Thermaltake Level 20 GT

Thermaltake Level 20 GT

Fokusirajte se na ono bitno

Level 20 tipkovnice nude se po premium cijeni, no sa GT verzijom cijena je spuštena micanjem nekih manje bitnih detalja.

Thermaltakeova Level 20 serija periferije i drugih proizvoda diči se velikim panelima, a model njihove tipkovnice već je prije bio na našem testu, no prvi Level 20 modeli imali su ogroman broj dodataka i RGB osvjetljenja koji su tipkovnici digli cijenu u premium kategoriju. Ovaj GT model zadržava osnove -  impozantan dizajn Level 20 tipkovnice, kao i odlične Cherry switcheve po relativno pristupačnoj cijeni za takav proizvod.

 

Thermaltake Level 20 GT 3

Širok dizajn tipkovnice zahtijeva dodatni prostor kako bi ostala dominantna pojava na vašem stolu.

 

Sama kutija u kojoj dolazi je velika, a ova full-size tipkovnica ima preko centimetra debljine van ruba tipkovnice samo zato jer može. Dolazi u crnoj boji te je gornja strana pokrivena poprilično debelim aluminijem koji tipkovnici daje čvrstoću i impresivan dizajn. Sprijeda je metalna ploča savinuta prema dolje kako bi prirodnije ležala uz vaše zapešće, s time da se dodatno nudi i jastučić za podršku zapešću.

Oko tipkovnice vidimo da nema osvjetljenja koje je krasilo originalni Level 20 model, a isti detalj nedostaje i s prednje strane tipkovnice gdje su sada osvjetljeni samo konkretni gumbi, što bi nekima mogao biti i popriličan plus radi manje distrakcije.

S gornjeg ruba izlazi deblji kabel kojim se tipkovnica spaja s računalom, a na izlazu ima dva USB A konektora, kao i 3,5 mm audio jack. Sama tipkovnica tako ima USB 2.0 passthrough pa na nju možete lagano spojiti USB uređaje, ali i audio periferiju poput žičanih slušalica ili zvučnika.

Kada smo kod audio postavki, tipkovnica ima multimedijske tipke u gornjem desnom uglu koje uz standardne funkcije imaju i valjak za kontrolu glasnoće koji nam je praktički uvjet za kupnju jednom kada se na njega naviknete jer uvelike olakšava rad na računalu kada trebate nešto poslušati, bilo da ste doma ili u uredskom okruženju.

 

Thermaltake Level 20 GT 5

Iako se nalazi u nižem cjenovnom segmentu tipkovnica ima USB utor i 3,5 mm audio priključak.

 

MX Cherry ne razočarava

Svaka tipka, uključujući i multimedijske, zasebno je osvjetljena tako da imate već predprogramiranih nekoliko načina osvjetljenja, a možete zasebno na deset razina birati snagu svake od RGB boja i tako sami izmiješati željenu kombinaciju i bez korištenja aplikacije, unutar zadanog moda osvjetljavanja.  Aplikacija naravno značajno proširuje mogućnosti osvjetljenja tipkovnice, a tu su i postavke za Macro naredbe, kao i sinkronizacija osvjetljenja s ostatkom Thermaltake ponude koja je poprilična u današnje vrijeme.

Zahvaljujući memoriji tipkovnice, možete pohraniti do šest različitih profila za različite korisnike ili situacije poput gaminga. Zanimljivo je da je Thermaltake udružio snage i ova tipkovnica se može sinkronizirati s Razer Chroma standardnom.

Kako smo već spomenuli, ova tipkovnica koristi se standardnim MX Cherry Speed Silver switchevima koji imaju linearnu putanju pritiska poput crvene varijante, no puno ranije reagiraju na pritisak, sa svega 1,2 mm dubine, tako da se i vaše naredbe ranije registriraju. Zanimljivi su i za pisanje jer uz manju potrebu za pritiskom možete biti još brži dok tipkate, no nema nikakvog taktilnog odaziva. Cherry za ove switcheve garantira do 50 milijuna klikova tako da će vam tipkovnica svakako potrajati.

Iskustvo pisanja na ovakvoj tipkovnici nudi vrlo klasičan doživljaj kada su tipkovnice bile masivne te možemo reći da je solidna i za dulji radni dan pisanja. Naš savjet je da si ipak nabavite i jastučić za držanje zapešća kako bi vam dlan bio u prirodnijem položaju.

Kod tipkanja, zvuk malo odzvanja, a tako je radi masivnog unutarnjeg dizajna tipkovnice pa je malo glasnija od novijeg Argent modela, no takvi detalji se također odražavaju u cijeni. Po nama je dizajn bez dodatnih RGB detalja malo prazan, no mnogima to neće smetati.

 

thermaltake level 20 GT 6

Više informacija

  • Model: Level 20 GT
  • Ukupna ocjena: 3,6
  • Kvaliteta: 4
  • Ergonomija: 3,5
  • Proizvođač: Thermaltake
  • Tip prekidača: Cherry MX Speed Silver
  • Deklarirani rok trajanja tipaka: > 50 milijuna
  • Dimenzije i masa: 1,5 kg
  • Ostalo: Dodatne tipke, alat za vađenje tipki
  • Ustupitelj i cijena: Thermaltake, Cijena: 980,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Thermaltake Level 20 GT

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Thermaltake Level 20 GT - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.