Prvi pogled: Cooler Master SK650

Prvi pogled: Cooler Master SK650

Low profile mehaničke tipkovnice novi su hit na tržištu. Cooler Masterova low profile mehnička tipkovnica SK650 ističe se kompaktnim dimenzijama, minimalističkim dizajnom i raskošnim RGB osvjeteljenjem, a koristi nove Chrerry MX RED low profile preklopnike (switcheve). Posebno je namijenjena gamerima, ali ne i samo njima. Donosimo ekskluzivan prvi pogled trenutno jedne od najatraktivnijih gaming tipkovnica!

 

Cooler Masterove najnovije low profile gamerske tipkovnice trebale bi donijeti sve prednosti mehaničkih tipkovnica i raskošno RGB osvjetljenje u kompaktnom i laganom low profile izdanju koje vam omogućava da tipkovnicu bez problema ponesete sa sobom gdje god želite. Trenutno Cooler Master u ponudi ima dvije low pofile mehaničke tipkovnice temeljene na najnoviijim Cherry MX RED switchevima. Mi smo imali priliku isprobati model pune veličine SK650, a u ponudi je i još kompaktnije verzija SK630 bez numeričkog dijela (tenkeyless).

Prvi što smo zamijetili kod SK650 je minimalistički dizajn. Ova je gamerska tipkovnica iznimno tanka i lagana (670g), a cijelu priču zaokružuju flat tipke u chiclet stilu kakve smo zapravo navikli vidjeti kod tipkovnica na prijenosnim računalima. Gornji dio tipkovnice izrađen je od aluminija, a donji od plastike. Za spajanje s računalom se koristi odvojivi USB Type C na USB Type A kabel dužine 1,8 metara. Obzirom da je riječ o odvojivom kabelu olakšano je korištenje i prenošenje tipkovnice koju ćete, obzirom na dimenzije, bez problem strpati u torbu ili ruksak odgovarajuće veličine. Nažalost ova tipkovnica ne posjeduje dodatne "nogice" sa donje strane za podizanje, što će narušiti ergonomiju kod tipkanja.

Dakako glavne zvijezde u čitavoj priči su najnpviji Cherry MX RED low profile switchevi koji omogućavaju tanak i kompaktan dizajn. Ovi extra flat switchevi svakako zahtijevaju određeno vrijeme prilagodbe. Ističu se malim hodom od svega 3,2 mm, a prema specifikacijama zahtijevaju svega 45 grama sile prilikom pritiska. Ono što smo svakako zamijetili da prilično brzo reagiraju na pritisak, a obzirom na tip switcheva u RED izvedbi pritisak je linearan bez odgovarajuće povratne reakcije ili uobičajenog kliktajućeg zvuka. Riječ je o jako tihoj tipkovnici. Posebno u uporedbi s mehaničkim tipkovnicama temeljenim na Blue tipu switcheva.

CoolerMaster tipkovnica 3 web

Low profile mehanika

Pri samom početku korištenja ove low profile tipkovnice svakako određene probleme stvara je poprilično malen prostor između samih tipki. Cooler Master se doista potrudio da SK650 bude iznimno kompaktna tipkovnica, međutim kompromis je napravljen po pitanju minijaturnog razmaka između tipki. Ukoliko ste navikli na neku drugu tipkovnicu u početku će vam ovo predstavljati određen problem, dok se jednostavno ne naviknete. Mnogima će također nedostajatui onaj karakteristični osjećaj pritiska i zvuk prilikom tipkanja.

Premda se kao pisaći stroj ova low profile mehanička tipkovnica mnogima možda i neće svidjeti, kada govorimo o gamingu tipkovnica bi trebala biti vrlo brza i precizna. Cheryy MX RED switchevi poznati su po linearnom, direktnom pristisku i samim time omogućavaju odgovarajuću brzinu prilikom gaminga. Svakako moramo spomenuti i raskošno RGB osvjetljenje s 19 različitih mogućnosti, odnosno dostupnih svjetlosnih efekata. Posebno istaknimo kako za podešavanja ovih efekata i samog osvjetljenja nećete trebate koristiti poseban softver. Sve možete podešavati direktno pomoću tipkovnice koristeći posebnu tipku s Cooler Masterovim logom u kombinaciji sa nekom od funkcijskih tipki.

Low profile mehaničke tipkovnice svakako obećavaju mnogo. Jako nam se dopao atraktivan dizajn i kompaktne dimenzije kod Cooler Masterove SK 650. Detaljnu recenziju ove tipkovnice možete pročitate i najnovijem broju časopisa Vidi. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Prvi pogled: Cooler Master SK650

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi pogled: Cooler Master SK650 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.