Cube Stereo Hybrid 120 Race 625 Polarsilver

Cube Stereo Hybrid 120 Race 625 Polarsilver

Bez prepreka

Definitivno jedna od atraktivnijih vožnja, Cube je ovaj model opremio svime za agresivnu offroad vožnju i spuštanje niz brda.

Kod kupovanja bicikla bitno je biti svjestan svojih mogućnosti, ali i mogućnosti bicikla. Primjerice, bicikl s punom suspenzijom (prednji i zadnji kotač) ima definitivan limit mase vozača koji ne biste trebali testirati ako bicikl kupujete za sebe. Drugim riječima, ako imate preko 100 kila možda su hardtail modeli ipak bolji sa strane servisa i dugotrajnosti. No dečki u Kindl-sportu ipak su nadopunili pritisak u prednjoj vilici, kao i stražnjoj suspenziji, da bicikl bude spreman za naš stress test. Kod ovog modela odmah možemo vidjeti nešto višu kvalitetu Foxove suspenzije sa širokim spektrom mogućnosti, od zaključavanja do prilagođavanja reakcije na udarce. Rama bicikla dolazi u četiri veličine od M do XL modela gdje svi osim najmanjeg imaju 29” kotače.

Klasični pogon na ovom biciklu sastoji se od 12 brzina straga i Shimano Deore XT mjenjačem koji se pokazao vrlo brzim i preciznim čak i pod naprezanjem od motora. Kod ovog modela također se koristi motor integriran u centar bicikla kod prednjeg pogona te vam pomaže do brzine od 25 km/h, nakon čega ste prepušteni vlastitoj snazi. Motor koji se koristi u ovom biciklu je Bosch Performance CX četvrte generacije s 85 Nm okretnog momenta. Motor se pokazao iznimno tihim čak i na našem testu, no to ne znači da je nečujan, pa će na usponu biti vrlo jasno kakav pogon koristite. Dolazi zajedno s Bosch Purion putnim računalom koje vam nudi osnovne podatke poput brzine, stanja baterije, procijenjene udaljenosti koju može prijeći te još par detalja oko udaljenosti. Ne povezuje se s mobitelom tako da ćete za detaljnije podatke morati kupiti napredniji model putnog računala. Sve to pokreće poprilično teška Bosch PowerTube baterija kapaciteta 625 Wh koja se skida s donje strane bicikla te se nakon otključavanja drži s dodatnom polugom koju morate pritisnuti da se otpusti. Možete ju puniti odvojeno od bicikla s punjačem od nekih 85 W snage kojem treba dobrih 6+ sati da ju napuni.

 

flir_20220615T073019.jpg

Maksimalno opterećenje: Zahtjevan uspon i vozač od 135 kg nisu predstavljali velik problem motoru, dok se baterija držala na 29 °C.

 

Preko svakog terena

Samo da podsjetimo, test smo napravili s dobrih 135 kg, što je više od preporučene mase za ovakav bicikl, a put kojim smo išli vodio nas je od ureda na Zagrebačkoj Aveniji, preko Gornje Kustošije do Medvedgrada. Zatim spust natrag do Ilice i još jedan manji uspon do Grmoščice. Nakon toga smo se zaputili do Jaruna na jedan krug po cesti da vidimo kakve su mu performanse na asfaltu. Put naglašavamo radi testa baterije koja je na kraju dana ostala sa 26 % kapaciteta nakon prijeđenih 37 kilometara. Za vrijeme uspona po Gornjoj Kustošiji putno računalo nam je reklo da ovim tempom može još 20 kilometara, što je nakon kilometra ipak palo na 15 kilometara. Srećom, Medvedgrad je ipak nešto bliže pa smo do cilja stigli s nekih 55 % baterije. Za vrijeme uspona smo imali malu pauzu da vidimo kako se motor drži te je termalna kamera pokazala konstantnih 50 °C. Ovaj motor je osjetno tiši od drugih s testa, što je svakako plus, te smo se uspinjali brzinom od oko 14 km/h. Jednom kada smo se počeli spuštati, procijenjena kilometraža je počela rasti, a za vrijeme vožnje oko Jaruna je narasla do nekih 30 km. Dakle bitno je razumjeti podatke koje vam bicikl nudi te su postotak baterije i procijenjena udaljenost različiti podaci. Po ravnom terenu bicikl smatra da bi mogli prijeći nekih 90 km na jednom punjenju. Po cesti je lagano voziti uz pomoć motora, no pokušate li prijeći 26 km/h, brzo ćete shvatiti da ne zaslužujete ovu brzinu ako niste u formi, pogotovo s velikim offroad gumama i teškim biciklom. Motor ima brzu reakciju na vaše pedaliranje, no neće vas povlačiti. Ipak, imajte na umu da treba paziti kod oštrog skretanja jer ako krenete pedalirati, mogli biste izgubiti balans, a to vrijedi za sve električne bicikle.

 

b2.jpg

tb2.jpg

 

KOMPLETAN USPOREDNI TEST E- BICIKLI

MALO DODATNOG VJETRA U LEĐIMA

Električni bicikli pokazali su se iznimno zanimljivim, što transportnim sredstvom, što sredstvom za rekreaciju, jer omogućuju veći domet i zabavniju vožnju čak i ako niste u top kondiciji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.