Garmin Fenix 6 - 3.5 out of 5 based on 8 votes
Garmin Fenix 6

Garmin Fenix 6

Vrh Garmin mainstream ponude

Fenix serija dobro je poznata sportašima i rekreativcima jer istodobno nudi solidne performanse – kako baterije, tako praćenja vašeg tjelesnog statusa, a na kraju i povezivanje s raznim drugim Garminovim gadgetima.

Fenix 6 je definicija Garminove ponude pametnih satova fokusiranih na sportaše. No, svatko ima svoje vlastite preference i fizičke karakteristike koje znače puno kada govorimo o satovima. Garmin zato svoj Fenix 6 nudi u tri veličine.

Osim toga, možete birati više razina opremljenosti svoga sata, kako softverski, tako i s, primjerice, safirnim staklom ili pak solarnim punjenjem baterije. Naravno, cijena oštro raste s dodatnim opcijama.

 

Garmin Fenix 6 4 1

Osim novih dimenzija, tu je i podjela satova u četiri kategorije. Fenix je standardna verzija sa svim najnovijim mogućnostima te vjerujemo da će svakoga zadovoljiti, dok Fenix Pro verzija nudi mogućnosti slušanja glazbe putem sata, proširuje mogućnosti dodavanjem mapa za snalaženje u prostoru i dodaje WiFi funkciju satu za lakši pristup internetu bez uporabe smartphonea.

Treća je opcija Fenix Sapphire i ona, kako joj ime kaže, mijenja standardno staklo za ono safirno. Safirno staklo je ekskluziva koju imaju premium satovi, a značajno je radi svoje otpornosti na grebanje.

Na skali od 1 do 10 (gdje je dijamant 10, a Gorilla Glass za mobitele 6), safirno staklo zauzima impresivan broj 9, što znači da je samo korak od dijamantne vrstoće. Zadnja verzija je Fenix Pro Solar koji, kako i ime naznačuje, ima mogućnost solarnog napajanja.

Upravo se staklo na satu koristi za solarno napajanje, i ono će produžiti radno vrijeme baterije dok sat koristite danju na otvorenom.

 

Svestrani sportaš

Na test smo dobili model srednje veličine, tamnih i suptilnih boja koji će dobro stajati svakom stilu. Fenix 6 kojeg imamo ima promjer zaslona od 1,3 inča te rezoluciju od 260x260 piksela u boji. Ako do sada niste koristili Garmin pametne satove, primijetit ćete da je zaslon drugačiji od standardnih AMOLED zaslona drugih proizvođača.

 

Garmin Fenix 6 2

 

Dok drugi zasloni sadržaj prikazuju svijetljenjem te se tako bore direktno protiv sunca (što znači da na dnevnom svjetlu postaju praktički nevidljivi), Garmin satovi koriste takozvane transreflektivne zaslone koji se najbolje vide na suncu.

Osim daleko bolje vidljivosti, ova tehnologija omogućuje im i daleko veće trajanje baterije. S uključenim konstantnim mjerenjem rada srca te svim opcijama osim konstantnog GPS-a, trajanje baterije duže je od tjedan dana.

Naravno, ta brojka varira ovisno o vašoj interakciji sa satom. Sat nudi i nekoliko ekstremnih načina rada, a samo prikazivanje vremena produžuje bateriju na 120 dana. Jedan od načina rada namijenjen je ekspedicijskim uvjetima te uz povremenu provjeru pozicije može pratiti vašu lokaciju do 46 dana između punjenja, ovisno o verziji sata koju kupite.

 

Svi podaci na jednom mjestu

Temeljem podataka koje sat o vama prikuplja, kako za vrijeme vježbanja i spavanja, tako i običnim nošenjem, dobivate brojne informacije o kvaliteti sna, odmorenosti i kvaliteti vježbanja, a dobit ćete i savjete za poboljšanje.

Svi podaci mogu se zatim prenijeti na vaš pametni telefon za detaljniju analizu. Za prikupljanje tih podataka, osim novog Sonyjevog GPS čipa koji satu produljuje vrijeme rada, tu je novi Garmin ELEVATE optički HR senzor verzije 3 preuzet iz MARQ serije.

 

Garmin Fenix 6 5

 

Dobit ćete i novi PacePro, mogućnost praćenja tempa za vrijeme sporta kako biste mogli lakše držati konstantne performanse. Osvježen je i osnovni izgled widgeta pa je lakše na brzinu pogledati sve podatke: od trenutne prognoze, temperature, nadmorske visine, kompasa, otkucaja srca, zasićenosti kisikom i tako dalje; tu su i brojni drugi widgeti poput glazbe.

Klikom na bilo koji od ovih brzih pregleda, otvorit će se kompletan widget s dodatnim podacima i infografikom. Garmin ima vlastiti dućan na smartphoneu u kojem možete dobiti brojne druge aplikacije te izglede sata.

 

Garmin Fenix 6 1

Sat je atraktivan sportašima zahvaljujući činjenici da prati preko 80 sportova uključujući plivanje, golf i skijanje. Također, možete napraviti vlastite staze za lakše praćenje kružnih kretanja . Garmin je u zadnje vrijeme dosta pažnje posvetio i sigurnosnim funkcijama upozorenja npr. ako se detektiraju nepravilni otkucaji srca ili naglo zaustavljanje prilikom, primjerice, pada s bicikla.

U tom slučaju, ako ste pravilno postavili sat, on će unesenom broju poslati obavijest o vašem stanju i lokaciji. Tu je i Garmin Pay usluga koju smo već isprobavali te sasvim normalno radi; kada ju postavite, možete plaćati na svakom beskontaktnom POS uređaju.

Povezivanjem s mobitelom te sinkronizacijom podataka, sve vježbe koje ste odradili mogu se lagano pregledati, a svi podaci koje je sat prikupio, mogu se iskoristiti za detaljnu analizu performansi; ponuđeni su vam i savjeti za poboljšanje treninga.

 

Garmin Fenix 6 3

Imajte na umu da većina prosječnih korisnika neće imati zamjetno bolje iskustvo u odnosu na VivoActive 4 model, osim ako vam je potrebna neka od novih funkcija.

 

Na ovom linku pogledajte kompletan test pametnih satova te usporednu tablicu rezultata

Pametni satovi za doček lijepog vremena u stilu

Ručni sat vaš je idealan suputnik, no danas može daleko više od pokazivanja vremena. On je pametan suputnik koji prati vašu statistiku, služi kao digitalni novčanik, opominje vas zbog loših navika te potiče na one pozitivne.

Više informacija

  • Model: Fenix 6
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin OS
  • Memorija: 32 GB
  • Ekran: 1,3" Transreflektivni
  • Baterija: Do 14 dana
  • Komunikacija: WiFi, Bluetooth, NFC
  • Debljina i masa: 14,7 mm, 60 g
  • Ostalo: Akcelerometar, barometar, žiroskop, magnetni senzor, HR, senzor svjetla, kompas, termometar, kisik
  • Ustupitelj i cijena: Garmin Hrvatska Cijena: 6.036,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Fenix 6

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Fenix 6 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.