GoodRAM CX400

GoodRAM CX400

Zbogom tvrdom disku

Cijene SSD-a svakom su novom generacijom u slobodnom padu zahvaljujući sve povoljnijoj tehnologiji izrade koja, unatoč svojim minusima, daje vrhunske performanse

Kako padaju cijene flash memorije tako proizvodi koji se njima koriste, primarno RAM i SSD-ovi, također aktivno padaju sa svakim novim proizvodom. Kada tome pribrojimo nove tehnologije proizvodnje koji dodatno spuštaju cijenu, napokon dolazimo do računice blizu jedne kune po gigabajtu prostora.

GOODRAM je poznat po ponudi cjenovno prihvatljivih memorijskih proizvoda, a disk koji imamo na testu pokazao se vrhunskim za kupnju kao nadogradnja novog sustava ili za sastavljanje potpuno novog sustava na budžetu, gdje vam više ne trebaju odvojen SSD disk i tvrdi disk za pohranu kolekcije igara.

Iako su nekada jeftiniji SSD-ovi značili i lošije performanse, GOODRAM bez problema koristi maksimum SATAIII standarda kod jednostavnih kopiranja, a IOPS rezultati od 77.000 za čitanje i 85.000 za pisanje sasvim su solidni kada je riječ o SATA III standardu.

Ako se brinete o kvaliteti diska, dobivate trogodišnju garanciju na kvar, što je standard industrije, a GOODRAM procjenjuje 2 milijuna radnih sati prije kvara diska.

Naravno, disk se također troši pisanjem i čitanjem na njega, no pravilnim korištenjem i ostavljanjem 10 % prostora diska nealociranim kako bi ga on koristio za čišćenje i održavanje, disk će nadživjeti SATA III standard bez problema, odnosno radit će barem 5-6 godina kod prosječnog korisnika.

Kod benchmarka smo uspjeli napuniti cache diska, nakon čega on postaje sporiji kao i svaki drugi SSD, no to se nikako neće dogoditi prosječnom korisniku osim ako kopira podatke s jednog SSD-a na drugi.

U svakom slučaju, s 512 GB radi se o vrlo atraktivnoj ponudi. Povoljni diskovi polako izbacuju premium igrače sa scene sada već klasičnih 7,5-milimetarskih SSD diskova ponudom koja se cjenovno teško može nadmašiti.

Ako ste još na klasičnom tvrdom disku, prelazak na SSD doslovno će preporoditi vaše računalo, dok pri slaganju novog računala o tvrdim diskovima nemojte ni razmišljati osim ako imate ogromne količine podataka koje želite lokalno držati. (M.Š.)

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za GoodRAM CX400

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

GoodRAM CX400 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.