Amazfit GTR 3 Pro - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Amazfit GTR 3 Pro

Amazfit GTR 3 Pro

Novi mainstream igrač

GTR satovi postaju sve atraktivniji zahvaljujući velikom ekranu koji ostaje fokus sata, a po atraktivnoj cijeni nudi praćenje popularnih sportova i rekreacija

Amazfit se i ove godine našao na testu sa svojim novim flagship modelom sata, a u kratkom vremenu softver je otišao vrlo daleko, kao i mogućnosti novog sata. Prednost brandova koji nisu vezani uz neki mobitel svakako se može vidjeti u činjenici da su mu sve funkcije omogućene, bilo da koristite Android ili iOS sustave, no dosta funkcija trebat će mobitel da upotpune svoje mogućnosti prikaza, poput rezultata vježbanja. Amazfit razvija vlastiti OS, Zepp, koji se i dalje poboljšava, a nudi iznenađujuće fluidne animacije sata koje često i skuplje modele zna natjerati na „kašljucanje”.

AMazfit GTR 3 Pro 1 2

Atraktivan: i velik AMOLED zaslon od 1,45” nudi pregledan sustav s puno detalja i dovoljno svjetlosti da ga se vidi vani

Spomenimo svakako i zanimljivu dizajnersku odluku s obzirom na to da Amazfit uz GTR verzije nudi i GTS modele koji su u principu isti satovi drugog dizajna gdje je GTS pravokutnog izgleda nalik Appleovu pametnom satu. Na test smo dobili Pro verziju koja nam se naravno odmah dopala zbog ogromnog i jarkog zaslona, no standardna opcija ima gotovo sve iste funkcije, osim manjeg zaslona, pohrane i mikrofona, pa se niste u mogućnosti javiti na sat. Amazfit bi mogao nuditi nešto zanimljivo za brojne potencijalne korisnike koji možda ne trebaju sve najnaprednije funkcije skupljih satova. Pogledajmo koliko je daleko dogurao sustav koji se u prošloj verziji hvalio „pametnim obavijestima”. Ovaj sat dio je Xiaomijeve šire obitelji brandova te unutar same aplikacije imate i njihovu Composition Scale 2 vagu koja će se automatski povezati i obogatiti podatke koji su vam dostupni unutar aplikacije.

Amazfit GTR 3 Pro pušta veliki AMOLED zaslon da priča za sebe, što je možda i najbolja odluka s obzirom na to da se radi o velikom 1,45-inčnom zaslonu koji ne ostavlja puno mjesta za rubove sata kako bi barem dijelu korisnika pasao veličinom. Kao i prošlogodišnji GTR 2, koristi se jedinstveno zakrivljeno staklo s nježnim prijelazom prema ravnoj površini tako da su i rubovi vidljivog zaslona ispod zakrivljenog dijela. Sve skupa nudi jedinstven izgled uživo kada sat hvata refleksije okoline, no na to ne gledamo u negativnom smislu. Zaslon ima svjetlinu do impresivnih 1.000 nita pa mu malo refleksije neće smetati za jasan prikaz svih informacija. Metalno kućište sata dolazi u tamnosivoj matiranoj boji, a stražnja strana je plastična sa senzorima u sredini. Ovaj sat i dalje koristi kontaktno punjenje s dva vidljiva pina na dnu. Punjač dolazi u obliku malog stalka koji je magnetiziran tako da će osigurati pouzdano punjenje sata. Senzor u sredini može mjeriti vaše otkucaje srca i zasićenost krvi kisikom, a u samom satu imate još barometar i kompas kojim možete mjeriti i stupnjeve kutova. Tu je još i termometar, tako da sat zapravo ima velik broj senzora koji vam zajedno mogu upotpuniti sliku o vašem tijelu. Sat ima dva gumba s desne strane koji će vam pomoći u navigaciji, dok je donji za brzo pristupanje postavljenom meniju, a standardno je riječ o listi sportova koje sat može pratiti. Gornji gumb zapravo je klasična kruna koju možete okretati za scrollanje po satu s pritiskom za potvrdu odabira. Integriran je i haptički odgovor na vašu kontrolu gumbom tako da imate mehanički osjećaj korištenja sata što ga stavlja uz bok skupljim modelima. Sat koristi standardne 22-milimetarske remene, tako da ih lagano možete prilagoditi sebi omiljenom izgledu.


