Garmin Forerunner 265

Garmin Forerunner 265

Započnite sezonu u stilu

Garminov pametni sat s fokusom na trčanje sada nudi vrlo bogate značajke u mid-range kategoriji bez kompromisa u preciznosti.


Novi Forerunner 965 i 265 satovi od Garmina su AMOLED verzije njihovih 955 i 255 modela koji su izašli na tržište prije manje od godine dana. No, dok je 965 model gotovo identičan svojim funkcijama prijašnjem 955 modelu, novi Forerunner 265 ipak ima nekoliko prednosti nad svojim prethodnikom.

Prije svega, riječ je o velikom AMOLED zaslonu visoke svjetline i rezolucije koji će na prvu već privući potencijalne kupce svojim bogatim bojama i detaljnijim prikazom statistika i podataka u usporedbi s klasičnim zaslonom. Imajmo na umu da novi AMOLED zaslon troši više baterije, no to mu je jedina mana, a na temelju prosječnog trajanja baterije morate sami odlučiti je li ovo idealan sat za vas s obzirom na sportove kojima se bavite. Podsjetimo, sat je dizajniran specifično za trčanje zahvaljujući svojoj vrlo maloj težini kako bi bio gotovo neprimjetan na ruci, no može pratiti ogroman broj sportova, tako da neće biti stranac na ruci za niti jedan sport.

Sat dolazi u dvije veličine, s promjerima od 46 mm i 42 mm te samim time, s dijagonalama zaslona od 1,3” te 1,1”. Osim zaslona, mijenja se i veličina baterije, pa time i trajanje rada. Mi smo na test dobili veći primjerak, pa je baterija trajala daleko dulje od ostalih pametnih satova u usporedbi s njime, a zaslon dolazi s rezolucijom od 416 x 416 piksela koje nećete ni primijetiti. Od ostatka kućišta, bitno je napomenuti da se radi o ojačanoj plastici koja je vrlo izdržljiva za sve uvjete u kojima se sat može naći, a opet je vrlo lagan što je i cilj ovog modela. Baterija u smartwatch modu traje do 13 dana, dok rad apsolutno svih sustava sa slušanjem glazbe i GPS-om može trajati do šest sati na jednom punjenju. Naravno, kod miješanog rada vjerujemo da će sat aktivnim korisnicima trajati oko pet dana na jednom punjenju, primarno radi implementacije AMOLED zaslona.

Od senzora s donje strane dobivamo standardnu Garminovu ponudu s najmodernijim Elevate v4 senzorom koji precizno prati vaš rad srca, zasićenost kisikom i druge detalje, dok sat preko kretanja tijela, barometra i drugih senzora može izračunati i predstaviti vam druge detalje vježbanja i svakodnevnice. Sat podržava slušanje glazbe skidanjem pjesama u unutarnju memoriju putem usluga poput Spotifyja, beskontaktno plaćanje i druge korisne značajke koje se objedinjuju u nove funkcije Forerunner 265 modela. To su potpuno novi „Spremnost za trening“ i „Dinamika trčanja“. Spremnost uzima u obzir prijašnje treninge, kvalitetu odmora i sna te ostale detalje kako bi vam se preporučilo kada je najbolje imati sljedeće vježbanje ili uzeti pauzu. Dinamika trčanja je do sada koristila dodatne uređaje, no od sada sat samostalno može mjeriti detalje poput duljine koraka, kadence, vremena kontakta s podlogom i drugih detalja trčanja te ih kasnije prikazati na razne načine.

Garminov sustav ima već poznat izgled te se sada može koristiti touchscreen, kao i pet gumbi koje sat ima za navigaciju i kontrolu. Povezuje se s brojnim dodacima za vježbanje putem ANT+ sustava, a detaljne rezultate možete vidjeti i u mobilnoj aplikaciji.

 

Više informacija

  • Model: Forerunner 265
  • Isplativost: Vrlo isplativ
  • Proizvođač: Garmin
  • Operativni sustav: Garmin OS
  • Procesor: -
  • Memorija: 8 GB
  • Ekran: 1,3”, 416 x 416, AMOLED
  • Baterija: oko 5 do 13 dana
  • Komunikacija: Pozivi, brze poruke
  • Debljina i masa: 47 g
  • Plus: Veličina, odličan AMOLED ekran
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Forerunner 265

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Forerunner 265 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.