Samsung Galaxy Watch7

Samsung Galaxy Watch7

Prepoznatljiv dizajn donosi AI tehnologiju

Novi Galaxy Watch7 dobiva impresivno pojačanje u obliku performansi, kao i mogućnosti, sa suptilnim stilom za svaku ruku.

Samsung Galaxy Watch serija obično je podijeljena u sportski orijentirane i „Classic“ modele. Ipak, ove godine je fokus bio na rekreaciji, pa je uz sportski orijentirani Watch7 predstavljen i Watch Ultra za još ekstremnije sportaše. Za vrhunske rezultate vam ipak nije neophodna Ultra inačica jer je i Watch7 zasjao na predstavljanju njihovih novih uređaja te donosi brojne nove funkcije zahvaljujući boljem čipsetu.

Stalno spominjemo razliku između zatvorenih, fokusiranih satova koji imaju slabije interne performanse s dugim trajanjem baterije i pametnih satova koji podržavaju more aplikacija, no zato čipset nije toliko štedljiv te će kod većine aktivnih korisnika zahtijevati svakodnevno punjenje baterije.  

Smatramo da se ovaj trend neće tako brzo promijeniti, a vrlo je bitno razumjeti ga prije kupnje ovakvog sata. Novi Samsung Galaxy Watch 7 evolucija je koja se nastavlja te vidimo da je Samsung pronašao dizajn koji je popularan među rekreativcima, a dobro stoji i za svakodnevno korištenje. Mi na testu imamo veću 44 mm verziju, dok u ponudi imaju i manje 40 mm verzije čija je glavna razlika nešto manja baterija. Prednja strana sata je ravno staklo koje nema zaštitu obruba, pa se Samsung odlučio za korištenje safirnog stakla sprijeda koje nudi iznimnu otpornost na grebanje i lom. Unatoč tome, kao i kod svakog materijala, sitne mrvice pijeska glavni su neprijatelj te bismo izbjegavali doticaj sata s takvim uvjetima, ako želite da ostane idealan.

 

Samsung-Galaxy-Watch7-1.jpg

Provjeren dizajn Samsung mainstream satova i dalje zadržava obrub kojim možete scrollati, tako da prstom klizite po crnom rubu ekrana

 

Okvir sata je aluminijski te zato ima vrlo malu masu od 33,8 grama, idealno za sportaše i rekreativce koji su u pokretu, razmahanih ruku. Okvir je zapravo vrlo tanak, a oštrim rubovima prati dizajn modernih mobitela. Isto kao i oni, dolazi s matiranim aluminijskim izgledom koji mu daje profinjen izgled, s jedinim suptilnim detaljem u obliku narančastog okvira gornjeg gumba na samom kućištu. Samsung ističe da je okvir obrađen njihovom „Armor aluminium 2“ tehnologijom za bolji otpor na grebanje i padove, no mi i dalje savjetujemo da pazite na njega.

Dva gumba sa strane također su metalni i prate dizajn okvira, a imaju i dodatne funkcije kod mjerenja naprednijim senzorima poput EKG-a i sastava tijela kada na njih naslanjate prste druge ruke. Između njih uočit ćete malu rupicu. Iza nje se smjestio mikrofon koji zajedno sa zvučnikom omogućuje uspostavljanje poziva.

Pozive možete obavljati preko sata dok je povezan s mobitelom, ili pak ako na njega postavite eSIM sustav (ako uzmete verziju koja podržava eSIM), pa dobiva i vlastiti broj sa LTE pristupom internetu. Također omogućuje i davanje glasovnih naredbi nekom od digitalnih asistenata ili pak za brojne AI funkcije koje dolaze. No, prije toga, pogledajmo i stražnju stranu.

Ovdje su smješteni razni senzori koji u dodiru s vašom kožom dobivaju brojna mjerenja za sastavljanje vaše zdravstvene slike, kao i vaših performansi i rekreacije, na temelju čega sat računa i brojne druge statistike. Tako sat, između ostalog, mjeri otkucaje srca, SpO2 vrijednosti i temperaturu kože, a za sve to je odgovoran novi Samsungov BioActive senzor koji osjetno poboljšava preciznost mjerenja za oko 30%.

Osim ovih mjerenja, Samsungov sat može pratiti i krvni tlak korisnika uz redovnu kalibraciju, a tu je i mjerenje kompozicije tijela elektrosignalima, kretanje i drugi detalji te s njima nudi dodatno AGEs indeks, razinu kisika u krvi, prati ciklus, stres, spavanje, hrkanje, disanje, trening i brojne druge detalje koji će svakodnevno biti korisni brojnim korisnicima. Tu su i praćenja pojedinih sportova s kojima možete pratiti i svoj napredak kroz vrijeme, te dobivati savjete za napredak.

