Prvi pogled Kingmax KE31W 480GB

Prvi pogled Kingmax KE31W 480GB

Mijaturne dimenzije i džepnih pola terabajta prostora za pohranu čine ovaj prijenosni SSD vrlo zanimljivim ukoliko imate potrebu za brzim i mobilnim sustavom za pohranu veće količine podataka. 

Prijenosni SSD-ovi idealni su za brz i siguran prijenos velike količine podataka obzirom na male dimenzije, malu potrošnju energije i otpornost na vanjske utjecaje. Međutim dosada su prijenosni SSD-ovi većeg kapaciteta bili poprilično skupi, što im je bio velik nedostatak u odnosu na prijenosne tvrde diskove. Srećom napredniji proizvodni proces i novi jeftiniji NAND flash čipovi (3d NAND) učinili su prijenosne SSD-ove većeg kapaciteta cjenovno pristupačnijim.


Imali smo priliku testirati Kingmaxov prijenosni SSD najnovije generacije koji će vam za nešto više od 500 kuna ponuditi gotovo pola terabajta brzog prostora za pohranu u džepnom formatu. Zapravo je riječ o maloj bijeloj kutijici dimenzija kreditne kartice koja je vrlo jednostavna za prenošenje. U paketu s SSD-om dobit ćete još isključivo i poprilično kratak USB Micro B na Type A kabel. Ovaj disk koristi USB 3.1 Gen 1 sučelje maksimalne propusnosti od 5 Gbps. Podržani su svi noviji operativni sustavi, od Windowsa, macOS-a i Linuxa, po principu priključi i radi.

Brzina prijenosa svakako je potencijalno glavni adut ovog džepnog SSD-a. U sintetičkim testovima zabilježili smo oko 450 MB/s prilikom čitanja i više od 400 MB/s prilikom zapisivanja podataka. U stvarnom radu, prilikom prebacivanja raznih datoteka, ove brzine iznose otprilike 290 za zapisivanje i više od 360 MB/s prilikom čitanja podataka.

Kingmax kod ovog diska koristi jeftinije 3d NAND čipove uz dodatak SLC cachea za poboljšane performanse. Nažalost nakon što zapunite SLC cache (7-8 GB) uslijedit će osjetan pad performansi prilikom zapisivanja podataka na nekih 90-100 MB/s što je u rangu prijenosnih tvrdih diskova. Ukoliko često prebacujete velike datoteke (npr. video) ovaj disk nije idealan odabir, obzirom da vam neće ponuditi osjetno veću brzinu (prilikom zapisivanja) u odnosu na prijenosne tvrde diskove.

Međutim bez obzira na ovaj nedostatak smatramo kako je ovaj Kingmaxov prijenosni SSD poprilično isplativ i brz način prijenosa podataka, posebno uzmemo li u obzir vrlo male dimenzije i masu što omogućava lako i jednostavno prenošenje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Prvi pogled Kingmax KE31W 480GB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi pogled Kingmax KE31W 480GB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.