D-Link DWR-2101

D-Link DWR-2101

5G mobilna pristupna točka koja ima Wi-Fi 6 bežičnu mrežu najnovije generacije kako biste dobili što veću propusnost mreže i brzim internetom opskrbili više uređaja istovremeno.

Ovaj ultramaleni prijenosni ruter sve je što vam treba za dobar internet, bilo da ste u pokretu ili vam treba za kućnu upotrebu. Na njega možete povezati do 32 uređaja.

Za ostvarivanje internetske veze koristi micro SIM karticu bilo kojeg teleoperatera, domaćeg ili stranog. Dakle, morati ćete se raspitati o mobilnim tarifama, a dobro mjesto za pogledati je web stranica: https://mobil.hr/tarife/.

Kada ste odabrali vašu tarifu, sve što morate učiniti je micro SIM karticu ubaciti u D-Linkov DWR-2101. Ruter će se s lakoćom povezati na mobilnu mrežu vašeg teleoperatera, a vi se putem njegova touch ekrana u boji prošetajte opcijama za koje će vam prikazati naziv Wi-Fi mreže i lozinku za povezivanje.

Nakon što ste povezani, na njegovom ekranu ćete lako doći do osnovnih informacija o potrošnji te o broju korisnika koji su spojeni na njega.

 

wifiBoost DWR 2101

 

Tehnikalije za one malo zahtjevnije

DWR-2101 koristi 5G tehnologiju mobilnih mreža te u idealnim uvjetima može ostvariti brzine do 1.6 Gbps downloada te 80 Mbps uploada. Naravno spomenute brzine ovise o odabranom teleoperateru i zagušenosti mreže. No 5G mreža je u razvoju te pristupni broj točaka stalno raste.

Dostupnost 3G, 4G i 5G mreža u hrvatskoj provjerite na linku: https://www.nperf.com/hr/map/HR.
S obzirom na tehnologiju 5G mreže, lako vam se može desiti da je 4G signal bolje propusnosti od 5G signala, dok se ne postave dodatne 5G pristupne stanice, no D-Link DWR-2101 sam će se prebaciti na drugu tehnologiju ako je ona brža, tako da vas ta pokrivenost ne treba previše brinuti, osim ako baš idete u zabačene planinske krajeve ili na pučinu gdje mobilni signali teleoperatera zaista nisu dostupni.

No mnogima bi ovakvo rješenje moglo pružiti brži internet spram korištenja internetske veze putem bakrene parice u stanu, a imate li baš toliko sreće da vam je 5G stanica ispred kuće, internet bi vam mogao biti brži i od optike. Ako ste odabrali neku od „neograničenih“ mobilnih tarifa (provjerite s vašim teleoperaterom), konačno bez suvišnih kablova možete gledati Netflixove filmove u 4K rezoluciji. Naime, ugrađeni Wi-Fi 6 AX1800 može isporučiti brzinu od 1.2 Gbps te brzinu od 574 Kbps što će kombinirano u Dual-Band vezi dati više od 1.8 Gbps brzine u lokalnoj mreži ako vaši uređaji podržavaju takav način spajanja.

 

wifiBoostCbi

Lokalna brzina Wi-Fi 6 mreže u ovom trenutku pokazuje 1,2 Gbps. Obratite pažnju na ikonu Wi-Fi mreže koja u ovom slučaju ima broj šest u kutu ikone, koji označava da vaš mobitel podržava Wi-Fi 6 standard spajanja.

 

DWR-2101 ima Firewall te podržava NAT postavke i filtriranje korisnika po MAC adresi.

 

Zahvaljujući Wi-Fi 6 tehnologiji koja zna prioritizirati promet na mreži i koja je osmišljena za okruženja s velikom količinom podataka, D-Linkov DWR-2101 je dovoljno moćan da istovremeno podrži 4K video streaming, gaming s malom latencijom, pristup podatcima u oblaku, nekoliko IoT uređaja, vaše mobitele, tablete te druga računala, i to sve istovremeno.

 

wifiBoost DWR 2101back

LCD prikazuje QR kodove za lako povezivanje mobitela na njegovu Wi-Fi mrežu, a dolje desno primijetite gigabitni LAN priključak za, recimo, laptop ili za mrežni switch te druge mrežne gadgete.

 

DWR-2101 ima i gigabitni eternetski port za povezivanje u mrežu žicom. Kako gotovo svi uređaji danas koriste Wi-Fi vezu, žica vam vjerojatno neće biti od neke koristi, no ona se može iskoristiti za mnogo različitih situacija.

Jedna od ideja ovog uređaja u potpunosti je zamijeniti vaš dosadašnji kućni ruter te time i minimizirati broj žica po stanu ili kući, no imate li kuću na kat pa Wi-Fi signal ne doseže u svaki kutak vaše kuće, svakako je korisno imati žičani priključak kako biste lakše, prema potrebi, proširili doseg.

 

wifiBoost DWR 2101Gui

 

Iako vijek trajanja baterije ovisi o vrsti upotrebe, uvjetima u okolini, kao i o dostupnosti mreže, ugrađena baterija od 5260 mAh trebala bi moći izdržati cijeli dan. Odlučite li se stoga na gledanje filmova na plaži ili vam internet na vašim izletima treba iz nekog drugog razloga, ovo je odlično rješenje jer je baterija promjenjiva, pa za one sklone višednevnim izletima u prirodi bez lako dostupne struje možda savjetujemo nabaviti nekoliko baterija kako bi ih mogli zamijeniti. Ruter ima USB-C za punjenje pa ga neće biti teško napuniti dostupnim punjačima ili prijenosnim baterijama.

 

wifiBoostLcd

Web sučelje rutera bogato je opcijama, no ako se ovdje ne snalazite nije ih potrebno mijenjati.

 

Više informacija

  • Model: DWR-2101
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Kvaliteta: 5
  • Isplativost: 5
  • Proizvođač: D-Link
  • Podržani standardi: Wi-Fi 6 AX1800 (574 + 1200) 802.11/n/g/b/ac/ax²
  • Antene: 4G LTE/5G 4 × 4 interna antena, 2 × interne Wi-Fi antene'napa'
  • Sučelja: Jedan 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN priključak, utor za nano SIM karticu, 4G LTE/5G 4x4 antena, 2 × Wi-Fi antene, 2,4” LCD zaslon osjetljiv na dodir u boji
  • Wi-Fi šifriranje: WPA, WPA2, WPA3 enkripcija
  • Ostalo: Opis proizvoda: 5G Wi-Fi 6 mobilna pristupna točka Napajanje: USB-C, odnosno punjiva Li-ion baterija od 5260 mAh
  • Dimenzije i masa: 119 × 72 × 23,5 mm, 235 grama
  • Plus: mogućnosti Wi-Fi povezivosti, rješavamo se žica, internet u džepu, odlično internet rješenje za kuću, kao i za godišnji odmor, LCD za brzu provjeru potrošnje i stanja baterije te druge opcije
  • Minus: mogao bi se lako zametnuti kada je toliko malen, pa se s godišnjeg vratite bez ovog rutera
  • Ustupitelj i cijena: Protis, www.protis.hr, Cijena: 4089,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za D-Link DWR-2101

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

D-Link DWR-2101 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.