 

Samsung-Galaxy-Watch7-2.jpg

Poboljšan senzor: Novi BioActive senzor jamči do 30 posto preciznija očitanja za vrijeme aktivnog sporta i rekreacije, no zato se sada može puniti jedino službenim punjačem

 

Od hardvera, sat ima 425 mAh baterije koja pokreće peterojezgreni Samsungov procesor, a riječ je o popuno novom čipsetu pod nazivom Exynos W1000 otisnutom na modernoj 3 nm tehnologiji što ga čini vrlo efikasnim, unatoč značajno boljim performansama. Sat zadržava 2 GB radne memorije, no pohrana mu raste na 32 GB. Sat koristi WiFi 5 tehnologiju, kao i BT 5.3 standard, a tu je i dvofrekvencijski GPS (L1 + L5) zajedno sa GLONASS, GALILEO i BDS tehnologijama pozicioniranja za vrlo precizan sustav koji, zajedno s poboljšanim senzorima, nudi vrlo atraktivnu ponudu i za one kojima je bitno da preciznije prate svoja postignuća i performanse u sportu, pogotovo kod priprema za natjecanja.

 

Samsung-Galaxy-Watch7-3.jpg

Optimalan omjer: Sat ima mogućnost procjene vašeg sastava tijela, pa moćete dinamično pratiti svoj napredak na putu mršavljenja ili bodybuildinga

 

Začinjen pomoću AI-ja

Sat je vodootporan do 50 m dubine (5ATM standard) i nosi IP68 certifikat, pa s te strane nemate puno brige, samo ga isperite pod slavinom ako s njime zaplivate u moru ili drugoj netretiranoj vodi kako bi se zadržao originalan vanjski izgled. Jedan detalj na koji bismo pripazili je da su se promijenili uvjeti oko punjenja. Dok i dalje koristi 10 W bežični punjač, sat više ne podržava bežično punjenje kod klasičnih wireless punjača, a ne možete ga nadopuniti ni s reverse wireless punjenjem Samsungovih mobitela, tako da gdje god išli, morate nositi i njegov originalan punjač.

 

Samsung-Galaxy-Watch7-4.jpg

EKG funkcionalnost prisutna je već neko vrijeme, a prikazat će vam bilo kakve probleme s otkucajima, poput aritmije, no uvijek se treba obratiti i liječniku

 

Od novih funkcija, AI može predložiti odgovore na poruke na temelju vaših prijašnjih korespondencija, što je odličan dodatak za one koje poruke zateknu usred vježbanja. AI pomaže i u detekciji kvalitete sna, kao i kod problema za vrijeme spavanja poput nepravilnog disanja. AI će također direktno uspoređivati vaše aktualne performanse u vježbanju sa onima koje ste ranije odradili i tako vam dati uvid u to gdje možete popraviti svoju formu.

AI je, osim toga, poboljšao i rutine za vježbanje kako biste maksimizirali benefite vježbi za sebe. AI se koristi i za mjerenje otkucaja srca gdje pametnije odbacuje neprecizne rezultate uzrokovane micanjem za vrijeme vježbanja. Tu su još neke dodatne AI funkcije koje će se svakako razvijati i dodavati satu koji sada ima dovoljno procesorske snage da podatke može obraditi. Imajte na umu da sat radi na WearOS-u od Googlea sa Samsungovim Tizen optimizacijama, pa možete instalirati i sve Googleove WearOS aplikacije na sat. Na vama je samo da nađete vremena za punjenje prije spavanja, kako bi vam pratio i kvalitetu sna.

 

Screenshot_20240902_154040_Galaxy-Watch7-Manager.jpg

Mnogobrojne opcije uključuju i praćenje krvnog tlaka, no u interesu preciznosti, satu je potrebna kalibracija svakih par tjedana korištenjem pravog tlakomjera

 

watch-7-tablica.jpg

 

Više informacija

  • Model: Watch7
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: Odlične
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: OneUI Watch 6 (WearOS 5)
  • Memorija: 2 GB RAM / 32 GB
  • Ekran: 1,5”, Super Amoled, 480 x 480p
  • Baterija: 1-2 dana
  • Debljina i masa: 44,4 x 44,4 x 9,7 mm / 33,8
  • Plus: Poboljšani čipset donosi brojne AI funkcije kojima se podiže i ukupna preciznost sata kod brojnih mjerenja
  • Minus: Vječna želja nam je dulje trajanje baterije na jednom punjenju
  • Ustupitelj i cijena: Samsung www.samsung.com/hr/ Cijena: 349,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Watch7

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.