OFF gumba, tj. gumba za okidanje fotografija, nalazi kotačić za podešavanje F broja, dok se sa stražnje strane nalazi kotačić za podešavanje brzine blende, a do njega desno možete namjestiti pod ili preeksponiranje fotografija i videa. Nekada, na starijim modelima, Sony nije imao tako namještene postavke kotačića, pa ako vam je teško naviknuti se na ove postavke, uvijek ih možete customizirati pomoću menija fotoaparata. I druge se tipke mogu customizirati, pa tako okidač za slikanje može biti postavljen da snima video, ako vam ne odgovara da palcem tražite video gumb smješten pored malog digitalnog tražila.

35 milimetara ili full frame senzor pružiti će oštriju fotografiju od manjih senzora

Sony Alpha 7 III 1

Straga mu je i nagibni touch LCD, kojem touch funkcija služi za postavljanje točke fokusa, a iznad njega se nalazi digitalno tražilo.

Nagibni LCD dobro će doći kada želite snimati s fotićem blizu tla usmjerenim lagano prema gore, što je sve popularniji kadar pri snimanju videa. Takve kadrove popularizirale su kamere laptopa koje se nalaze niže od objekta snimanja

Sony Alpha 7 III 4

Snimati možete na dvije SD UHS-II kartice paralelno (kao backup materijala) ili možete na jednu odvojiti video, a na drugu fotografije, kao i JPEG od raw fotografija.

Opremljen je Bluetoothom, NFC-jem i Wi-Fi mrežom, koju osim za prebacivanje fotografija možete koristiti i za, recimo, reprodukciju snimaka na drugim uređajima koje podržavaju te za upravljanje fotoaparatom putem smartfona.
Ako vam je tijelo fotoaparata premaleno, možete ga nadograditi baterijskim gripom u koji stanu dodatne dvije baterije, što će produžiti vrijeme snimanja.

USB Type-C priključak će vam omogućiti brzo prebacivanje velikih raw fotografija i videa na računalo, kao i punjenje fotoaparata te slikanje s konstantnim izvorom napajanja, što kod mnogih modela nismo imali priliku vidjeti, a ključna je opcija za nastavak snimanja kada ste na terenu i ponestane vam baterije. Zgodno je i iskoristiti avionski mod, koji će, kao i na mobitelima, isključiti sve mreže (Bluetooth, Wi-Fi i NFC) te time produžiti trajanje baterije, a zatim isključite i LCD te prijeđite na optičko tražilo.

A7 III korisiti bateriju od α9 serije fotoaparata kojoj je vrijeme snimanja impresivno

Sony Alpha 7 III 6

S obzirom na to da se za snimanje videa može koristiti kompletni senzor, koji će sa 6K sliku smanjiti na 4K rezoluciju, fotoaparat snima video materijale izvrsne kvalitete te će najviše koristi od njega imati oni koji žele iskoristiti mogućnosti 4K video snimanja, a za izvrsne video materijale zaslužan je i Sonyjev poboljšani sustav za procesiranje slika, koji će minimalizirali šum na slikama i videu pri većim ISO vrijednostima, a posebno će se pobrinuti za boju kože te jasne boje pejzažnih slika. Naravno, želite li manje naglašene boje, korekciju boja možete postaviti na neutralnu, za naknadnu obradu.

Snimate li ljude, željet ćete iskoristiti opciju fokusiranja na zjenicu oka koja će osigurati konstantni fokus na ljude u pokretnim kadrovima. Iza tehnologije fokusiranja kriju se algoritmi preuzeti s α9 serije Sonyjevih fotoaparata prilagođeni za „sedmicu“, koja na senzoru posjeduje 693 AF točaka za otkrivanje faze i 425 AF točaka za detekciju kontrasta.

Uzastopno okidanje, uz određene postavke, može postići do 10 snimaka u sekundi te tako može snimati oko 9 sekundi. Znatnije vrijeme trebat će mu da se snimke iz interne memorije zapišu na karticu, a zapisivanje se nastavlja i kada isključite fotoaparat na gumbu za gašenje.
U tijelu fotoaparata nalazi se 5-osna stabilizacija senzora.

Na kućištu, osim spomenutog USB Type-C konektora, imamo i mini HDMI te portove za mikrofon i slušalice.

Ugrađeni mikrofon je odlične kvalitete, ali će se pri čestom auto fokusiranju objektiva snimiti zvuk njegova motora, pa će priključci za vanjski mikrofon i slušalice svakako doći do izražaja. No zvuk videa moguće je snimiti i bez vanjskog mikrofona, snimate li sportske događaje gdje je ionako okolni zvuk preglasan.

Oštrina i realističnost boja na visokoj su razini. Gledate uvećani detalj druge slike po redu

zoom

3

Slika prikazuje štrudlu s Medvednice, odnosno da i s kit objektivom bokeh efekt izgleda lijepo

1

U sjeni drveća vidimo detalje, a nebo i dalje zadržava svoju nježno plavu boju.

2

Više informacija

  • Model: Sony ILCE-7M3KB
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: Sony
  • Senzor: 35 mm full frame (35.6 × 23.8 mm), Exmor R CMOS senzor 25,3 megapiksela
  • Rezolucija: 24 MP, 6000 x 4000 piksela
  • Kompresija: XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264
  • Objektiv: Sony E-mount objektivi, u setu dolazi objektiv FE 3.5-5.6/28-70 OOS
  • ISO raspon: 100 - 51200 (produženi ISO od 50 do 204800)
  • Video: 4K
  • LCD: TFT 2,45“ touch
  • Dimenzije i masa: 126,9 x 95,6 x 73,7 mm, 650 g
  • Plus: Stabilizacija slike, kvaliteta slike, opcije
  • Minus: U moru opcija zgodno je posegnuti za “Uputama za korištenje”
  • Ustupitelj i cijena: Sony Hrvatska, www.sony.hr, cca 18.500,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sony α7 III

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony α7 III - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.