Razer Huntsman Mini

Razer Huntsman Mini

Funkcionalan minimum

Koliko toga smo spremni odbaciti, a da periferija ostane upotrebljiva, svakako se testira s 60 % dizajnom popularnim kod limitiranog prostora na radnom stolu.

Zapitali biste se koja je fora ovakvih tipkovnica i na prvu vam ne bismo zamjerali. Nedostaju joj navigacijske tipke, funkcijske tipke, da ne pričamo o ostalim malim dodacima na kakve nailazimo kod full-size tipkovnica. Ipak, ovakav pristup pokazao se iznimno popularnim kod gaming ekipe gdje je prostor za upravljanje mišem ipak u prednosti nad manje korištenim tipkama.

Tipkovnica naravno ima rješenje u obliku sekundarnih funkcija za dobar dio tipki gdje korištenjem “Fn + …” kombinacija možete pristupiti velikom broju mogućnosti, od funkcijskih i medijskih tipki, navigacije, pa sve do dodatnih kombinacija za kontrolu rasvjete same tipkovnice.

Prvi pogled kada ju otvorite dočarat će vam apsolutan minimum prostora u koji je moguće nagurati sve standardne tipke potrebne za funkcioniranje. Rubovi oko tipkovnice vrlo su kratki i maknuto je sve što nije potrebno za rad. Tipkovnica s gornje strane ima metalnu ploču koja joj daje čvrstoću za vrijeme tipkanja, dok je stražnja strana plastična. Noge imaju dvije razine nagiba, a mala težina ovog modela znači da će se tu i tamo pomaknuti za vrijeme rada.

Iako je na njoj sve usko, tipkovnica nije ništa niža od standardnih modela, tako da bi nekima mogla nedostajati kakva potpora za zapešće iako mi nismo imali takav dojam s obzirom na to da na poslu koristimo mehaničke tipkovnice već neko vrijeme. Ipak, za traženu cijenu bismo voljeli vidjeti nekakvu verziju potpore u ponudi.

 

Razer Huntsman Mini 3

Iznimno zbijena tipkovnica i dalje zadržava originalnu debljinu pa preporučamo naslon za zapešće.

 

Jedini dodatan utor je na gornjem rubu, a riječ je o USB-C utoru za kabel koji dobivate s tipkovnicom. Činjenica da je odvojiv znači da je tipkovnicu lagano transportirati, a ako se ošteti, uvijek ga možete i zamijeniti. Ipak se radi o visokokvalitetnoj mehaničkoj tipkovnici koja bi lagano mogla nadživjeti priložene kablove, samo ju nemojte zaliti nečime.

Tipkovnica je naravno osvjetljena RGB rasvjetom, no ovoga je puta riječ o suptilnoj implementaciji koju bismo čak voljeli da je ipak malo jača za rad po danu. Nismo se žalili za vrijeme rada na njoj, no kada je došlo vrijeme slikanja, postalo je jasno koliko je slabija od ostalih modela na testu. Ipak, nudi se širok spektar opcija osvjetljenja od kojih je njih desetak već predefinirano i možete im pristupiti pomoću Fn kombinacija.

 

Razer Huntsman Mini 4

60% dizajn tipkovnice znači da će se dobar dio rijetko korištenih tipki  aktivirati Fn tipkom.

 

Sav izbor proširuje vam Synapse aplikacija čija instalacija kreće čim povežete tipkovnicu na računalo. Ona tipkovnici dodaje značajnu funkcionalnost jer je moguće preraspodijeliti gotovo sve tipke, kao i zadati Macro naredbe na bilo koje tipke, što je veliki plus za ovakvu tipkovnicu. Ima i memoriju na sebi tako da možete pospremiti i nekoliko profila ako ju povezujete na različita računala.

Tiha i stabilna

Na kraju dolazimo do switcheva koji nude široke mogućnosti ovoj tipkovnici, ovisno o verziji za koju se odlučite. Svi Huntsman mini modeli dolaze s Razerovim optičkim switchevima, odnosno umjesto fizičkog kontakta metala za registraciju pritiska, u svakoj je tipki optički senzor koji detektira pritisak, a s obzirom na to da tako ima manje fizičkog kontakta, šansa za kvarom ili potrošnjom switcha je niža. Ovi switchevi dolaze u dvije verzije: linearni i klikavi.

Mi smo testirali verziju s linearnim switchevima i moramo naglasiti kako je tipkovnica vrlo ugodna za pisanje, čak i u uredu s obzirom na to da su tipke vrlo tihe. Skinete li kapicu tipke vidjet ćete da dok je držač klasični plus, switch ima malo drugačiji vidljivi dizajn radi same optičke funkcionalnosti unutar switcha. Nedavno je lansiran i “Analog” model čiji switchevi mogu prepoznati dubinu pritiska za dodatne funkcije. Bez obzira na to koji model uzeli, sve od tipkanja do gaminga nudi solidno iskustvo.

 

Razer Huntsman Mini 2

POGLEDAJTE KOMPLETAN USPOREDNI TEST MEHANIČKIH TIPKOVNICA

SUPUTNIK ZA DUGE STAZE

Iako je odabir dobre mehaničke tipkovnice težak s obzirom na ogromnu ponudu, imajte na umu kako će vam moći služiti i desetljeće uz malo održavanja.

Više informacija

  • Model: Huntsman Mini
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Kvaliteta: 5
  • Ergonomija: 3,5
  • Proizvođač: Razer
  • Tip prekidača: Razer Optical linear
  • Deklarirani rok trajanja tipaka: > 100 milijuna
  • Dimenzije i masa: 0,4 kg
  • Ustupitelj i cijena: HGSpot, Cijena: 999,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Razer Huntsman Mini

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Razer Huntsman Mini - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.