Nova Logitechova mehanička neman Ispod tipki ne krije Cherry MX već Romer-G prekidače

Logitech G910 Orion Spark

High-end fronta

Iako bi mnogi pomislili kako nekolicina proizvođača mehaničkih tipkovnica, koji u nekim modelima ne koriste Cherry MX prekidače, rade to iz nekog namjernog razloga u smislu da izričito ne žele koristiti njihove prekidača, priča je zapravo totalno suprotna.

Cherry jednostavno ne može zadovoljiti proizvodne kapacitete svih vendora pa su oni tako primorani razviti vlastite verzije istoga.
Naravno, neki to rade u nadi da si smanje trošak proizvodnje dok drugi kako bi jednostavno mogli brže razvijati proizvode i ispunjavati kvote / želje kupaca. Zadnja pomama oko mehaničkih tipkovnica svela se na RGB pozadinsko osvjetljenje tipki, a upravo jedan od takvih rijetkih modela je i Logitechova nova G910 Orion Spark tipkovnica. Logitech je razvio vlastite Romer G mehaničke tipke koje u sebi objedinjuju i RGB LED pozadinsko osvjetljenje za više od 16,8 milijuna različitih kombinacija boja. U prijevodu, ova tipka najviše liči Cherry MX Brown prekidaču, a za razliku od Cherry MX Switcha ne “prolijeva” svjetlost van tipki.

G910 Orion Spark je stvarno masivna i robusna tipkovnica, a iako se na prvi pogled čini kvalitetnom, pogotovo na render slikama, detaljnim pogledom zaključujemo da je završna obrada na plastici mogla ipak biti malo bolja, ili barem s uporabom kojeg metalnog dijela. Mimo toga, tipkovnica je vrlo udobna za korištenje, pogotovo ako planirate multitaskati gdje Logitechove G programibilne tipke najbolje dolaze do izražaja. Logitech Gaming Software brine se za upravljanje tim funkcijama te naravno postavljanju željenih pozadinskih boja gdje se može individualno postaviti svaka tipka. Tu su i različiti načini rada osvjetljenja, pri čemu tipkovnica može pulsirati u obliku valova. Na žalost, jedan od većih propusta je činjenica što multimedijalne tipke nemaju RGB osvjetljenje pa kao takve dosta upadaju u oko svojom morsko-plavom bojom, pogotovo ako vam je ostatak tipkovnice postavljen u nekoj drugoj boji.

Za neko čudo G910 nema apsolutno nikakvih dodatnih konekcija na sebi, ni USB, a niti audio priključaka, što je za jednu high-end tipkovnicu od 1.300 kuna pomalo razočaravajuće. Kada smo se već dotakli cijene, nećemo je previše komentirati nego ćemo vam samo pustiti da vam ta informacija o njoj polako “sinks in” u glavu, a nakon toga ćete se vjerojatno sami dovesti do zaključka.

Više informacija

 • Model: Logitech G910 Orion Spark
 • Ukupna ocjena: 4,7
 • Mogućnosti: 5
 • Isplativost: 4
 • Ergonomija: 5
 • Proizvođač: Logitech
 • Tip prekidača: Mehančki, Logitech Romer-G
 • Sučelje: USB 2.0
 • Plus: Dizajn, kvaliteta izrade, mehaničke tipke, kvalitetno odrađeno RGB pozadinsko osvjetljenje
 • Minus: Cijena, voljeli bi vidjeti uporabu aluminija u izradi
 • Ustupitelj i cijena: Logitech Hrvatska, www.logitech.com, cijena: 1.299,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Logitech G910 Orion Spark

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Logitech G910 Orion Spark - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.