Teclast T40 Plus

Teclast T40 Plus

Tablet za svako kućanstvo


Tržište tableta kod nas ima pravih dragulja, no ako želite entry-level model, pogled van može vam ponuditi daleko bolje performanse i iskustvo


Teclast, kineski proizvođač tableta i laptopa, izbacio je novi tablet po vrlo prihvatljivoj cijeni pod imenom T40 Plus. Donosi nam performanse koje mogu bez zastajkivanja vrtjeti Android 11 sustav koji je već instaliran, a moguć je i lakši gaming na njemu. Bitno je sve staviti u perspektivu cijene s obzirom da po cijeni spada u apsolutan entry-level na našem tržištu. No s obzirom na performanse koje dobivate, dobivate solidan tablet za posao i zabavu. Osim samog internog hardvera, impresionirao nas je i sam zaslon, a i zvuk nije toliko loš, iako naravno neće zvučati kao duplo skuplji modeli. Pa pogledajmo tako što se sve može dobiti za 1 200 kuna, ali i kakvi su nedostaci ovakvih modela.

Teclast T40 Plus 3

Izvana, tablet je obučen u aluminijsko metalno kućište klasične sive boje koja ima plastični dio ispod kojeg se nalaze sve potrebne antene za dobar signal WiFi i LTE sustava. Straga imamo i izbočinu za 8 megapikselnu kameru. Ako trebate nešto slikati možete, no ne očekujte puno od kamere ni na danjem svijetlu. Rubovi tableta sadrže USB-C utor za punjenje snage 15 W te dolazi s punjačem, tu su i četiri zvučnika kako bi pružili solidnu stereo reprodukciju i smanjili mogućnost prekrivanja dok držite tablet. U jednom kutu raspoređeni su gumbi za glasnoću na duljoj stranici, dok je gumb za zaključavanje na vrhu tableta. U jednom kutu pronaći ćete i 3,5 mm utor za slušalice, a pored gumba za zaključavanje imate klasičnu ladicu kakvu imate na mobitelima. Ovdje stanu dvije 4G SIM kartice koje vam omogućuju pozive, kao i Internet u pokretu, a jednu SIM karticu možete zamijeniti MicroSD karticom za dodatnu pohranu.

Teclast T40 Plus 1

Sprijeda imamo možda najbitniju specifikaciju tableta, a to je zaslon od 10,4” impresivnih mogućnosti za traženu cijenu. IPS tehnologija i 2000 x 1200 pikselna rezolucija čine ovaj zaslon visoke svjetline upotrebljivim i van kuće, a koristi se potpuna laminacija te dolazi sa zaštitnom naljepnicom kako bi se spriječilo grebanje zaslona. Zaslon ima 60 Hz te svjetlinu od 670 nita, što ga čini svjetlijim od dobrog dijela mobitela. U sredini gornjeg ruba, kada ga držite u vodoravnom načinu, nalazi se selfie kamera od 5 megapiksela. Ponovno, tu je u slučaju nužde, slike neće biti idealne, kao niti video.

Hardverski tu također imamo vrlo impresivne brojeve s obzirom da dolazi s čak 8 GB RAM memorije, što je naravno dva do tri puta više nego što bi kod nas mogli dobiti. Velika količina RAM memorije omogućuje responzivniji sustav kada koristite više aplikacija budući da ih sustav ne mora stalno slati u “spavanje”, a i moderne aplikacije koriste sve više resursa. Uz RAM, tu je i 128 GB pohrane, što će biti dovoljno za velik broj aplikacija, kao i multimedije. Tablet podržava GPS praćenje te može poslužiti za navigaciju, no nema veliku preciznost.  Sa 6.600 mAh može izdržati oko 10 sati rada s niskom svjetlinom i umjerenim zadacima. Punjenje je limitirano u smislu da ga primjerice Samsungov punjač nije htio puniti, dok ga neki drugi pune punom 12,5 W brzinom. Sve ovo pokreće koji se nedavno pojavio u većem broju entry-level tableta u Kini te nudi dovoljno jake performanse za svakodnevni rad s dvije Cortex A75 jezgre i šest slabijih Cortex A55 jezgri. Grafička jezgra također ima solidne performanse pa će tablet nadjačati konkurenciju sa Snapdragonovim 66X čipsetima za preko 20 % performansi u nekim zadacima.

Za kraj, spomenimo dva detalja: radi se o čistom Android 11 sustavu bez kineskih aplikacija i kod kupnje je VAT porez već uračunat. Imajte na umu da je garancija od jedne godine te morate tablet slati natrag u Kinu na servis.

Više informacija

  • Model: T40 Plus
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Teclast
  • Operativni sustav: Android 11
  • Procesor: UNISOC T618
  • Radna memorija: 8 GB
  • Memorija: 128 GB
  • Grafički sustav: G52-3EE-2core @ 850MHz
  • Ekran: 1200 x 2000 piksela, IPS, 670 nita svjetline, 10,4”
  • Mreže: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, BT, GPS, Dual 4G
  • Baterija: 6.600 mAh
  • Fotoaparat: 8 MP
  • Dimenzije i masa: 247 x 156 x 7.7 mm
  • Plus: Laminirani IPS zaslon visoke svjetline, velika memorija, 4G
  • Minus: Kamere, mikrofon, relativno spor punjač (12,5 W), nije dostupan lokalno
  • Ustupitelj i cijena: Vlastiti primjerak Cijena: 1.230,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Teclast T40 Plus

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Teclast T40 Plus - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.