Samsung Odyssey G7A LS28AG700NU

Samsung Odyssey G7A LS28AG700NU

4K gaming za odlikaše

Elitni 4K gaming monitor koji će podjednako razveseliti PC gamere i konzolaše. Kombinacija 4K rezolucije, IPS tehnologije i frekvencije osvježavanja od 144 Hz omogućuje iznimne gaming performanse uz vrhunsku kvalitetu slike.

Protekle se godine na tržištu konačno pojavio veći broj najnovijih 28 i 32-inčnih 4k gaming monitora s frekvencijom osvježavanja slike od 144 Hz ili većom. Ovo je prije svega posljedica korištenja novijeg HDMI 2.1 standarda te DisplayPort priključka s DSC kompresijom koji omogućuju dovoljnu propusnost za 4K na 144 Hz ili više.

 

RGB za koji fps više!

Samsungov Odyssey G7A spada upravo u ovu skupinu najnovijih 4K gaming monitora visoke klase, a zanimljivo je kako mu vidljiva dijagonala iznosi 28 inča te se monitor iznenađujuće temelji na IPS tehnologiji. Samsung unutar serije Odyssey G7 gaming monitora nudi veći broj modela koji su međutim redom zakrivljeni i temeljeni na njihovoj VA QLED tehnologiji, tako da je ovaj monitor svojevrsna iznimka.

Odlikuje ga dakako ravan ekran i prepoznatljiv dizajn. Postolje u obliku slova V i odgovarajući stalak omogućuju odlične ergonomske osobine, što uključuje podešavanja po visini, zakretanje, podešavanja nagiba i pivot opciju. Poseban gamerski „štih“ ovom monitoru daje RGB osvjetljenje izvedeno u dvije zasebne zone. Jedna se nalazi sa stražnje strane u obliku prstena, a druga se odnosi na posebne otvore s prednje lijeve i desne strane. Implementacija RGB osvjetljenja vrlo je atraktivna. Dostupna su ukupno 4 RGB efekta, kao i osvjetljenje u jednoj boji. Pritom osvjetljenje možete zasebno podešavati za svaku zonu te ga po želji sinkronizirati s drugim uređajima.

 

Samsung LS28AG700 2

Samsungova Odyssey G7 serija gaming monitora po pitanju dizajna i ergonomije svakako zaslužuje visoku ocjenu. Jedino bismo voljeli da je sam ekran nešto stabilniji, jer se dosta lako zna zatresti, a i pozadina monitora je napravljena od plastike koje djeluje jeftino na dodir.

Opremljenost je očekivano za high-end monitor više nego dobra. Ključna stvar ovdje su svakako dva HDMI 2.1 priključka te DisplayPort 1.4 priključak s DSC kompresijom. Na taj način ćete maksimalnih 144 Hz na 4K rezoluciji s ovim monitorom moći postići neovisno o tome koristite li HDMI ili DisplayPort. Pritom imajte na umu kako za takvo što trebate posjedovati računalo s novijom grafičkom karticom s podrškom za HDMI 2.1.

 

4K na 144 Hz!

S obzirom na 4K rezoluciju na monitoru vidljive dijagonale od 28 inča, gustoća piksela po inču iznosi visokih 157, što omogućuje iznimno detaljan i oštar prikaz, što se posebno pozitivno odrazilo na čitljivost teksta. Samsung ovdje koristi modernu 8-bitnu IPS matricu s podrškom za 90 % DCI-P3 spektra boja. Zbog toga vam ovaj monitor može ponuditi vrhunsku kvalitetu slike uz vrlo precizan i vjeran prikaz boja odgovarajuće dinamike uz naglasak na vrlo širok vidljivi kut.

 

Samsung LS28AG700 4

Pritom za optimalan prikaz preporučujemo koristiti predložak za prikaz slike Standard koji uz odgovarajuća podešenje svjetline i kontrasta omogućuje odličnu kvalitetu slike. Predložak High Bright omogućuje nešto višu maksimalnu svjetlinu u SDR načinu korištenja, a naglasimo kako ovaj monitor posjeduje i jednostavnije lokalno zatamnjenje s nažalost relativno malim brojem zona.

Ova se opcija pod nazivom Local Dimming nalazi iz nekog razloga izdvojena iz ostalih opcija za prilagodbu kvalitete slike. Svakako je korisna za prikaz HDR sadržaja, pri čemu je preporučujemo postaviti na Auto, te odabrati HDR Dynamic od dostupnih predložaka za HDR prikaz. Uzgred budi rečeno, HDR na ovom monitoru izgleda pristojno. Lokalno zatamnjenje donekle pomaže, boje su dobro definirane i žive, međutim kontrast i maksimalna svjetlina ipak nisu dovoljno visoki za pravi HDR doživljaj.

 

Elitni gaming monitor za PC i konzole

Gaming performanse su međutim odlične. Istina, monitor ne može postići iznimno visoku frekvenciju osvježavanja slike od primjerice 240 Hz, no kombinacija 4K rezolucije na 144 Hz uz vrlo nizak input lag omogućuje odlične gaming performanse, posebno ako govorimo o single player igrama za koje nije nužan supervisoki frame rate.

Brzina odziva je odlična, a overdrive opcija Standard najbolja je za optimalan prikaz, premda možete koristiti i Faster za nešto manje zamućenje slike. Kao i kod drugim Samsungovih gaming monitora, nažalost odabirom adaptive synca nije moguće podešavati overdrive.

 

Samsung LS28AG700 3

U svakom slučaju, Odyssey G7 u ovoj 4K IPS varijanti doista je vrhunski gaming monitor koji međutim možete mirne duše koristiti i za profesionalnu uporabu. Jedinstvena kombinacija 4K rezolucije, frekvencije osvježavanja od 144 Hz i IPS tehnologije omogućuje iznimnu kombinaciju kvalitete slike i gaming performansi. Konačno spomenimo kako je ovo IPS monitor s najmanje izraženim zloglasnim IPS glowom (odsjajem) koji smo ikada vidjeli, što ga čini pogodnim i za korištenje u mračnijim prostorijama, a s obzirom na 4K rezoluciju i 144 Hz, idealan je i za korištenje s najnovijom generacijom igraćih konzola.

 

Samsung LS28AG700 5

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Odyssey G7A LS28AG700NU

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Odyssey G7A LS28AG700NU - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.