Epson EcoTank L3150

Epson EcoTank L3150

Ekonomičan kućni univerzalac

Zahvaljujući izdašnim zalihama tinte ovaj će vam Epsonov multifunkcijski pisač ponuditi iznimno ekonomičan ispis na duže staze, iako dolazi s nešto višom cijenom.

Prije nekoliko godina dogodila se prava mini revolucija u svijetu Inkjet (tintnih) pisača pojavom tehnologije Ink Tank, odnosno vanjskih spremnika s tintom s mogućnošću naknadnog punjenja. Epson je bio predvodnik ove tehnologije, a ključan cilj bio je poboljšati ekonomičnost Inkjet pisača, te ponuditi alternativu korištenju relativno skupih tintnih uložaka. Vanjski spremnici s tintom, koje možete lako nadopuniti tintom iz bočice, omogućili su daleko nižu cijenu ispisa po stranici kod Inkjet pisača, ali uz inicijalno nešto višu cijenu ovakvih pisača. Ovaj princip vrijedi i danas, pri čemu gotovo svi proizvođači pisača danas na tržištu nude modele s vanjskim spremnicima za tintu.

Epson je nedavno uobičajeno osvježio svoju ponudu pisača iz serije EcoTank. Rekli bismo kako će testirani model oznake L3150 predstavlja dobro odmjerenu i isplativu „kućnu“ varijantu unutar serije EcoTank. Prema svojim osobinama riječ je o klasičnom, modernom All in One Inkjet pisaču. Prvo što smo zamijetili su poprilično kompaktne dimenzije. Vrlo lako ćete ga uklopiti u svoj radni prostor što je veliki plus, posebno kada govorimo o kućnim korisnicima ili manjim kućnim uredima. Opremljenost je također vrlo dobra. Ovaj model omogućava bežični ispis kao i WiFi direct, uz vrlo jednostavan i brz ispis s pametnih telefona ili tableta.

L3150 predstavlja dobro odmjerenu i isplativu „kućnu“ varijantu unutar serije EcoTank.

Epson 1

Višegodišnja zaliha tinti?

Po pitanju dizajna dobrodošla novost je smještanje spremnika za tintu s prednje strane uređaja, što omogućava lak i jednostavan pristup i nadopunu tinte. Ranije su se ovi spremnici nalazi sa strane. Poboljšan je i sustav za nadopunu tinti, pri čemu je dodatnu smanjen rizik od prolijevanja. Epson navodi kako će vam priložena zaliha tinte biti dovoljna za ispis 8100 crno-bijelih i 6500 stranica u boji. Obzirom da pojedini korisnici imaju prilično različite zahtjeve po pitanju ispisa, moguće je da će vam tinta trajati malo duže (ili kraće), ali u okviru te brojke. Što se tiče sama kvalitete ispisa Epson već duže vremena koristi svoju pouzdanu tehnologiju Dye Ink s glavom pisača Micro Piezo. Konačan rezultat je u pravilu prilično dobar. Međutim nemojte od ovog pisača očekivati čuda. Napredniji modeli iz serije EcoTank ponudit će bolju kvalitetu otiska.

Deklarirane brzine ispisa iznose 10 odnosno 5 stranica u minuti za crno-bijeli ispis ili ispis u boji po standardu ISO/IEC 2 24734. S našim testnim stranicama ovaj pisač je postigao nešto manje brzine, te su one u pravilu iznosile 7-8 stranica prilikom crno-bijelog, odnosno 2-3 kod ispisa u boji. Podržan je dakako i foto ispis, kao i ispis bez ruba.

Spremnici za nadopunu tinti nalaze se sada s prednje strane pisača i omogućavaju laku i brzu nadopunu tinti bez prljavih ruku

Epson 2

Više za manje

Ovaj model valja gledati kao univerzalno ispisno rješenje ponajviše namijenjeno kućnim korisnicima. Jednostavan je za korištenje i jako dobro opremljen uz odličnu podršku za bežični ispis (WiFi direct). Posebno nam se dopala mogućnost lakog, direktnog bežičnog povezivanja s pisačem, tako da ćete primjerice fotografije s pametnog telefona ispisati za tren oka.

Planirate li mjesečno ispisivati kombinaciju crno-bijelih i dokumenata u boji, te nekoliko fotografija, bit će ovo poprilično ekonomično rješenje na duže staze. Inicijalno je cijena samog pisača poprilično visoka, no obzirom na jeftino dopunjavanje bojama, ulaganje će vam se brzo vratiti. Korisnici će lako procijeniti koliko im se isplati veće ulaganje prilikom kupnje pisača kako bi tijekom vremena uštedili na troškovima ispisa. Svakako treba pohvaliti upravo rješenje s vrlo pristupačnim spremnicima za tintu s prednje strane koji se vrlo lako nadopunjavaju bez nereda i prljavih ruku.

Više informacija

  • Model: L3150
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Dojam: 4
  • Proizvođač: Epson
  • Vrsta pisača: Inkjet
  • Brzina ispisa cb/boja: 10/5
  • Spajanje: USB 2.0, WiFi, WiFi direct
  • Dimenzije i masa: 375 x 347 x 179 mm, 3,9 kg
  • Plus: Izuzetna ekonomičnost ispisa, opremljenost, kompaktnost uređaja, jednostavna nadopuna tinte
  • Minus: Inicijalno visoka cijena pisača
  • Ustupitelj i cijena: Epson, www.epson.hr, 2.080,00 kn
  • Tinte: pojedinačne bočice s tintom zapremine 70 ml (crna, cijan, žuta i magenta) i 1 dodatna bočica s crnom tintom
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Epson EcoTank L3150

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Epson EcoTank L3150 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.