TCL TS8132 Soundbar

TCL TS8132 Soundbar

Puno opcija i zvuk van svoje klase

Ono što posebno izdvaja ovaj model je činjenica da se radi o punom Dolby Atmos 3.1.2 sustavu. 

Pomalo je čudno da nema vlastitu aplikaciju za spajanje s mobitelom već koristi Google Home aplikaciju preko koje dobiva i nadogradnje.

Dakle, kako bi po nama soundbar sustav bio isplativ, minimum je treći, srednji kanal, a subwoofer je svakako odličan plus. Tu onda dolazimo do bonus funkcija, no o tome ćemo malo kasnije. TCL je već neko vrijeme na našem tržištu poznat po televizorima, no u ponudi imaju i drugih hardvera. Kod nas se može naći njihovih soundbar sustava u nekoliko verzija, no napokon je stigao i već spomenuti TS8132 Soundbar. Dok ime nije toliko impresivno, njegove funkcionalnosti zapele su nam za oko s obzirom na nisku cijenu koju za njega traže. On, naime, nudi vrlo atraktivne i moderne funkcije za koje konkurenti traže i više nego duplu cijenu. Sam Soundbar širok je točno 1 m sa dubinom od 12,2 cm i visinom od 6,5 cm. Napravljen je od plastike, no kompletno je presvučen tkaninom, što mu svakako daje izgled višeg standarda. Ima 3,3 kg, a na vrhu pet gumba za osnovnu kontrolu soundbara. S prednje strane ima jednostavan zaslon za prikaz aktiviranih funkcija. Uz njega dobivate i subwoofer od 3,5 kg dimenzija 20 x 20 x 35 cm, sa wooferom koji je usmjeren u pod i bežično se spaja sa soundbarom bez vaše intervencije. Sustav ima ukupnu snagu do 350 W te je dovoljno snažan da dnevnu sobu ispuni snažnim audio iskustvom za većinu korisnika.

Ono što posebno izdvaja ovaj model je činjenica da se radi o punom Dolby Atmos 3.1.2 sustavu. Dakle, soundbar se sastoji od dva kanala, lijevog i desnog, a svaki ima jedan twitter i jedan srednjetonac. Treći kanal napravljen je od jednog srednjetonca u centru soundbara. No, sa svake strane, na gornjoj strani soundbara, nalazi se po jedan zvučnik okrenut pod kutom prema stropu. Ovi zvučnici omogućuju Dolby Atmos iskustvo prilikom gledanja serija i filmova poput iskustva na Netflixu, Disney+ i sličnim streaming servisima te dodaje dodatnu prostornost zvuku ondje gdje, primjerice, nešto prelijeće scenu. Zvučnici koji su okrenuti prema stropu taj efekt odbijaju od stropa te dobivate dojam da je izvor zvuka iznad vas. Ovaj sustav aktivan je kada je soundbar s televizorom spojen HDMI ARC konekcijom koja je i preporučena. Osim HDMI ARC sustava, podržan je i HDMI passthrough pomoću drugog HDMI utora. Podržava se i digitalni optički ulaz.

 

TCL-TS8132-CROP.jpg

 

Spajanje Google Home aplikacijom

Kada smo ga postavili i spojili na TV, brzo su se prepoznali. Uz Soundbar dobivate i daljinski kojim možete odvojeno kontrolirati jačinu za bass i treble, a sustav ima odvojen EQ za TV, glazbu i filmove, gdje se kod TV opcije smanjuju duboki tonovi i izražava glas, dok kod film opcije do izražaja dolazi tutnjava subwoofera. Sustav nema vlastitu aplikaciju, već se na mobitel spaja Google Home aplikacijom preko koje dobiva i update. Jednom spojen na vaš WiFi, Soundbar postaje i Chromecast kompatibilan te ga prepoznaju aplikacije poput Spotifyja za direktno puštanje glazbe. Na njega se možete spojiti i putem Bluetootha, a podržava i Apple AirPlay 2.

Što se samog zvuka tiče, apsolutno će obogatiti svaki doživljaj, no za puno iskustvo morat ćete svaki put njegovim daljinskim upravljačem postaviti EQ (film, tv, glazba) kako bi istinski sve došlo do izražaja. Također ima i “surround” opciju koja standardni stereo zvuk razvuče na sve zvučnike, no to kod neke glazbe može negativno utjecati na ukupni doživljaj, pogotovo ako ste u krivom “modu”. Naime, neki detalji, poput gitare, postanu vrlo jasni i izraženi, dok specifični glasovi mogu završiti daleko u pozadini, što značajno promijeni ukupan zvuk. Kada pričamo o filmovima, s ovim soundbarom ne možete pogriješiti jer može simulirati standardni 5.1 surround koji podržava gotovo svaki noviji film. Minus za future-proofing je možda nedostatak eARC standarda, no on je još u povojima što se tiče podrške. U svakom slučaju ovo je odličan izbor za ljubitelje moćnog zvuka.

 

Untitled-1-SPEFICIKACIJE.jpg

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za TCL TS8132 Soundbar

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TCL TS8132 Soundbar - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.