Huawei Watch GT 2019 (46 mm)

Huawei Watch GT 2019 (46 mm)

Stari sat, nova godina

Prošle godine Huawei nas je iznenadio novim satom koji je postigao odličan balans pametnog i fitness sportskog sata, što je upravo ono što je nedostajalo na tržištu. Ove godine Huawei nam donosi isti sat uz neke minorne izmjene.

Novi Watch GT funkcionalno je gotovo identičan prošlogodišnjem modelu istog imena, no kako bi istaknuli njegov sportski karakter, Huawei je napravio neke kozmetičke izmjene. Uz te izmjene, Huawei je napravio i manju inačicu sata s promjerom 42 mm za sve kojima je sat promjera 46 mm bio prevelik.ž

Novi Watch GT: zadržao je OLED zaslon rezolucije 454 x 454 piksela s visokom gustoćom piksela od 326 piksela po inču

Watch GT 1

Staro

Watch GT nam je jedan od najdražih pametnih satova, prvenstveno zbog impresivnog zaslona i impresivne autonomije. Novi Watch GT zadržao je OLED zaslon rezolucije 454 x 454 piksela s visokom gustoćom piksela od 326 piksela po inču. Ovaj zaslon je još uvijek jedan od najboljih, ako ne i najbolji na pametnom satu na tržištu. Dinamički raspon je vrlo širok, kao i kutovi gledanja, a visoka svjetlina omogućava odličnu vidljivost neovisno o uvjetima. Autonomija je ostala identična u odnosu na prethodnika te iznosi oko dva tjedna uz umjereno intenzivno korištenje. Nakon korištenja satova s autonomijom manjom od tjedan dana, pravo je osvježenje koristiti sat koji je potrebno puniti dvaput mjesečno. Za impresivnu autonomiju zaslužan je LiteOS, poseban operativni sustav koji je stvorio sam Huawei kao alternativu zahtjevnim operativnim sustavima konkurenata. LiteOS pokriva osnovni set mogućnosti kako bi zadovoljio većinu korisnika i upravo zbog te ograničenosti omogućava impresivnu autonomiju. Na Watch GT 2019 nije moguće instalirati dodatne aplikacije, no moguće je instalirati dodatna lica sata, što je novost u odnosu na prošlogodišnji Watch GT. No isto tako moramo istaknuti da je i stari Watch GT dobio mogućnost instalacije dodatnih lica sata, tako da vlasnici starog modela ne propuštaju mnogo. Watch GT ima mogućnost praćenja raznih aktivnosti, od trčanja, penjanja, vožnje bicikla i plivanja sve do spavanja. Iako mu preciznost nije na razini pravih sportskih satova, viša je od preciznosti praćenja na klasičnim sportskim satovima, tako da je odličan izbor za rekreativne sportaše koji traže visoku preciznost pri praćenju aktivnosti, no žele sportski sat.

Novo

Osim „2019“ na poklopcu kutije malo toga se promijenilo u odnosu na prošlogodišnji Watch GT, no i te ograničene promjene su dobrodošle. Novi Huawei Watch GT 2019 ima novu, manju veličinu od 42 mm, dvije nove boje remena i oznaka na okviru sata te novi remen. Naš testni sat je veći model s kućištem promjera 46 mm te je veličinom identičan prošlogodišnjem Watchu GT. Novi remen je veliki napredak u odnosu na remen prošlog modela, prvenstveno jer je teksturiran s unutarnje strane kako se sat ne bi okretao pri nošenju, što je jedan od većih problema remena prvog Watcha GT. Uz to, remen je nešto krući, tako da je udobniji pri dugom nošenju i nije ga potrebno jako stezati kako bi sat bio osiguran na ruci. Obojane oznake minuta na okviru također je mnogo lakše vidjeti od sivih na prošlogodišnjem modelu, tako da je lakše vidjeti koliko je sati koristite li analogno lice. Promjene na novom Huaweijevom satu su minorne, no isto tako doprinose kvaliteti iskustva korištenja sata.

Visoka svjetlina omogućava odličnu vidljivost neovisno o uvjetima vanjskog osvjetljenja

Huawei GT Watch 46 mm 3

Zaključak

Huawei Watch GT 2019 je odličan sat, iako donosi tek nekoliko malih promjena u odnosu na prethodnika. Ako koristite prošlogodišnji Watch GT, nemate razloga za nadogradnju na novi model, no ako tražite novi sat, nova inačica ovog proizvoda Watch GT dobar je izbor.

Više informacija

  • Model: Watch GT 2019
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Huawei
  • Memorija: 16 MB RAM, 128 MB ROM
  • Ekran: 1,39“ AMOLED, 454 x 454 piksela
  • Baterija: Li-Po, 420 mAh
  • Plus: Kvaliteta izrade, zaslon, autonomija, novi, udobniji remen
  • Minus: Zatvorenost sustava, gotovo identičan prošlom modelu
  • Ustupitelj i cijena: Huawei, www.huawei.com/hr, 1.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Watch GT 2019 (46 mm)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Watch GT 2019 (46 mm) - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.