Lenovo Tab P11

Lenovo Tab P11

Tablet za zabavu

Razlika između standardnog i Pro modela u P11 seriji tableta je ogromna te dijele malo toga sličnog osim možda dizajna.

Novi Lenovo Tab P11 tablet svojevrstan je “entry-level” model u P11 ponudi, te skače u more konkurencije. Pomaže mu naravno to što se radi o vrlo modernom izgledu tableta sa tankim rubovima idealnim kako biste ga mogli držati bez da slučajno pritisnete nešto na zaslonu.

Tako vas sprijeda dočekuje 11-inčni zaslon sa pristojnih 1200 x 2000 piksela i solidnim 5: 3 omjerom. Tablet u ovoj cjenovnoj kategoriji nudi IPS zaslon sa pravilnim rasporedom piksela što znači da će se i sitniji tekst vidjeti vrlo oštro. Zaslon ima i visoku svjetlinu od 400 nitsa, te će ga možda biti malo teže vidjeti na direktnom suncu, no u hladovini je posve čitljiv.

 

Lenovo Tab P11 2344

Uniformnost pozadinskog osvjetljenja bismo nazvali sasvim pristojnom bez značajnih varijacija, no kao i kod ostalih IPS ekrana sa tanjim rubovima, primjetan je mali gubitak svjetline na samim rubovima zaslona. To je još jedna značajna razlika u usporedbi sa OLED zaslonima. Lenovo u postavkama dodatno nudi odabir kako želite da boje izgledaju na zaslonu, od više zasićenih do “standardnih” sRGB. Odvojeno još možete birati i toplinu bijele boje, ako preferirate smanjenu plavu boju ili vam se više dopada “hladan” izgled.

Na vrhu zaslona kada je postavljen horizontalno u sredini se nalazi selfie kamera zajedno sa stereo mikrofonima. Ima 8 megapikselni senzor te podržava snimanje u kvaliteti do FullHD@30 fps-a, idealno za videopozive. Ako sa zaslona prijeđemo na stražnju stranu, dočekuje nas plastičan dizajn koji je i dalje vrlo atraktivno zamaskiran sa metalnim efektom. Stražnja strana je dvobojna, gdje se gornja petina tableta razlikuje tamnijom bojom i malo grubljom teksturom.

 

Lenovo Tab P11 2338

Na tom dijelu nalazi se i stražnja kamera od 13 megapiksela sa autofokusom, idealna za slikanje dokumenata, no ipak neće nadomjestiti fotoaparat od novijeg mobitela. U gornjem lijevom kutu nalaze se i sva tri gumba za kontrolu, gumb za zaključavanje je na kraćem lijevom rubu, dok su gumbi za kontrolu glasnoće na gornjem kutu. Sa lijeve i desne strane tableta u horizontalnom položaju imate po dva zvučnika, četiri sveukupno za odlično audio iskustvo s obzirom na veličinu i debljinu tableta.

Zvuk je jasan i na višim glasnoćama, a podržava i Dolby audio standard. Na donjoj strani nalaze se pogo pinovi, te smo probali povezati tipkovnicu od Pro modela koja je nešto veća od ovog tableta no savršeno radi, te i za ovaj primjerak možete nabaviti sličnu. Pozadinska maska od Pro modela ne funkcionira jer se magnetska maska ne može držati za ovaj tablet. Olovka od Pro modela također funkcionira i na ovom tabletu.

 

Ispod haube

Cijeli tablet radi na Qualcommovom Snapdragon 662 čipsetu. Drago nam je vidjeti da se i za entry level tablete počinju koristiti nešto bolji čipseti. Tablet će sve zadatke obavljati bez zastajkivanja u većini slučajeva, no naravno kompliciranije aplikacije će tu i tamo trebati pričekati. Isto je i sa igrama, gdje ćete većinom ipak morati igrati na nekim srednjim postavkama ako se radi o 3D igrama. No, za konzumaciju multimedije te rad od kuće u smislu odgovaranja na mailove i druge office alate, tablet radi besprijekorno.

 

Lenovo Tab P11 2348

Model koji smo testirali dolazi sa 4 GB radne memorije i 128 GB pohrane, te se po nama ne isplati uzimati model s manje pohrane. Ono što ćete brzo zamijetiti je motor za vibraciju, jer se ne koriste moderna rješenja, nego se radi doslovno o motorčiću sa utegom koji ćete osjetiti kako ubrzava i onda usporava svaki puta kada nešto kliknete, a može brzo postati naporno.ž

Sve u svemu, ovo je moderan tablet sa vrlo atraktivnom cijenom i brzim te ažurnim sustavom i vrlo svijetlim ekranom, idealan ako želite nešto što vam neće biti žao nositi po svuda sa sobom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Tab P11

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Tab P11 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.