Yeelight Monitor Light Bar Pro

Yeelight Monitor Light Bar Pro

Spoj ugodnog i korisnog

Ima nešto posebno kada običan proizvod poput lampe doradite u pametnu lampu  kako biste je mogli prodati gamerima. Rezultat impresionira svojom pojavom

 

Koliko lampa za stol može postati atraktivna dodavanjem gaming i smart funkcionalnosti? Yeelight je odlučio testirati granice svojim novim Light Bar Pro rasvjetnim tijelom kojim ne cilja klasične korisnike, već one koji žele dodatno personalizirati svoju okolinu te ujedno poboljšati pogled na radni stol.

Što su light barovi za monitore? Jednostavno rečeno, riječ je o LED traci u često atraktivnom kućištu koja se montira na vaš monitor te koja, kada ju upalite, osvijetli sve ispred vašeg monitora. Standardne lampe u ovom dizajnu kod nas se mogu naći po otprilike 300 kuna pa na više, ovisno o dućanu i modelu. No ove se lampe mahom reklamiraju kao uredski proizvod. Pitanje je što se još može dodati kako bi podigli cijenu i atraktivnost ostatku potencijalnih korisnika. Rezultat te analize svakako je Yeelightov model Monitor Light Bar Pro koji se predstavlja kao top model u kategoriji ovakve rasvjete. On donosi atraktivne funkcije, no vjerujemo kako će se dopasti samo specifičnim korisnicima, što jako dobro znamo s obzirom na to da ga testiramo kao vlastiti primjerak. Koje su to atraktivne funkcije? Jednostavno, ima dodatno pozadinsko RGB osvjetljenje kako bi uljepšao vaš zid. Na prvu možda ne zvuči dojmljivo, ali zato upravo to diže cijenu ovog proizvoda na više od 1000 kuna. Zato pogledajmo što sve ono nudi u svojoj ponudi funkcija. Napomenimo samo da pažljivom kupnjom na internetu možete dobiti ovaj uređaj sa oko 50% popusta.

Sama lampa dizajnirana je kao cijev duljine 48,8 centimetara i promjera 2,3 centimetra. Dolazi u matiranoj srebrnoj boji, a napravljena je od metala tako da u rukama daje dojam čvrstoće i dugotrajnosti. Prednja strana ima izbočinu sa Yeelightovim logom, a sa stražnje strane vire dva pogo pina kroz koje lampa dobiva napajanje. Napomenimo kako je stražnja strana magnetizirana pa je postavljanje poprilično jednostavno. Magnetizirana strana povezuje se sa stalkom koji drži svjetlo na monitoru. Stalak se zakvači za monitor, a napravljen je od dva dijela povezana šarkom i oprugom. Gornji dio stalka zakvači se za vrh monitora, s malim zubom koji se drži s prednje strane, no neće smetati ni najtanjim modernim zaslonima. Ovaj dio stalka je od plastike što smanjuje mogućnost ogrebotina na monitoru, a unutarnja strana stalka dodatno je gumirana. Na stražnjoj su strani ovoga dijela i USB-C utor za napajanje i povezivanje s računalom te, naravno, dvije metalne površine koje su kontakti spomenutim pogo pinovima na samoj rasvjetnoj cijevi. Drugi, donji dio ovog stalka metalan je i služi kao protuuteg masi rasvjetne cijevi. Nalazi se sa stražnje strane monitora i gumiran je na dijelu koji će dodirivati monitor.

 

Yeelight-Monitor-Light-Bar-Pro-4.jpg

 Pozadinsko osvjetljenje pojačanjem do maksimuma, ovo je dovoljno jako da osvijetli cijelu sobu

 

I gumbom i aplikacijom

Zadnja komponenta je gumb koji stavljate na stol te se on Bluetoothom spaja sa svjetlom. Napajaju ga dvije AAA baterije, a možete ga pritiskati i rotirati, što vam daje nekoliko mogućnosti kontrole lampe: okretanjem gumba kontrolirate snagu glavnog svjetla. Ako gumb pritisnete i tako rotirate, glavno svjetlo će se prebacivati iz toplije u hladniju bijelu rasvjetu, ovisno o vašoj preferenci. Samim klikom gumba pali se ili gasi glavno svjetlo. Dupli klik, s druge strane, prebacuje rad pozadinskog RGB osvjetljenja u jedan od četiri moda rada koje možete personalizirati pomoću aplikacije: Office, Gaming, Movie i Entertainment, s različitim osvjetljenjima i efektima.

