Philips HUE s bluetoothom

Philips HUE s bluetoothom

Interaktivna rasvjeta

 Rasvjeta u raznim bojama nije novost, no pakiranjem milijuna opcija u dimenzije standardne žarulje, Philips je ponudio tu raskoš svakom potencijalnom kupcu.

Mogli bismo reći da je Philips vodeći proizvođač „mood“ rasvjete u više boja na svijetu. Kako izlaze nove generacije uređaja, poboljšavaju im se mogućnosti te raznovrsnost korištenja. Na testu tako imamo dvije „klasične“ žarulje koje je jednostavno koristiti: samo ih zavrnete u obično E27 grlo umjesto obične žarulje. No, daleko su kompleksnije od standardnih žarulja. U jednoj se Philips HUE žarulji nalazi elektronika koja prvo struju mora prilagoditi radu osjetljivih LED-ica, a na okrugloj tiskanoj pločici nalazi se hrpa LED-ica u nijansama bijele boje te nekoliko RGB LED-ica za projekciju šarenih efekata.

Ispod te pločice je kontroler za rasvjetu, no i za različite načine komunikacije. Philips već duži niz godina svoje pametne žarulje kontrolira pomoću dodatnog Hue Bridge uređaja koji komunicira sa svim žaruljama te osigurava brzu reakciju, to jest niski delay, a funkcionira na značajnim udaljenostima unutar kuće. Novost za korisnike sada je i mogućnost kontrole rasvjete pomoću Bluetooth tehnologije. Ova opcija iz računice izbacuje njihov Hue Bridge i omogućuje direktnu vezu mobitela i rasvjete. Dolazi sa zasebnom aplikacijom u kojoj je moguće lako organizirati rasvjetu, a možete imati povezano do deset rasvjetnih tijela koja podržavaju Bluetooth kontrolu.

Naravno, moguće je personalizirati scene ili odabrati neke od predefiniranih. Uz to, sustav podržava i glasovne asistente, Google i Amazon verzije, pa s glasovnom naredbom možete kontrolirati rasvjetu ako ste unutar desetak metara od žarulje (koliki je domet Bluetootha). Drugim riječima, dodavanje Bluetooth opcije omogućuje početnim kupcima iskustvo prije nego se odluče za kompletan sustav koji uključuje i Bridge.

Žarulje koje smo testirali novi su Bluetooth modeli i imaju ukupnu snagu od 9 W svaka. Dok standardne nijanse bijelog svijetla (od hladnog do toplog) imaju malo veću snagu, boje su vrlo zasićene te pružaju izniman ugođaj. Naš benchmark brzog mijenjanja postavki nije žarulje uspio „zblesirati“, već instant reagiraju na promjene unutar aplikacije. A kada se odlučite za proširivanje sustava na druge prostorije, lako ćete dodati Bridge uređaj za objedinjavanje sustava, kao i remote pristup dok niste kod kuće.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips HUE s bluetoothom

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips HUE s bluetoothom - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.