Fitbit Ionic

Fitbit Ionic

Jednostavan, a pametan

Fitbit Ionic spoj je iskustva više brendova, ponajprije voljenog Pebblea kojeg je Fitbit otkupio davne 2016. godine.

Fitbit je poznat po svojim jednostavnim, a funkcionalnim sportskim satovima. Ionic je nesvakidašnji model kojim su se i službeno ubacili u Smartwatch igru. Kada kažemo nesvakidašnji, to se vidi već i po dizajnu.

Glavnu riječ ovdje ima pravokutni zaslon kakav se vrlo rijetko vidi na današnjim satovima. Zaslon ima solidnu dijagonalu od 1,43 inča što ga čini čitkim i preglednim i za vrijeme rekreacije. Ekran ima nešto nižu rezoluciju od današnjeg standarda od 348 x 250 piksela, no ne možemo reći da je ta činjenica bila primjetna kod korištenja.

 

FitBit Ionic 1

S druge strane, ekran ima visoku svjetlinu od oko 1000 nitsa što ga čini vidljivim i na suncu, no slobodno ga okrenite tako da bude u vašoj sjeni za bolju čitljivost. A čitljivost podataka jedna je od prednosti pravokutnog zaslona za one kojima smeta „rezani“ okrugli dizajn konkurentnih modela.

 Oko zaslona je metalno aluminijsko kućište koje je lakše od čeličnih konkurenata, no specifičan dizajn sastavljen od pravilnih površina s gornje i donje strane sata istaknuti će ogrebotine i udarce koji se s vremenom skupe pa preporučujemo da ipak pripazite u početku, dok se ne naviknete na nošenje sata.

Sam zaslon zaštićen je od grebanja Gorilla Glass staklom što će mu dati dugotrajan čisti izgled. Na desnoj su strani dva navigacijska gumba, dok je na lijevoj još jedan. Gumbi imaju čvrst klik te su izrezbareni kako bi ih bilo lakše koristiti za vrijeme sporta.

 

FitBit Ionic 2

Stražnja strana ima prepoznatljiv optički senzor za praćenje aktivnosti srca pomoću kojega se računaju i ostale performanse vašeg treninga. Tako dolazimo i do remena sata kojeg je vrlo jednostavno zamijeniti.

U ponudi je veći broj boja i materijala, a riječ je o mekanim gumenim remenima koji ugodno leže na ruci te ih je lagano održavati.

 

Ispod samog stakla

Lagano održavanje spominjemo i radi činjenice da je sat vodootporan do dubine od 50 metara. Poslije plivanja, naravno, savjetujemo da ga isperete u čistoj vodi i osušite. Baterija sata može nadživjeti dobar dio konkurencije te traje oko pet dana između punjenja u standardnom radu gdje se prati vaš rad srca.

 

FitBit Ionic 4

 

Uključite li GPS praćenje, baterija može držati do deset sati na jednom punjenju što je većini korisnika više nego dovoljno. GPS je precizan te vam može dati detalje o treningu poput brzine, što aplikaciji daje dodatnu količinu podataka o vašim performansama.

Punjenje baterije (od nule) koje traje oko dva sata ne možemo nazvati brzim te vam savjetujemo da je, ako želite dug životni vijek, punite prije nego se isprazni; to vrijedi i za ostale uređaje na Li-Po baterije.

Osim mogućnosti praćenja pomoću GPS-a, tu su još motor za vibraciju, WiFi i Bluetooth za povezivanje s mobitelom i direktno na Internet, za preuzimanje aplikacija te ažuriranje sustava. Standardni senzori poput altimetra, žiroskopa, akcelerometra i senzora svjetline okoline osiguravaju precizan rad sata u svim uvjetima.

 

FitBit Ionic 1 2

 

Ono što ga odvaja od dijela konkurencije svakako je i NFC čip, što znači da sat ima mogućnost beskontaktnog plaćanja na gotovo svakoj blagajni koja podržava kartično plaćanje. Naravno, ne može sve biti jednostavno pa vam za plaćanje treba Revolut kartica, no već smo ju prije postavljali te to stvarno kratko traje.

 

Nikada dosta memorije

Dok sat podržava sve moderne funkcije u skladu s mobitelom, nema puno memorije, barem kada se radi o licima sata jer se svaka zamjena lica izvodi s mobitela, a prijenos traje dovoljno dugo da ga možemo nazvati napornim. S druge strane, lica sata upravo su detalj koji bi vas mogao privući.

Fitbit ima velik izbor vlastitih lica koja su značajno drugačija od ponude konkurenata te ih možemo najbolje opisati kao retro i šaljive. Naravno, tu su i moderna sportska lica sata, a imate i veliki dućan s dizajnima od treće strane. Smatramo da neobičan dizajn sata, zajedno sa zanimljivim licem, može lagano istaknuti vašu osobnost u usporedbi sa standardnim satovima.

 

FitBit Ionic 3

U početku, dok je Fitbit tek izbacio Ionic model, dućan kao ni aplikacije nisu bili ispolirani. Srećom, to se uvelike promijenilo te sada dućan radi solidno, a nudi i velik broj aplikacija, uključujući i one za reprodukciju glazbe kako bi upravljanje radilo bez vađenja mobitela iz džepa svako malo, pogotovo za vrijeme treninga.

A trening i jest jedan od glavnih specijalnosti sata s obzirom na sportske satove koje Fitbit proizvodi. Precizni senzori u minutu bilježe vaše stanje tijekom cijelog dana (uključujući spavanje) kako bi vam na mobitelu dali dnevne rezultate rekreacije i stanja, pa možete vidjeti i kakve su vam navike.

Tu je i aplikacija za vježbanje s kratkim videima pojedinih vježbi te direktno sa sata možete vidjeti pravilno izvođenje specifičnih vježbi.

Možemo reći da će korisnici zavoljeti ovaj sat jedinstvenog dizajna koji će se svidjeti specifičnoj publici, no vjerujemo da nitko neće ostati razočaran.

Na ovom linku pogledajte kompletan test pametnih satova te usporednu tablicu rezultata

Pametni satovi za doček lijepog vremena u stilu

Ručni sat vaš je idealan suputnik, no danas može daleko više od pokazivanja vremena. On je pametan suputnik koji prati vašu statistiku, služi kao digitalni novčanik, opominje vas zbog loših navika te potiče na one pozitivne.

Više informacija

  • Model: Ionic
  • Proizvođač: Fitbit
  • Operativni sustav: Fitbit OS
  • Memorija: 2,5 GB
  • Ekran: 1,42" TFT LCD
  • Baterija: DO 5 dana
  • Komunikacija: Bluetooth, NFC, WiFi
  • Debljina i masa: 12,2 mm, 30 g
  • Ostalo: Akcelerometar, žiroskop, HR, senzor svjetla, altimetar
  • Ustupitelj i cijena: Techno-Mag Cijena: 2.299,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fitbit Ionic

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fitbit Ionic - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.