Aplikacija na mobitelu za Yeelight uređaje prepoznaje lampu i odmah vam nudi izbor modova. Dodatno, na početnoj strani odmah možete paliti ili gasiti glavno i pozadinsko svjetlo. Kako smo već spomenuli, tu možete prilagoditi rad predefiniranih modova, a aplikacija vam također nudi i kontrolu glavnog i pozadinskog svjetla, gdje možete vrlo precizno odabrati boje (toplinu za glavno svjetlo te RGB boju za pozadinsko) kao i njihovu snagu. S obzirom na to da sve radi preko interneta, jednom spojeno, svjetlo možete kontrolirati i kada niste doma u slučaju da ste ga zaboravili isključiti ili želite stvoriti dojam kao da je netko kod kuće.

 

Yeelight-Monitor-Light-Bar-Pro-6.jpg

 CURSE: Sada je Curse dio OverWolfa, što omogućuje povezivanje ove lampe s igrama koje su podržane

 

Razer Chroma i Overwolf

Međutim, ovo nisu jedine funkcije rasvjete. Naime, dok lampu možete napajati klasičnim punjačem za mobitel (5V, 2A), ova lampa može se spojiti i na računalo. Imajte na umu to da joj je potrebno više energije od klasičnih USB 2.0 utora pa je idealno ako imate novije računalo sa USB izlazom dizajniranim za napajanje mobitela (često unazad pet godina). Noviji USB 3.0 standardni utor također se pokazao adekvatnim ako ne pojačate obje svjetlosne trake do kraja. U protivnome, prekida se napajanje lampe dok ju ponovno ne povežete.

Jednom spojena na računalo, ova lampa dobiva puni smisao svojih mogućnosti. Ponovno se vratite u mobilnu aplikaciju te u postavkama uključite “Third Party Integration” kako biste dozvolili da lampom upravljate pomoću raznih aplikacija. Vjerujemo da će u skorije vrijeme to značiti podršku aplikacija poput SignalRGB-a, no Yeelight za početak nudi integraciju sa Razer Chroma sustavom kao i OverWolf sustavom. Ako u igrama koristite addonove ili modove, vjerojatno ste čuli za aplikaciju Curse koja je sada dio OverWolfa. Drugim riječima, ako pomoću Cursea skidate i ažurirate modove i addonove za igre, postoji šansa da već imate aplikaciju.

OverWolf je overlay aplikacija za igre koja omogućuje drugim aplikacijama integraciju s igrama. Jedna od tih aplikacija je i Yeelight rasvjeta koja automatski prepoznaje rasvjetu ako ste omogućili integraciju treće strane u mobilnoj aplikaciji. Unutar ovog overlaya imate i listu igara koje su trenutno podržane i konstantnmo ih dodaju. Ovisno o igri dobivate razne efekte rasvjete – od praćenja osvjetljenja, do upozorenja kada vam je nizak health ili vas, primjerice, netko pogodi. Pritom svjetlo daje vizualnu reprezentaciju na zid iza monitora. Cijeli sustav veoma je responzivan te daje novu dimenziju gamingu.

 

Yeelight-Monitor-Light-Bar-Pro-3.jpg

  Gumb za kontrolu lampe ne nalazi se na njoj nego na stolu pa njegovim stiskanjem i zakretanjem upravljate lampom

 

Razer Chroma i Overwolf

Pojačavanjem osvjetljenja do maksimuma traka je dovoljno jaka da ponudi pravo ambijentalno svjetlo koje će se reflektirati po cijeloj sobi.

Integracija Razer Chrome malo je kompliciranija zbog Razerovog programa koji treba posebne dozvole u Windowsima za kontrolu svjetla. No s njom možete objediniti i druge RGB lampe poput Philipsovog sustava, a nudi solidnu Ambilight alternativu kada postavite sustav.

 

Više informacija

  • Model: Monitor Light Bar Pro
  • Ocjena: 4,4
  • Cijena: 3
  • Dojam: 5
  • Performanse: 5
  • Proizvođač: Yeelight
  • Ustupitelj i cijena: www.banggood.com, 536,90 kuna/71.26 EUR
  • Minus: Visoka cijena, komplicirano povezivanje sa Razer sustavom (njihova aplikacija ima dosta koraka)
  • Plus: Dizajn, mogućnosti, svestrana kontrola, integracija, dodatan gumb
  • Ostalo: Snaga: 10 W Sučelje: Mobilna aplikacija, PC aplikacije, glasovni asistenti Povezivanje: USB-C, WiFi Integracija: Razer Chroma sustav, OverWolf sustav Mogućnosti: Praćenje sadržaja na zaslonu za osvjetljavanje, dodatni efekti u podržanim igrama
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Yeelight Monitor Light Bar Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Yeelight Monitor Light Bar Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.