Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop P robotski usisivač

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop P robotski usisivač

Snalažljivi senzori

U šumi Xiaomijevih podbrendova robotskih usisivača, samo jedan nosi njihov Mi brend te se lagano integrira u Xiaomi aplikaciju raznih pametnih kućnih uređaja.

 

 

 

 

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P 2

Kako bi se omogućio hibridni način rada s pranjem tepiha dobivate sekundardni spremnik koji ima manju zapremninu prašine kako bi stao i manji spremnik vode.

 

Mi Robot Vacuum-Mop P dolazi u standardnom okruglom izdanju koje na prednjoj polovici robota ima veliki gumb. Svakako prije uporabe skinite sve komadiće stiropora kako bi se robot mogao neometano micati.

Gumb je robotu jasan znak da je došao do nekoga ruba jer će im prirodno za vrijeme usisavanja pokušavati biti čim bliži, kao i nogama stolova i stolaca gdje se ionako nakupi više prašine s obzirom na to da se tuda ne hoda.

 

Tehnologija NOVO NOVO 2

OVDJE PROČITAJTE CJELOKUPNU TEMU TESTA ROBOTSKIH USISAVAČA

 

 

Velika nam je prednost činjenica da se robot čisti s gornje strane, odnosno dobar njegov dio zapravo je poklopac koji jednostavno podignete. Ovdje možete pronaći prekidač za oslobađanje spremnika prašine te ga izvući i isprazniti, a zatim samo gurnuti natrag na mjesto.

Tu se nalazi i alat koji se skriva u svakom robotskom usisivaču: s jedne je strane malena metlica za čišćenje preostale prašine, dok je s druge plastična kukica sa žiletom na kraju kojom, presijecanjem zapletenih dlaka i kose na manje dijelove, brzo od njih možete očistiti sustav. S obzirom na to da svi proizvođači imaju jednak, efikasan pristup, čišćenje i petljanje nisu problem.

 

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P 3

Velika krpa je opcijski nastavak za mokro čišćenje tvrdih podova te ju je potrebno skinuti kada se čiste tepisi.

 

Ovdje umjesto standardnoga spremnika možete staviti onaj s dodatkom za vodu koje stane relativno malo, dovoljno za sobu ili hodnik manjih dimenzija. Uz vodu, na dno usisivača potrebno je prikvačiti nastavak s mikrofibrenom krpom koji dobivate uz njega.

Krpa će se močiti i tako dodatno čistiti tvrde podove. Pored poklopca s gornje strane možete primijetiti malu izbočinu nalik dimnjaku čija se narančasta unutrašnjost rotira za vrijeme rada usisivača.

 

  Prednosti i mane
Plus: Napredna navigacija i jednostavno pražnjenje
Minus: Veličina spremnika vode

 

Riječ je o LiDAR sustavu, možda najmodernijem dodatku standardnom robotskom usisivaču, na koji bi valjalo pripaziti kako ga ne biste nagazili ili oštetili.

On može precizno odrediti udaljenost robota od svih vertikalnih prepreka, a jer je najviša točka usisivača, ako ne detektira prepreku, znači da generalno može ispod nje proći. Sustav će konstantno nadgledati prostor, a najbolji prikaz kako radi vidjet ćete kada prvi puta pokrenete usisivač te on krene mapirati prostorije.

 

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop P 4

Valjak će neizbježno s vremenom postati zapleten u dulju kosu ili životinjske dlake pa ga treba tu i tamo očistiti.

 

Dno usisivača sadrži standardna dva velika kotača za pogon te treći za stabilnost. Oko sredine se jasno vidi valjak koji pomaže usisivaču podići sitnice koje s tepiha odmah budu uvučene zahvaljujući silnoj snazi usisa. Model ima tri razine snage, ovisno o površini te vašoj preferenciji glasnoće, a koje utječu i na efikasnost čišćenja.

Valjak se lagano skida i čisti te su svi dijelovi gdje bi prljavština mogla zapeti lagano dostupni korisniku. Spremnik prljavštine moguće je također oprati, samo prije treba skinuti filtere koji se ne smiju smočiti. Potrebno ih je također redovno mijenjati kako bi i kasnije sve funkcioniralo kao prvog dana.

