Fujitsu ScanSnap iX1600 - 3.5 out of 5 based on 2 votes
Fujitsu ScanSnap iX1600

Fujitsu ScanSnap iX1600

Pravi švicarski nožić za digitalizaciju ureda

Svi smo navikli na klasične skenere koji su dio većeg sustava, no samostalni uređaji ostavljaju ravnanje dokumenata na staklu u prošlosti

Za one koji nisu sigurni o kakvom se uređaju radi, najjednostavnije ga je zamisliti kao suprotnu stvar printeru, gdje jednostavno stavite bunt dokumenata i on će ih “prožvakati” na jedan od velikog broja načina kojih ćemo se još dotaknuti.

ScanSnap iX1600 je na vrhu ponude u ovoj liniji te stvarno nudi i velik broj opcija, zajedno s dodacima koje možete kupiti ovisno o vašim potrebama. Kada ga prvo izvadite iz kutije, dobivate relativno kompaktan i lagan uređaj za kojeg nađete prostor na stolu, spojite na struju i spremni ste za postavljanje. Kompaktnost su postigli presavijanjem svih dijelova koji inače strše, a jednostavno trebate otklopiti gornji dio u koji se stavljaju papiri i izvući donji dio koji će hvatati već skenirane papire.

 

ScanSnap iX1600 5

Prvo paljenje odmah vas pita za postavljanje, a već u startu nam se dopala svestranost jer uređaj možete postaviti s mobitelom ili računalom (ili oboje), USB žicom ili bežično mrežom ili pak direktno preko WiFi-ja. Skener podržava i modernu 5 Ghz mrežu tako da u uredu ne trebate imati legacy standarde za podršku.

Mi smo uređaj postavili preko mobitela jer često skeniramo papire kako bismo ih mogli slati mailom ili unutar firme. U slučaju da imate veću količinu dokumenata, u ponudi vam je njihova aplikacija za kontrolu skenera i dobivanje željenih parametara poput kvalitete i tipa skeniranih dokumenata.

 

ScanSnap iX1600 2

 

Jedan skener podržava do četiri različita profila koje razlikuje različitim bojama UI-ja na zaslonu samog skenera za lakše snalaženje. Kod kupnje skenera dobivate i jednu licencu aplikacije za uređivanje i stvaranje PDF dokumenata što će vam svakako olakšati u digitalizaciji poslovanja, dok se dodatne licence Kofax PDF aplikacije mogu dobiti nadoplatom.

 

ScanSnap iX1600 1

Nakon osnovnog postavljanja (mi smo uređaj bežićno spojili na lokalnu mrežu) pokretanje aplikacije će ga pronaći te ponuditi skeniranje i preference. U skener odjednom stane do 50 listova standardnog papira te se skeniranje može obavljati obostrano u jednom potezu. U osnovi, sve skenirane papire aplikacija na mobitelu pretvara u jedan PDF koji potom imenujete i možete slati dalje.

Imate opciju skeniranja u nekoliko načina (na primjer monokromatski ili u boji) i razina preciznosti gdje do 300 ppi razine skener može obraditi do 40 stranica u minuti. Imate opciju i super preciznog skeniranja sa 600 ppi, no vrijeme skeniranja je dulje sa oko 10 stranica po minuti.

 

ScanSnap iX1600 3

Osim standardnih formata, uređaj može snimati i A3 te B4 formate, a naravno podržani su i svi manji formati. Kod manjih formata možete dokupiti i zaštitne folije u koje se stave osjetljiviji papiri ili slike koje želite skenirati kako ih ne bi oštetili valjci uređaja.

 

ScanSnap iX1600 7

Od dodatnih funkcija, softver unutar ScanSnap aplikacije pokušati će ukloniti bilokakve artefakte nastale tijekom skeniranja, no u slučaju da se detektira nečistoća poput prašine, javiti će vam koji dio skenera bi valjalo očistiti kako bi se vratila originalna kvaliteta. Svi proizvodi za čišćenje i održavanje se mogu odvojeno kupiti.

Za kraj, spomenimo da model iX1600 dolazi u dvije boje (crnoj ili bijeloj) te na sebi ima iznenađujuće responzivan touchscreen koji će vam pomoći s opcijama i povezivanjem te prikazati od kojeg profila se koriste postavke jer će se i rezultati poslati tom korisniku za lakšu organizaciju.

 

ScanSnap iX1600 4

Sve u svemu, ovo je vrlo jednostavan uređaj za korištenje bilo mobitelom ili računalom gdje imate pregršt opcija za skeniranje svih oblika i vrsta dokumenata ili slika, a svatko se na njega brzo može naviknuti jer na kraju dana vam za rad treba jedan pritisak gumba i sustav kreće u akciju.

Više informacija

  • Model: ScanSnap iX1600
  • Ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Proizvođač: Fujitsu
  • Dimenzije i masa: 292 x 161 x 152 mm (zaklopljen), 3,4 kg
  • Ustupitelj i cijena: 3.900,00 kuna
  • Minus: Nema ethernet konektor
  • Plus: Jednostavno upravljanje, responziva, moderni standardi povezivanja
  • Boja: Bijeli ili crni
  • Max. brzina / visina: 40 papira po minuti (300 ppi), 10 papira (600 ppi)
  • Ekran: 4,3" touchscreen
  • Ostalo: Do 600 ppi, 50 papira odjednom
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fujitsu ScanSnap iX1600

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fujitsu ScanSnap iX1600 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.