Suunto 9 - 4.0 out of 5 based on 1 vote
Suunto 9

Suunto 9

Za šest bolji

Iako u ponudi ima mnogo impresivnih satova povoljne cijene, Suunto je svoju reputaciju stekao high-end satovima koji su namijenjeni onim najzahtjevnijim sportašima koji se oslanjaju na preciznost svojih satova.

Nakon povoljnog modela 3 Fitness, na red je došao i model 9, napredni model namijenjen zahtjevnijim korisnicima. Ovaj sat je logična nadogradnja na model 3 Fitness, no zato dolazi uz mnogo višu cijenu. Kućište ovog sata izrađeno je od kombinacije polikarbonata i čelika te djeluje gotovo neuništivo. Tom dojmu robusnosti uvelike doprinosi debljina kućišta, koja iznosi čak 16,5 milimetara. No unatoč debljini, sat ne djeluje nezgrapno i ne zapinje za rukav pri nošenju. Masa je prilično visoka te iznosi 72 grama, što je dvostruko više od modela 3 Fitness, a to vrijedi uzeti u obzir pri kupnji.

Vidi me! Iako je dostupan u više boja, nama se najviše sviđa upravo Lime Green model koji se bojama ističe iz gomile

Suunto 9 2

 

Naš sat ima vrlo atraktivnu shemu boja koja mu pomaže da se istakne iz gomile, no ako želite decentniji uređaj, u ponudi su i bijeli i crni model. Zaslon ima visoku rezoluciju 320 x 300 piksela, vrlo dobru kvalitetu prikaza i odličnu vidljivost na izravnom sunčevom svjetlu, tako da možete biti sigurni da ćete uvijek moći pročitati njegov sadržaj. As u rukavu ovog zaslona jest osjetljivost na dodir, što uvelike olakšava navigaciju kroz izbornike iako je sat opremljen vrlo jednostavnim operativnim sustavom. Velik napredak u odnosu na model 3 Fitness jest vodootpornost, koja je narasla na čak 100 metara dubine, što znači da će Suunto 9 bez problema preživjeti ekstremnije zarone.

Ergonomija: Iako je samo kućište prilično debelo, zakrivljeno dno  je odlično za ergonomiju

Suunto 9 3

Problematika povezivanja prisutna je i na ovom modelu te smo kod uparivanja morali dva puta proći kroz proces kako bismo uspješno uparili svoj sat s telefonom, no jednom kad smo ga uparili, ostao je povezan dokle god je bio u dometu Bluetooth veze. Sama aplikacija je vrlo jednostavna i nudi jasan i pregledan prikaz raznih statistika, no mana joj je manjak mogućnosti prilagodbe naprednijih postavki povezanog sata, tako da naprednu prilagodbu morate napraviti na samom satu. Suunto 9 odličan je izbor za sportaše koji traže preciznost, odličnu autonomiju i vrhunsku kvalitetu izrade te svoj sat koriste kao alat za pomicanje granica svojih mogućnosti.

Više informacija

  • Model: 9
  • Proizvođač: Suunto
  • Ekran: 320 x 300, 1.96", Transflective LCD
  • Ostalo: Akcelerometar, barometar, žiroskop, magnetni senzor, HR, senzor svjetla
  • Ustupitelj i cijena: Polleo Sport, 3.699,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Suunto 9

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Suunto 9 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.