Pimax 5K Plus - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Pimax 5K Plus

Pimax 5K Plus

Širokokutni VR

5K Plus se zaista može pohvaliti oštrom slikom i širokim FOV-om, toliko širokim da će vam ponekad ostavljati dojam.

Kineski Pimax se u kratko vrijeme nametnuo kao jedan od vodećih VR proizvođača. Sama firma osnovana je tek prije tri godine s idejom da postane vodeći proizvođač VR rješenja, što je uz Oculus VR čini posebnom na ovom tržištu. Pimaxovi headseti se ističu visokom rezolucijom ekrana te širokim FOV-om. Već po osnutku, firma je izdala prvi 4K VR uređaj, a godinu kasnije su pokrenuli Kickstarter kampanju za proizvodnju headseta s 8K rezolucijom, skupivši 4,2 milijuna dolara. Pimax također tvrdi da je razvio posebnu CLPC (customized low persistence liquid) tehnologiju prikaza, koju sam konkretno mogla isprobati na Pimax 5K Plus modelu.

Stari kontroleri te bazne stanice HTC-ovih sustava normalno će raditi s 5K Plusom

PIMAX 1

5K Plus se zaista može pohvaliti oštrom slikom i širokim FOV-om, toliko širokim da će vam ponekad ostavljati fish-eye dojam. S druge strane, (AM)OLED odnosi pobjedu kad je u pitanju reprodukcija i dojam boja na ekranu. Uređaj je kompatibilan sa SteamVR Tracking 1.0 i 2.0 sustavom pa možete koristiti HTC-ove postojeće bazne stanice i kontrolere, koji su bili odlično sinkronizirani i responzivni tijekom mog testa. Naravno, možete kupiti i posebne Pimaxove kontrolere za 300 dolara, koji djeluju kao izuzetno nezgrapno redizajnirani Valve Index “knucklesi”. Headset također ima pomalo generički dizajn. Unatoč tome što je lakši od pola kile, bilo mi je nakako teško nositi ga na glavi. Nažalost, 5K Plus nema ugrađene slušalice.

Bistar pogled: 5K rezolucija i FOV od 200 stupnjeva dat će jedan sasvim novi pogled na VR

PIMAX 2

Viša rezolucija i širi FOV, zajedno s refresh rateom od 90 Hz, dobitna su kombinacija za high-definition iskustvo u VR prostoru.

Pimax 5K Plus ima pristup SteamVR i Oculus VR katalogu igara, što je veliki plus znamo li da Oculus.

 

Više informacija

  • Proizvođač: Pimax
  • Minus: dizajn, nema ugrađene slušalice, boje nisu toliko dobre kao na (AM)OLED ekranima, podesivi IPD senzor, široki FOV može imati fish-eye efekt
  • Plus: oštrina i FOV, tracking kompatibilan sa Steam Tracking 2.0 sustavom, SteamVR i Oculus VR softver
  • Ekran: CLPL
  • Rezolucija: 5120 x 1440 (2560 x 1440)
  • FOV: 200
  • Refresh Rate: 90 Hz
  • Ostalo: Vive i Vive Pro kontroleri, podrška za SteamVR Tracking 1.0 i 2.0 sustav za praćanje pokreta, podesivi IPD senzor, ugrađeni mikrofon, USB 3.0, Diplay Port 1.4
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Pimax 5K Plus

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pimax 5K Plus - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.