Sustav sata

Amazfit koristi vlastiti ZeppOS sustav za svoje satove što rezultira vrlo laganim i responzivnim sučeljem, no također ste zaključani na aplikacije s kojima sat dolazi. Sat ima cjelodnevna mjerenja te mu je sustav dizajniran da vas potakne na zdraviji način života kroz skupljanje PAI bodova. Jednostavno, cilj je imati 100 bodova pravilnim spavanjem, niskim stresom te s dovoljno tjelovježbe. I drugi faktori utječu na rezultat te je ideja da praćenjem savjeta dođete do idealne fizičke spreme. Aplikacije imaju i manje widgete koji se pojavljuju kao lista swipeanjem ulijevo, a klik na widget otvoriti će vam aplikaciju za mjerenje odabranog statusa poput SpO₂ vrijednosti ili pak prikaza prognoze. Sat dobiva notifikacije te ih prikazuje u listi swipeanjem prema dolje, dok swipe prema gore nudi brze kratice za često pristupane postavke. Drugim riječima, navigacija je vrlo slična WearOS-u pa i prijelaz između sustava nije toliko kompliciran. Klik gornje krune otvoriti će vam listu svih aplikacija, kao i „dućan” na dnu za manje popularne aplikacije što predstavlja još jednu dulju listu mogućnosti.

Klik na donji gumb vodi do sportova koje sat može pratiti, a zahvaljujući GPS-u, barometru, visinomjeru, termometru i kompasu, prikupljene informacije nude puno detalja. Sat vam neće prikazati puno detalja oko skupljenih informacija, no zato je aplikacija mobitela pravo leglo podataka koje možete pregledati. Svi podaci na mobitelu također su u obliku widgeta koji se otvaraju klikom. Tako ćete dobiti štivo informacija samo o kvaliteti vašeg sna s brojnim informacijama i grafikonima te savjetima za bolji san koji se može pratiti i kroz vrijeme. Tu su i podaci o stresu, kucanju srca, kisiku u krvi, disanju, vašim nedavnim vježbama i na kraju dnevnim mjerenjem koraka i katova. Lagano je dodavati i micati kartice, s time da će vam za neke trebati eksterni uređaji poput već spomenute Body Composition 2 vage od Xiaomija koja se vrlo komforno integrirala u ukupne rezultate. Drugim riječima, osim atraktivnog sata, ovaj uređaj prati veliku količinu vaših podataka tako da je lagano vidjeti svoje performanse.

Amazfit screen

Zepp: aplikacija nudi brzi pregled svih podataka koje sat skuplja o vama, od sportova do stresa i disanja uz detaljne opise mjerenja i kako poboljšati ocjenu

Dok sat može pratiti preko 150 sportova, imajte na umu da je riječ o spremanju otkucaja srca, GPS-a i drugih podataka na isti način, samo je ime vježbe različito kako bi vama bilo lakše naći što ste radili. Za vježbanje je sat idealan casual korisniku, no za kompetitivne korisnike ipak savjetujemo napredniji sustav jer neki proizvođači imaju impresivne AI trenere i savjetuju vas o načinu vježbanja za brži napredak. Na kraju krajeva ovo je atraktivan sat s dugim trajanjem baterije, ovisno naravno o načinu korištenja, s velikim i jasnim zaslonom i morem podataka koji se spremaju na vaš mobitel. Amazfit je puno radio na novoj GTR seriji, pogotovo na aplikaciji koja nudi puno funkcija i potiče vas na zdraviji život. Zadržali su atraktivnu cijenu pa svkako zaslužuju Best Buy nagradu jer će većini korisnika ponuditi sve što žele od pametnog sata.

AMAZFIT ikone




VELIKI USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA ZA 2022.

NOVA GODINA, NOVE FUNKCIJE

Pametni i sportski satovi nove generacije spremni su za dolazak proljeća, a nude sve veću količinu mogućnosti sa sve atraktivnijim dizajnom. Tržište se zasitilo bogatim izborom svih cjenovnih razreda, a vjerujemo da će svatko biti zadovoljan odabirom.

Više informacija

  • Model: GTR 3 Pro
  • Proizvođač: Amazfit
  • Operativni sustav: ZeppOS
  • Ekran: 1,45'', AMOLED
  • Baterija: 450 mAh
  • Debljina i masa: 46x46x10,7 mm/32 g
  • Ostalo: Akcelerometar, žiroskop, HR, senzor svjetla
  • Ustupitelj i cijena: Bjelić & Co Cijena: 1.399,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Amazfit GTR 3 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Amazfit GTR 3 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.