Synology DS1621+

Synology DS1621+

Podaci, backup, cloud servisi

Novi Synology ima četverojezgreni AMD procesor, ECC memoriju proširivu do 32 GB, utore za dva M.2 diska te još mnogo toga čime postaje koristan alat za širi spektar usluga.

Rijetki su oni koji ne cijene svoje podatke. Ako vam se ikada dogodilo da ste izgubili fotografije kada je mobitel iznenada prestao raditi, sada zasigurno koristite backup u oblaku, barem onaj besplatan na Googleovu servisu.
Ovaj NAS će pohraniti i zaštiti vaše podatke ako ga pravilno koristite, no može poslužiti i zahtjevnijim korisnicima koji će ga koristiti za kolaboraciju na raznim projektima, a ne žele ovisiti o vanjskim servisima trećih strana.
Praktično je Synology DS1621+ iskoristiti za dijeljenje datoteka unutar i među timovima jer to omogućuje pristup podatcima gdjegod se nalazili. Onda podacima možete pristupiti i od kuće ako ste prešli na „remote work“ koji postaje sve popularnija metoda rada. Ipak, najčešće se koriste za pohranjivanje video materijala s nadzornih kamera. Licenca za korištenje jedne kamere dolazi uz uređaj, a želite li ga koristiti za nekoliko kamera, potrebno je dokupiti licence za svaku kameru.

Hardver

Mozak ovog disk stationa jest AMD-ov procesor Ryzen V1500B s četiri jezgre koje kucaju na taktu od 2.2 GHz. Dolazi s 4 GB ECC DDR4 memorije koju možete proširiti na ukupno 32 GB s dva modula od 16 GB.
Proširiti mu funkcionalnost možete s mrežnim E-PCI karticama brzine 25 Gb/s ili 10 Gb/s. Moguće je spojiti do dvije DX517 jedinice za dodatne diskove čime ukupno možete imati 16 diskova.
Koristite li NAS za video montažu ili druge operacije koje su intenzivne za disk od koristi će vam biti ugradnja M.2 SSD diskova za keširanje datoteka kojima trebate brzo pristupiti. Dodatne M.2 diskove možete ugraditi i na ranije spominjanu E-PCI karticu brzine 10 Gb/s ako ste odabrali verziju koja ima mjesto za njihovu ugradnju. S 4 ugrađena mrežna porta brzine 1 Gb/s te 3 USB 3.2 porta ovo je stvarno svestran uređaj.

Magična brojka 6

Uz ugrađenih 6 mjesta za diskove trebate razmisliti koji tip file sistema želite koristiti. Ako imate diskove različitih veličina koje želite staviti u NAS, dobro je odabrati SHR ili SHR-2 opciju. Kod SHR file sistema možete krenuti od jednog diska te ih proširivati prema potrebi.
Ako imate dva diska iste veličine dobro ih je postaviti u RAID 1 konfiguraciju što će osigurati identičnu kopiju podataka na oba diska. Time imate zaštićene podatke ako dođe do kvara jednog od diskova, a preostala su vam 4 mjesta za recimo RAID 5 ili RAID 6 konfiguraciju.
Opcija 2 + 4, uz instalaciju Disk Station operativnog sustava na prva dva diska u RAID 1 i RAID 6 poljima, a radi veće zaštite podataka, bila bi naša preferirana opcija za arhiviranje podataka na preostala 4 diska, dok bi RAID 5 polje iskoristili ako trebamo više prostora za pohranu te nešto brži pristup podacima spram RAID 6 polja, no time bismo dobili i manju sigurnost podataka jer RAID 5 dozvoljava kvar na samo jednom disku dok u RAID 6 file sistemu ipak imamo toleranciju na dva diska.

Glavne prednosti

Za koju god uslugu se odlučili od pregršt opcija poput backupa, web servera, virtualnih mašina ili razmjene datoteka, Synology NAS neće vas razočarati. Njegov najnoviji DSM 7 operativni sustav, kao i ranije verzije, znatno je bolja opcija od onih koje koriste drugi NAS uređaji. DSM 7 osim što lijepo izgleda potpuno je funkcionalan, a uz Active Insight mobilnu ili web aplikaciju znat ćete o svim važnim aktivnostima vašeg NAS-a. Taj sustav upozorenja o kritičnim i manje kritičnim događajima odličan je ako imate više NAS uređaja te se nije potrebno ulogiravati u administraciju pojedinog NAS-a da biste provjerili njihov status. Demo administracijskog sučelja isprobajte na linku https://demo.synology.com/en-global

Više informacija

  • Model: Disk Station DS1621+
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Opremljenost: 5
  • Proizvođač: Synology
  • Procesor: AMD Ryzen V1500B
  • Memorija: 4 GB ECC DDR4 proširivo do 32 GB (16 GB × 2)
  • Sučelje: 4 × USB 3.2, 2 × eSATA port
  • Dimenzije i masa: 166 × 282 × 243 mm, 5.1 kg
  • Plus: Hot-Swap diskova, performanse, mogućnosti
  • Minus: AMD-ov procesor nema integrirane instrukcije za H.264, H.265 video enkodere ili slično, nego se oslanja na procesorsku snagu što ponekad može biti problematično za specifične operacije.
  • Ustupitelj i cijena: Xenon forte, xenon-forte.hr cijena: 7.690,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Synology DS1621+

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Synology DS1621+ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.