Fitbit Sense 2

Fitbit Sense 2

Moderan i lagan

Fitbit ima vlastiti sustav koji se dokazao kroz godine, a sada ga podržava i Google.


Fitbit Sense predstavlja njihov svojevrstan vrh ponude. Osim rekreacije, može pratiti i vaše svakodnevno zdravlje, uključujući i moderna EKG mjerenja. Glavni adut mu je vrlo atraktivan minimalistički dizajn koji vam neće smetati čak niti ako niste tip osobe koja nosi satove, zajedno s malom težinom i solidnim trajanjem baterije.

Ono što treba naglasiti prije daljnje recenzije sata jest to da je Google krajem 2023. prekinuo službenu prodaju Fitbit satova i fitness trackera u nekim zemljama Europske unije, među kojima je i Hrvatska. Iz tog razloga, uređaje ćete moći nabaviti samo od njihovih partnera preprodavača, a značajno veći problem jest činjenica da ako želite koristiti svu funkcionalnost ovog uređaja, trebate koristiti Fitbit premium pretplatu koju zbog prekida prodaje u Hrvatskoj ne možete kupiti.

Fitbitovi satovi se od ostatka ističu svojim pravilnim, nazovimo ga „kvadratnim“, dizajnom vrlo čistog i minimalističkog izgleda koji dobiva samo lagana ažuriranja kroz godine. S prednje strane dočekuje nas staklo lagano zakrivljeno prema rubovima koje čuva AMOLED zaslon ispod sebe. Naglasimo kako je na ovom dizajnu staklo izdignuto od ostatka sata, tako da će ono biti prvo na udaru ako za nešto zapnete. Fitbit ne navodi nikakve napredne zaštite, pa ovaj sat ne bismo izlagali oštrim stijenama ako ga ne želimo ogrepsti.

Fitbit nije tip brenda koji će izbaciti točne specifikacije te rezolucija zaslona nije poznata, no možemo reći da je tekst na AMOLED zaslonu potpuno čitak, a i manje oznake su vrlo jasno prikazane. Zaslon ima dijagonalu od 1,58”, no nemojte da vas to zavara, idealnih je dimenzija za bilo čiju ruku zahvaljujući svojem obliku. Zakrivljeni rubovi zaslona nastavljaju se na oble metalne rubove koji dolaze u tri boje, od kojih mi na testu imamo „mekano zlatnu“ koju bismo opisali i kao najupečatljiviju. 

Ovdje je novost fizički gumb s lijeve strane sata koji je ažuriran s taktilnog iz prošle verzije. Smatramo da je fizička verzija bolja radi sigurnijeg osjeta pritiska kod postavljanja, dok se ostatak radnji odvija putem touchscreena. Sat na rubovima također ima mikrofone i zvučnik za komunikaciju. Tako dolazimo do stražnje strane gdje nailazimo na senzore. Sat može standardno pratiti vaše otkucaje srca i zasićenost krvi kisikom, kao i vašu tjelesnu temperaturu. S prednje strane, oko ruba zaslona vidimo dvije metalne crte. One služe za mjerenje EKG-a koji je informativnog karaktera. Sat dodatno mjeri i vaše disanje te ostale parametre poput pokreta. Sat može pod vodu i do 50 metara, te iako možda ne bismo ronili s njime u slanoj vodi, bilo koji oblik namakanja može se bezbrižno ignorirati. Bitno je još naglasiti da baterija Sense 2 modela traje oko 5 dana, što uvelike ovisi i o vašem načinu korištenja, a puni se magnetiziranim postoljem koje koristi pinove za povezivanje. U sat je ugrađen i NFC, a kako smo spomenuli, Google je kupio Fitbit te sada možete beskontaktno plaćati Google Walletom. To nije jedina prednost novog sustava jer osim Fitbitovog fitness softvera, dobivate i Googleovu navigaciju preko njihovih Google karti. 

Kada govorimo o softveru, bitno je istaknuti da se ovdje primarno radi o fitness trackeru te su i gotovo sve aplikacije tome usmjerene. Na sat ćete dobivati sva upozorenja i obavijesti mobitela, a na neke možete i odgovoriti. Fitbit ima vlastiti OS s Amazonovom Alexom kao asistentom. Kada smo kod aplikacija, istaknimo kako je Fitbit jedini koji ograničava svoje mogućnosti korisnicima bez plaćanja. Točnije, za punu funkcionalnost sata trebat ćete pretplatu od oko stotinjak eura godišnje, a time vam postaju dostupne dodatne informacije koje sat prikuplja, kao i praćenje spavanja. Dobivate i prvih 6 mjeseci besplatno, što je svakako plus za odluku o tome zanima li vas pretplata ili ne. Besplatni model ima oko 40 načina vježbanja koje možete pratiti, dok plaćena verzija proširuje taj broj na oko 200. Detalji vaše rekreacije i tjelesnih statistika su pregledno složeni i lako razumljivi s detaljnim opisima svake stavke, tako da će svatko razumjeti što se prikazuje i vidjeti preporuke za poboljšanje svojih performansi. Ono što na neku ruku koči sat je nedostatak podrške za aplikacije treće strane koje ostali fitness trackeri podržavaju, pa se s te strane možete osjećati malo zaključano u njihovom sustavu. Isto tako, ako slušate glazbu, morate nositi i svoj mobitel jer reprodukcija glazbe nije podržana.

 

Sense_2-1.jpg

 Fitness metrika: Kako se radi o relativno zatvorenom sustavu, jednostavan je i responzivan za korištenje, no oslanjate se na njegove nativne aplikacije bez dućana treće strane

 

Više informacija

  • Model: Sense 2
  • Proizvođač: FITBIT
  • Operativni sustav: Fitbit OS
  • Procesor: Nema
  • Memorija: 4GB
  • Ekran: 1,58”, AMOLED
  • Baterija: oko 5 dana
  • Komunikacija: Pozivi, SMS
  • Debljina i masa: 37,6 g
  • Plus: Vodootporan
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fitbit Sense 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fitbit Sense 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.