MSI Core Frozr XL

MSI Core Frozr XL

Klasičan gaming look

MSI se verzijom XL upustio u vrh hladnjaka procesora s vrlo velikim modelom, koji, naravno, ima i RGB zmaja za prave igrače.

Prije par mjeseci isprobali smo novi MSI-jev Core Frozr L, namijenjen mainstream publici s opcijom montiranja dodatnog ventilatora za entuzijaste. XL verzija tu ideju podiže na novu razinu s poboljšanim prijenosom topline do radijatora, koji s obje strane hlade 120-milimetarski ventilatori u push-pull konfiguraciji.

Za razliku od manjeg modela, XL verzija ima 8 toplovodnih cijevi promjera 6 mm koje odvode toplinu s procesora prema radijatoru. Kontakt s procesorom radi bakreno dno obloženo niklom i polirano do sjaja nalik ogledalu. Drugim riječima, na ovom modelu cijevi nemaju izravan kontakt s procesorom, no s obzirom na njihov broj, vjerojatno ne bi sve to ni mogle na, primjerice, Intelovoj ponudi.

Prateći cijevi do radijatora dolazimo do gusto natiskanih aluminijskih rebara kroz koje zrak prolazi zahvaljujući dvama ventilatorima poznatog izgleda ako ste imali priliku u rukama držati MSI-jevu grafičku karticu. Ventilatori se za hladnjak pričvršćuju plastičnim plaštom te se mogu povisiti u slučaju da RAM keksi zauzimaju donji dio hladnjaka. Nama je ta funkcija dobro došla jer smo ventilatore probali zamijeniti 140-milimetariskim i bili ugodno iznenađeni jer plastični plašt ima rupe i za veće ventilatore koji se onda lako pričvrste za hladnjak, a ni RAM nije problem jer se jedan ventilator jednostavno pomakne. Samo valja imati na umu ukupan prostor u unutrašnjosti kućišta.

High-end hladnjak zaokružuje MSI-jevu ponudu hladnjaka koji služe i kao odlična promocija brenda budući da je glavna atrakcija svakog kućišta.

MSI

Što se hlađenja tiče, hladnjak standardno računa na svoju veličinu u upijanju topline kako bi ostao apsolutno tih te pri overclockanju sami morate malo prilagoditi rad ventilatora da bi mogli ohladiti procesor. Naš Ryzen 2700X overclockan na 4,3 GHz sa svojih 16 threadova držao se na 78-82 stupnja, što je prema njegovim specifikacijama sigurna temperatura za dug vijek trajanja. Agresivniji rad ventilatora malo će spustiti tu temperaturu, no pritom se javlja primjetan šum.

Sve u svemu, riječ je o atraktivnoj ponudi koja u zadnje vrijeme ima konkurencije poput hladnjaka Windale 6, pa se na kraju sve svodi na cijenu.

Više informacija

  • Model: Core Frozr XL
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 5
  • Proizvođač: MSI
  • Materijal: Bakar/aluminij/plastika
  • Broj ventilatora s kojima dolazi / mogućnost instalacije dodatnog: Dolazi s dva od 120 mm, moguća zamjena za dva od 140 mm
  • Podržani socketi: Svi aktualni AMD-ovi i Intelovi, uključujući AM4
  • Plus: LED rasvjeta (uz žrtvovanje internog USB 2.0 konektora), tih rad ako nema ekstremnog overclockanja
  • Minus: cijenom nije konkurentan s obzirom na to da se na tržištu sada nalazi i Fortronov Windale 6
  • Ustupitelj i cijena: Futura IT, www.futura-it.hr, 699,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za MSI Core Frozr XL

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSI Core Frozr XL - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.