Schneider SurgeArrest APC PME5U2B produžni kabel i APC PME1WU2B šuko utičnica - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Schneider SurgeArrest APC PME5U2B produžni kabel i APC PME1WU2B šuko utičnica

Schneider SurgeArrest APC PME5U2B produžni kabel i APC PME1WU2B šuko utičnica

Zaštitite svoju elektroniku

Ako ste uspjeli nabaviti PlayStation 5 i spojili ga na OLED TV ili ste nakon štednje kupili neki drugi komad elektronike, ne bi bilo loše razmisliti o zaštiti od potencijalnih problema u dostavi električne energije.

U ovakvim slučajevima predlaže se barem osnovna zaštita bitnih i skupih uređaja kako bi se u slučaju neočekivanog električnog naboja ipak mogli osigurati. Primjer pristupačnog rješenja stiže u vidu SurgeArrest linije Schneiderovih proizvoda bilo da se radi o jednom ili više uređaja koje želite zaštititi.

 

Schneider APC 1 2

U ovom slučaju za oko nam je zapelo rješenje pod njihovim APC brendom kojim ćete automatski osloboditi utičnicu od punjača mobitela jer je punjač već implementiran u sam uređaj pa dolazi sa dva USB izlaza za brzo punjenje bilo kojeg uređaja kojeg punite sa 5 V naponom poput mobitela, slušalica, pametnih satova, zvučnika i ostalih uređaja na baterije. U ponudi smo pronašli jednostavnu verziju s jednom izlaznom utičnicom (i dva USB utora ukupne snage 2,4 A) kao i produžni kabel sa pet izlaznih utičnica i ponovno dva USB izlaza za punjenje manjih uređaja.

 

Schneider APC 1 7

 

Obje verzije dijele jednak dizajn sa tamno sivim kućištem u dvije nijanse koje se lagano uklapa u interijer. Obje verzije imaju i malenu LED lampicu koja će vas upozoriti ako uređaj nije ispravno spojen na mrežu jer je za ispravan rad vrlo bitno ispravno uzemljenje kako bi se uređaji spojeni na utičnicu mogli zaštititi.

Glavna funkcija ovog produžnog je da vas zaštiti od električnog udara. Nerijetko se dešavaju šiljci električne energije koji će s vremenom oštetiti vaše osjetljive uređaje. Ovaj produžni kabel ima dodatnu zaštitu protiv takvih električnih udara, a može vašu opremu zaštititi i od udara groma. Uređaji su dizajnirani tako da, dogodi li se neki od spomenutih događaja, sprječava naknadne da dođu do vaše opreme.

 

Schneider APC 1 5

 

U slučaju da lampica ne radi, postoji šansa da nema struje na utičnici, a ako struje ima onda se aktivirala zaštita protiv udara te uređaj više ne može pružiti tu zaštitu. U tom slučaju Schneider će zamijeniti utičnicu na temelju njihovog doživotnog jamstva. To je ključni dio SurgeArrest linije koja je specijalizirana kako bi detektirala udare na mreži te pravovremeno prekinula spoj mreže sa vašim uređajima i tako ih spasila od oštećenja.

Ukoliko vam nije potreban produžni kabel, APC PME1WU2B ima samo jednu šuko utičnicu no dva su USB porta koji također mogu isporučiti 2,4 A ukupne snage za punjenje mobitela i gadgeta. Pokazale su se vrlo korisne pored radnog stola gdje sada imamo mogućnost napuniti tablet i mobitel, a i dalje nam ostaje slobodna šuko utičnica za punjač od laptopa.

 

Schneider APC 1 9

Veća verzija APC PME5U2B s pet standardnih utičnica i dva dodatna USB izlaza ima dodatno standardnu sklopku za paljenje i gašenje svih izlaza, također dolazi sa SurgeArrest zaštitom čiji rad potvrđuje zelena LED lampica, a tu je i dodatan osigurač na strani uređaja koji će iskočiti ako uređaji povezani na njega počnu vući previše struje kako bi zaštitio mrežu. Riječ je o magnetskom osiguraču koji jednostavno pritisnete natrag na svoje mjesto i sve utičnice ponovno će raditi.

 

Schneider APC 1 3

 

Na kraju dana, lakše je ponovno uključiti ovaj osigurač, nego na glavnoj sklopci stana ako vaši uređaji počnu vući preveliku količinu energije. Model sa pet utičnica standardno može raditi s do 2.300 W snage, odnosno 10 A prije nego se prekine rad. Verzija s jednom utičnicom podržava uređaje s do 4.000 W snage tako da je idealna i kada je riječ o zahtjevnijim uređajima.

 

Schneider APC 1

Maksimalna kratkotrajna zaštita koje nam pružaju spomenute utičnice iznosi 16000 A. Drugim riječima udari li grom snage manje od 16000 A baš u vaš el. vod, oprema bi trebala preživjeti, a zaštita unutar produžnog kabela bi trebala prekinuti dovod električne energije prema vašim uređajima, te dođe li do narednog udara groma on neće moći doći do vaših el. uređaja.

Uz sve to, utičnice također filtriraju elektromagnetske i radio smetnje koje bi se mogle pojaviti na mreži iz raznih izvora, a na koje su potencijalno osjetljivi moderni pametni uređaji tako da i s te strane osiguravate nesmetan svakodnevan rad vaše skupe elektronike.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Schneider SurgeArrest APC PME5U2B produžni kabel i APC PME1WU2B šuko utičnica

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Schneider SurgeArrest APC PME5U2B produžni kabel i APC PME1WU2B šuko utičnica - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.