Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6

Sat na ruci, punjač u džepu

Apple dominira tržištem pametnih satova sa svojom linijom te je sada na tržištu već šesta iteracija popularnog dizajna čija se ideja može naći i na dobrom broju uređaja konkurenata.

Apple je osigurao da njihov sat bude prava avantura od prvog trenutka kada odlučite otvoriti njegovu kutiju. Svaki komad sata umotan je u vlastitu kutiju te pažljivo umotan što “odkutijavanje” čini posebnim užitkom. Kada na sat spojite remen, on se automatski pali i već traži najbliži iPhone za nastavak spajanja te sve dalje jednostavno teče bez ikakvih problema.

Sat sprijeda ima 1,78 inčni pravokutni zaslon instantno prepoznatljivog izgleda, kojim dosta odskače od ostatka konkurencije. Model 6 koristi OLED tehnologiju s maksimalnom svjetlinom od 1000 nita što bi trebalo pomoći u gledanju sadržaja u gotovo svim uvjetima. Međutim, na direktnom suncu iskustvo ipak nije idealno, no sat ostaje čitljiv.

S 448 x 368 piksela sav sadržaj izgleda vrlo oštro te nećete primijetiti pikselizaciju ni kod sitnijih slova. Oko zaslona imamo aluminijsko kućište te desna strana ima gumb i krunu koja se može okretati za prolazak kroz menije, a čija površina služi i kao senzor za EKG.

 

Apple Watch 6 1 2

 

Straga imamo keramičku površinu s, naravno, senzorima za praćenje brzine otkucaja srca, zasićenost krvi kisikom te EKG. Sat je i otporan na vodu do 50 m dubine te se njime može na plivanje, no to ne uključuje slanu vodu. Remeni na satu su, naravno, jedinstveni za Apple satove te nećete moći staviti bilo koji remen.

Iako je sat u potpunosti zaključan na Appleov ekosustav te vam je potreban iPhone kako bi radio, nudi solidan izbor popularnih i korisnih aplikacija, a i lica koje Apple nudi poprilično su jedinstvena te se dobro uklapaju u ukupan stil. Odnedavno i ovi satovi podržavaju Always-on funkcionalnost zaslona koji može konstantno pokazivati verziju trenutnog lica.

 

Apple Watch 6 1

 

Appleovi satovi također su hvaljeni da odlično prepoznaju podizanje ruke te će se upaliti svaki puta kada vam je potreban. No, ovdje je i jedan veći minus ovoga sata, a to je trajanje baterije. Naime, baterija ovog sata generalno traje kraće od jednog dana ako ga koristite, primjerice, i za trening. Ako ga tijekom dana skidate, možete bateriju rastegnuti na dva dana, no bit će na knap.

Kao i ostali satovi, Apple je veliku pozornost stavio na fitness komponentu sata te će, uz praćenje srca, pratiti i druge detalje vašeg vježbanja te prepoznati neke rekreacije poput hodanja ili trčanja. Tu su i vizualizirane vježbe čije videe možete pogledati kako biste bili sigurni da pravilno radite vježbe uz vašeg virtualnog trenera. Osim glavnih rekreacija, ako odete pod “ostalo”, naići ćete na ogromnu listu sportova među kojima ćete najvjerojatnije naći i svoj sport kako bi sat mogao pratiti vaše tjelesno stanje.

 

Apple Watch 6 3

Naravno, sat također daje i obavijesti poput onih o spavanju ili kada se treba protegnuti te vam daje i statistiku o spavanju. Kako smo već spomenuli, EKG je omogućen i kod nas te možete testirati rad srca, iako, naravno, on nije garancija vašeg zdravlja. Od zanimljivih senzora sat ima i mikrofon te će vam javiti ako se nađete u previše bučnom okruženju koje bi vam moglo naškoditi.

 

KOMPLETNU TEMU PROČITAJTE NA LINKU - KOJI PAMETNI SAT KUPITI? VELIKI USPOREDNI TEST

Pokazuju i vrijeme

Uz malo sreće, s podizanjem vanjske temperature povećat će se količina druženja i rekreacije, a to je odlično vrijeme da napokon nabavite pametni sat.

Više informacija

  • Model: Watch Series 6
  • Proizvođač: Apple
  • Operativni sustav: WatchOS
  • Memorija: 32 GB
  • Ekran: 1,78" Retina OLED
  • Baterija: Do 18 sati rada
  • Komunikacija: BT, WiFi
  • Debljina i masa: 10,7 mm, 36,5 g
  • Ustupitelj i cijena: Links, www.links.hr 3.466,55 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Apple Watch Series 6

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple Watch Series 6 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.