Lenovo Ideacentre AIO 700-24ISH - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Lenovo Ideacentre AIO 700-24ISH

Lenovo Ideacentre AIO 700-24ISH

Snaga desktopa u AiO

Krenuvši od fizičkih veličina možemo naslutiti da se ne radi o običnom AiO modelu već snagatoru pod krinkom

Spomen na All-in-one računala uz sebe baš i ne veže ideju brutalnih performansi, no ovaj model Lenova Ideacentrea bi mogao zapeti za oko i pokojem okorjelom hardverašu. Na testu imamo 24-inčnu verziju s full HD ekranom dok je dostupna i verzija od 27 inča s 4K panelom. Oba panela posjeduju multitouch funkcionalnost za do 10 prstiju, no možda još važnije, AiO dolazi s dediciranom grafičkom karticom uz integriranu.

Lenovo AiO 700 3

USB PORTOVI: Bočni konektori skrivaju dva USB 3.0 porta, od kojih je onaj naznačen žutom bojom stalno napajan, čak i kada je računalo u sleep modeu – odlično za punjenje mobitela

 

Nvidijina GTX950A i nije baš iznimno popularna grafička kartica, no po performansama nešto je jača od integrirane Intelove HD530, što se i vidi u rezultatima naših benchmarkova. Time je neki laganiji gaming moguć, no ovaj model i nije idealan za maksimiziranje postavki u nativnoj rezoluciji za AAA naslove. Moguće je konfigurirati i AMD CPU, no naša verzija posjeduje odličan i7-6700 s četiri jezgre i osam dretvi čiji takt iznosi 3,4 GHz s turbo boostom na 4 GHz. Konfiguriranjem s Intelovim procesorom, AiO posjeduje i Intel RealSense kameru, s Full HD kamerom, infracrvenom kamerom i infracrvenim laserskim odašiljačem, sve u cilju bržeg i sigurnijeg prepoznavanja korisnikovog lica prilikom logina, kako bi se izbjegla potreba za unošenjem passworda ili PIN-a.

Lenovo AiO 700 5

OSTATAK PORTOVA: Ostali portovi se nalaze sa stražnje strane te su namijenjeni za uređaje koje bismo rjeđe odspajali

 

AiO 700-24ISH je i nešto većih fizičkih veličina od konvencionalnijih AiO uređaja te je gotovo dvostruko deblji od „kralja“ AiO računala, Appleovog iMaca. Međutim, usporedba s iMacom i nije previše fer budući da se radi o kompletno drugačijem uređaju. Lenovo u izradi i ne koristi tako plemenite materijale kao brušeni aluminij, no veće kućište dozvoljava ugradnju JBL zvučnika koji su, blago rečeno, odlični. Ne samo da se radi o glasnim zvučnicima nego o zvučnicima koji imaju veoma malo distorzije preko svih raspona glasnoće, a čak i nadmašuju 2.1 zvučnike. Nemaju posebno izdvojeni bass zvučnik već je i on integriran u samo kućište; stoga je kvaliteta zvuka tim više impresivnija. Nešto veća fizička veličina dozvoljava i sukladno tome ozbiljnije rashladne sposobnosti. Tijekom cijelog našeg korištenja AiO 700 je bio gotovo nečujan, s tek laganim vibracijama i šumom koji dopire iz HDD pogona. Pod punim opterećenjem, tijekom našeg benchmarkinga tek smo u nekoliko slučajeva mogli čuti ventilatore koji se nisu zavrtjeli toliko brzo koliko bi npr. na gaming laptopima.

Lenovo AiO 700 4

BOČNI PROFIL: Kućište je nešto deblje nego kod konkurencije, no ono skriva odlične specifikacije i rashladne mogućnosti

 

Dobri su i tipkovnica i miš koji dolaze u paketu, a oboje su bežični. Tipkovnica svojim dizajnom i layoutom podsjeća na hvaljene tipkovnice s Lenovo Thinkpad laptopa koje držimo za nama najdraže tipkovnice s prijenosnika. Stoga, za korištenje ovog AiO računala potrebuje samo strujni adapter, budući da je Wi-Fi podržan u maksimalnoj ac brzini koja bi trebala pružati brzine veoma blizu onima ethernet konekcije. Strujni adapter je pak nešto deblji i teži, što je i logično obzirom na specifikacije ovog AiO računala.

Maloprodajna cijena s PDV-om:
10.990,00 kn

Više informacija

  • Model: Lenovo Ideacentre AIO 70024ISH
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Lenovo
  • Procesor: Intel i7-6700 (4 jezgre, 8 dretvi) 3,4 - 4 GHz
  • RAM: 8 GB RAM
  • Grafički sustav: Intel HD 530 + Nvidia GeForce GTX 950A 2 GB
  • Tvrdi disk: 2 TB 7.200 rpm SSHD (8 GB SSD)
  • Zaslon: 23,8“ Full HD IPS, touchscreen
  • Optički uređaj: DVD-RW
  • OS: Windows 10
  • Mreže: Wi-Fi b/g/n/ac, Bluetooth, Gigabit Ethernet, NFC
  • Dimenzije i masa: 579 mm x 466 mm x 210 mm, 8,5 kg
  • Plus: Performanse, relativno tih rad, ekran
  • Minus: Fizička veličina, veliko napajanje
  • Ustupitelj i cijena: Lenovo Hrvatska, www.lenovo.com/hr, Maloprodajna cijena s PDV-om: 10.990,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Ideacentre AIO 700-24ISH

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Ideacentre AIO 700-24ISH - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.