Kingston KC2500 1 TB - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Kingston KC2500 1 TB

Kingston KC2500 1 TB

Papreno skup

Zahvaljujući naprednim sigurnosnim mogućnostima, respektabilnom kapacitetu i vrlo dobrim performansama, KC2500 u terabajtnoj verziji svakako ima što za ponuditi zahtjevnijim korisnicima. Međutim, budite spremni na visoku cijenu koja je usporediva s PCIe 4.0 diskovima

Kingstonov KC2500 u terabajtnoj verziji jednim dijelom ima sve dobre i loše strane nešto manjeg 500-gigabajtnog modela, ali donosi i puno dvojbi po pitanju isplativosti i cijene po gigabajtu dostupnog prostora. Da se razumijemo, ovo je za današnje pojmove skup NVME SSD.

 

Kingston KC 1 TB 1

S druge strane, može se pohvaliti odličnim performansama i iznimno naprednim i robusnim sigurnosnim mogućnostima. Cijena mu je, međutim, usporediva s PCIe 4.0 diskovima od kojih je ipak nešto sporiji. Ali ne previše. Prilično zbunjujuće, zar ne?

Bilo bi puno lakše da je Kingston predstavio svoje PCIe 4.0 diskove. Tada bi vjerojatno i KC2500 cjenovno postao nešto povoljniji. Međutim, Kingston je daleko fokusiraniji na enterprise i OEM tržište nego na consumer diskove s „vrištećom“ najnovijom tehnologijom.

 

Kingston KC 1 TB 2

Uglavnom, KC2500 u terabajtnoj verziji je, najkraće rečeno, PCIe 3.0 NVMe SSD visokih performansi, pa su u skladu s tim i cijene. Trebao bi biti vrlo pouzdan na duže staze, što Kingston naglašava i petogodišnjim jamstvom. Performanse su mu također prilično respektabilne. Primjerice, u našem je testu kopiranja velikih datoteka nadmašio sve druge PCIe 3.0 diskove.

 

Kingston KC 1 TB 3

U nekim testovima ovaj je disk brži čak i od PCIe 4.0 SSD-ova. Što je najbolje, odlikuje se i vrlo umjerenom potrošnjom energije i zagrijavanjem, a pritom ne zahtijeva nužno korištenje posebnog aluminijskog hladnjaka. Sve ga ovo čini idealnim za ugradnju u gaming laptope.

Zbog svega ovoga možemo reći da može i ne mora biti dobra investicija. Ako vas prije svega zanima cjenovno pristupačan i brz PCIe NVMe SSD, onda KC2500 nije idealno rješenje. Međutim, imate li potrebu za naprednim sigurnosnim postavkama i želite što je moguće brži PCIe 3.0 disk, ovo je svakako dobar odabir.

 

Kingston KC 1 TB 4

Na neki je način ovaj model Kingstonovog KC2500 svojevrsna konkurencija PCIe 4.0 diskovima i u tom sučeljavaju nije potpuno bez izgleda, ali činjenica je da, ako zanemarimo robusne sigurnosne mogućnosti, postoje diskovi koji su daleko isplativiji. Stoga ćete u ovom slučaju morati dobro odvagnuti isplati li vam se platiti više za pogodnosti koje KC2500 potencijalno nudi.

VELIKI USPOREDNI TEST M.2 PCIE NVME SSD-OVA

M.2 SSD: Totalno ubrzanje

Moderna gaming ili profesionalna računala danas se više ne mogu zamisliti bez iznimno brzih SSD-ova. Najnovija generacija NVMe SSD-ova koristi PCIe 4.0 sučelje za prijenos podataka i postiže do sada nezabilježene performanse. Provjerili smo što se trenutno nudi na tržištu NVMe SSD-ova, isplati li se doista kupiti najbrže PCIe 4.0 diskove te koliko je najnoviji pad cijena NVMe diskove velikog kapaciteta približio širem krugu korisnika.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Kingston KC2500 1 TB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kingston KC2500 1 TB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.