Vsett Mini

Vsett Mini

Sitan, ali dinamitan

Vsett nam je odlučio povjeriti još nepoznati električni romobil za ovo tržište na test. Radi se o Vsett Mini modelu. Od proizvođača koji je poznati po velikim i robusnim romobilima dolazi nam prava mala poslastica. Od malenih i kompaktnih romobila, do monstruma na kotačima, Vsett nudi sve.

Zbog činjenice da Vsett mini još uopće nije dostupan na našem tržištu, samo vrijeme će pokazati hoćemo li ga vidjeti u trgovinama. Ako se nas pita, stavili bi ga u izloge još jučer.

 

Vsett-Mini-3-2.jpg

  Modularan: Prenosiva baterija dodaje 13 kilometara.

 

Novi igrač u kvartu

Prvo što ćete primijetiti kada ugledate Vsett Mini je njegov moderan izgled. Krasi ga predivna tamno zelena boja i cijeli romobil zrači kvalitetom. Vsett Mini pokreće motor od 350 W koji nas je iznenadio svojim ubrzanjem. Sa svojih 18kg ne predstavlja veliki teret i kao takvog ga je lako prenositi. Lako se sklapa, a upravljač se može povezati sa stražnjim dijelom romobila kako bi ga mogli dignuti jednom rukom i staviti ga gdje god je potrebno. Također, jedna od prvih stvari koju ćete primijetiti je njegova vanjska prenosiva baterija. Za razliku od drugih modela, Vsett Mini ima dodatnu vanjsku bateriju koju možete uzeti sa sobom, a omogućava vam dodatan domet. Domet ovog romobila je otprilike 25 km, što možda nekim korisnicima neće biti dovoljno. Zato uz pomoć eksterne baterije možete dobiti domet od 38 km. Sada već pričamo o dometu. Također smo se ugodno iznenadili kada smo ugledali suspenzije. Očarao nas je i materijal samog romobila. Radi o aluminijevoj leguri koja nije dokraja polirana nego ima onaj ugodni hrapavi osjećaj pod prstima. Savršen za dizanje u zrak i prenošenje zbog manjeg klizanja. Kao i svi Vsettovi noviji modeli, i ovaj dolazi s NFC ključem.

 

Vsett-Mini-1.jpg

 Ekran nam se posebno svidio.

 

Kakva je vožnja

Punom internom i eksternom baterijom krenuli smo na naš test. Na samom početku primijetili smo jednu stvar. Budući da se radi o mini modelu, podloga na kojoj stojite je naspram ostalih stvarno vrlo malena. Sva sreća, tu je kosa podloga iznad zadnjeg kotača koja je bila savršeno mjesto za našu drugu nogu. Osjećat ćete pod prstima kako prednja opruga fino upija udarce koji će se javljati zbog raznih oštećenja na putu. U to smo se najbolje uvjerili kada smo prolazili prugu i grub dio ceste, kotači i suspenzija odradili su svoje. Uživali smo u gradskoj vožnji i test je tekao odlično.

 

Untitled-1-mini.jpg

Iako je sitan, nema se čega sramiti, a dionicu je svladao bez puno muke.

 

Kada smo konačno završili gradsku vožnju, nevoljko smo krenuli uzbrdo. Bojali smo se da će dosad savršena gradska vožnja možda biti zasjenjena problemima u usponu. Začudo, romobil je prvu fazu uzbrdica rješavao bez velikih problema, no dalo se osjetiti njegovo mučenje. Maksimalna nosivost ovog romobila je 90 kg, što znači da je mojih 83 kg lagano na granici njegove nosivosti. Romobil je u konačnici posustao na najstrmijoj uzbrdici od 10 stupnjeva. Prilikom silaska uvjerili smo se i u kvalitetu kočnica koje su nam cijelo vrijeme ulijevale povjerenje. Na povratku do redakcije dobili smo čak i kompliment u vezi romobila. Za kraj, možemo reći da je Vsett Mini zaslužio naš potpuni respekt.

 

r5.jpg

t5.jpg

 

KOMPLETAN USPOREDNI TEST ELEKTRIČNIH ROMOBILA

E - ROMOBILI

Najjači igrači u industriji električnih romobila odlučili su nam dati neke od svojih najprodavanijih primjeraka na test. Od entry-level električnih romobila do možda najjače zvijeri na tržištu, isprobali smo šest različitih modela i nasreću ostali živi i zdravi da vam probamo dočarati kakav je doživljaj voziti prijevozno sredstvo prema kojemu je većina skeptična.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.