 

tablica

 

 

Tablica usporednog testa

 

Aplikacija i iskustvo

Cijeli se odnos s usisivačem odvija preko aplikacije te ga, nakon što ga jednom uključite, tehnički ne trebate dirati, osim kada ga čistite. Aplikacija ima proces prijavljivanja i registracije nakon čega će probati automatski pronaći usisivač.

Mi smo ga morali ručno dodati, no nakon toga sve je teklo očekivano. Usisivaču će trebati naziv i šifra WiFi 2.4 mreže kako bi se spojio, čime će aplikacija moći raditi i kada ste sami spojeni, bez stalnih povezivanja s usisivačem.

 

Screenshot 20211011 152210 Mi Home

Detaljna mapa prostora pokazati će precizan put koji je usisivač prošao, a nudi vam i opcije poput biranja snage usisivanja, određivanja kada da se pokrene te koje prostorije da čisti i kojim modom (usisivanje/vlažna krpa).

 

 

Prvo pokretanje mapirat će sve prostorije u kući, pa pričekajte da se napuni do kraja ako imate veću kvadraturu. Mi smo se za početak limitirali na jednu sobu te je usisivač sve mapirao i uspio ne zabijati se u rubove pokućstva što je svakako prednost. No, par dana kasnije jednostavno je nestao iz aplikacije te ga se nije moglo ponovno povezati.

Rješenje je bilo reinstalacija aplikacije, pa se nakon prijave ponovno pojavio i bio dostupan. Na testu je s tepisonom posisao rižu i nagaženi čips, no brašno mu je bilo izazov te ga je ipak malo ostalo.

U tepison smo utrljali i psećih dlaka te možemo reći da je usisivač jednim ciklusom uspio riješiti oko 80% problema, morali biste se sagnuti i tražiti gdje je koja ostala. Izborom fokusiranog usisavanja jedne lokacije puno je detaljnije prošao površinu, no i dalje smo vidjeli brašna na dijelovima tepiha.

Naravno, na tvrdim površinama lakše čisti ovakve nečistoće, no rotirajuća četka zna razbacati rižu pri prvom prolazu. U slučaju ovakvih prosipanja imate u opcijama dvostruko čišćenje prostora čime se i sva prethodno razbacana riža može očistiti.

 

Kako smo spomenuli, mikrofibrena krpa koju vuče za sobom može dodatno osvježiti prostor, no nema velik pritisak na pod, pa neće očistiti tvrdokorne mrlje što joj, uostalom, niti nije namjena.

Na kraju krajeva, robotski je usisivač idealan za skupljanje svakodnevnih mrvica i prašine te će vaše čišćenje smanjiti sa svakih par dana na jednom mjesečno ili rjeđe, ovisno o broju ukućana. Međutim, i dalje smatramo da će nakon nekog vremena biti potrebno samostalno očistiti površine.

xiaomi mi robot vacuum mop info ikonice

Mi Robot je opremljen naprednim senzorima poput LiDAR-a i IR senzora te je u stanju kvalitetno mapirati prostor. Dodatak za mokro pranje je više za dodatno brisanje prašine i nećete uspjeti očistiti mrlje pomoću njega. Također, Mi Robot služi za održavanje čistoći i kao što smo već spomenuli i dalje će biti potrebno povremeno samostalno se baciti na čišećenje.

 

Snaga usisa: 2100 Pa
Baterija: 3200 mAh
Aplikacija: Napredna navigacija
Sustav: Suho usisavanje i vlažna krpa
Zapremnina: 550 ml

 

Više informacija

  • Proizvođač: Xiaomi
  • Dimenzije i masa: 35 x 9,45 cm
  • Ostalo: Laserska i IR navigacija
  • Ustupitelj i cijena: Xiaomi,2.799,00 kn
  • Minus: Veličina spremnika vode
  • Plus: Napredna navigacija i jednostavno pražnjenje
  • Baterija: 3200 mAh
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop P robotski usisivač

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop P robotski usisivač - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.