X Bee drone 2.5 Wi-fi

X Bee drone 2.5 Wi-fi

Baš to je izazov

U pakiranju uz dron dobije se i odvijač kojim trebate pričvrstiti na kućište drona zaštitu za propelere, međutim, glave vijaka su mekane i ne služe za svakodnevno rastavljanje i sastavljanje, što potvrđuje i plastika kućišta koja je mekana te odaje dojam da će puknuti svakog trena pri sastavljanju.

Dakle, kada jednom složite ovaj dron, nemojte ga rastavljati kako biste ga pospremili u originalnu kutiju.

20190708 1542001

Snimak 640 x 480 pixela nismo vidjeli već jako dugo, a na snimci se primjeti “tearing” raspadanje frameova. Slika se doslovno iscrtava red po red



Kamera je odvojiva te snima .avi datoteke koje ne možete otvoriti na mobitelu bez posebne aplikacije, no spajanjem mobitela na PC, lako ćete u Windowsima pokrenuti te .avi datoteke kojima nedostaje zvuk; radi se o rezoluciji od 640x480 pixela, 4:2:0 kompresije i 2357 kb/s, što daje vrlo zrnatu sliku s velikim kontrastom, ali to je dovoljno za upoznavanje s osnovama letenja. 

Iako ova kamera neće proizvesti video dostojan današnje tehnologije, pokazat će kako izgleda zračni snimak te ćete eventualno prema njemu moći odrediti gdje se nalazi dron nakon pada.

Upravljati dronom se može uz pomoć priloženog daljinskog upravljača, ali i uz pomoć Android aplikacije spojene s dronom preko Wi-Fi-ja.

Inače, kamera je odvojiva od ostatka drona te je Wi-Fi dostupan samo ukoliko je kamera priključena na dron te tada nećete moći upravljati Android ili iOS aplikacijom, nego jedino putem daljinskog upravljača.

Objektiv na kameri možete rukom zakrenuti za otprilike 90° te time postići vertikalno snimanje prema dolje, horizontalno snimanje prema naprijed te sve kutove između ta dva položaja.

Daljinski uvelike podsjeća na upravljač trkaćeg drona prvenstveno zbog gasa kojeg možete dodavati, nakon čega će gas ostati na toj poziciji, no zbog nedostatka podešavanja krivulje osjetljivosti tog gasa, letjelicom je izuzetno teško upravljati.

To nije nužno loše, ukoliko upravljanje doživite kao još jedan izazov koji treba svladati, no ukoliko će vas ljutiti kašnjenje naredbi od pola sekunde do sekunde, bolje je kloniti se ovog drona.

Screenshot 20190708 154337

L-UFO aplikacijom možete upravljati dronom ili upravljate li dalinskim možete ju staviti u FPV mod i u 3D naočale



Ovaj dron pogone motori s četkicama te se plastičnim zupčanicima rotacija prenosi do elisa. Ti zupčanici nisu fiksirani na osovine i nakon nekog vremena mogu ispasti te će tako otkazati motor. Popravak je vrlo jednostavan: samo pritisnite zupčanik malo dublje na osovinu kako bi opet zahvaćao veći zupčanik rotora.

Zbog lošeg upravljanja te vrlo loše izrade drona, teško ga je preporučiti za bilo kakav scenarij korištenja, osim ako stvarno želite izazov!

x

xbeee

Više informacija

  • Model: X bee drone 2.5 Wi-Fi
  • Ocjena: 2,5
  • Cijena: 2
  • Proizvođač: Overmax
  • Ustupitelj i cijena: Ustupio: www.ekupi.hr Cijena: 554,44 Kn
  • Minus: prekratko trajanje baterije, plastično kućište, rezolucija kamere, nema flip efekte reklamirane na pakiranju, lako se kvari
  • Plus: Opcionalno upravljanje Android ili iOS tabletom/smartphoneom, zabava
  • Materijal: plastika
  • Cool faktor: 2
  • Max. brzina / visina: 13 m/s, 150 metara
  • Max. udaljenost od daljinskog: 100 m
  • Baterija: max. 8 minuta, 3.7 V, 650 mAh
  • Rezolucija: 0.3 Mp
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za X Bee drone 2.5 Wi-fi

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

X Bee drone 2.5 Wi-fi - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.