Silicon Power PX10 2 TB

Silicon Power PX10 2 TB

Terabajti u džepu

Iznimno brz vanjski disk koji se odlikuje nenadmašnom kombinacijom performansi i velikog kapaciteta. Elegantan dizajn i male dimenzije čine ga idealnim rješenjem za često prenošenje.

Najnoviji u nizu iznimno elegantnih džepnih vanjskih SSD-ova temeljenih na PCIe sučelju, odnosno NVMe tehnologiji, predstavljen je nedavno od strane Silicon Powera pod nazivom PX10. Donosimo ekskluzivno, prvi u regiji, dojmove o ovom iznimno zanimljivom i superbrzom vanjskom SSD-u. Zahvaljujući korištenju PCIe sučelja, odnosno USB-C 3.2 Gen 2 priključka, Silicon Powerov PX10 omogućuje iznimne performanse, uz brzinu čitanja i zapisivanja podataka veću od 1.000 MB/s.

Elegancija i kapacitet

Pritom je riječ o dosada najtanjem i najlakšem vanjskom SSD-u koji je Silicon Power ikada proizveo. Elegantno aluminijsko kućište debelo je, bolje rečeno tanko, svega 10,3 mm, a disk teži svega 33 g. Kućište svojom robusnošću udovoljava MIL-STD certifikatu američke vojske. Dostupan je u ružičastoj i crnoj boji, što će, vjerujemo, zadovoljiti sve ukuse po pitanju dizajna.

Nadalje, velika prednost ovog diska svakako je i činjenica kako je dostupan u velikim kapacitetima za pohranu sve do 4 TB. Mi smo ovdje testirali disk kapaciteta 2 TB, što je trenutačno optimalan odabir planirate li, primjerice, spremati i prebacivati veliku količinu slika, videa ili drugog sličnog materijala. U svakom slučaju, PX10 je vrlo pogodan za često prenošenje. Možete ga jednostavno spremiti u džep ili neku drugu manju torbicu.

U paketu s diskom dobit ćete i odgovarajući USB-C na USB-C kabel koji omogućuje korištenje s velikim brojem raznih uređaja. Priloženi kabel također možete koristiti za punjenje nekih drugih uređaja uz podršku za brzo punjenje do 60 W.

PX10 je kompatibilan s velikim brojem različitih uređaja, bilo da govorimo o stolnim, prijenosnim računalima, tabletima, pametnim telefonima, pa čak i igraćim konzolama. U ovoj ulozi može biti iznimno zanimljiv, s obzirom da omogućuje jednostavno proširenje prostora za pohranu i instalaciju igara, a podržava sve modernije konzole. S obzirom da znamo kako su konzole vrlo ograničene po pitanju dostupnog prostora na ugrađenim diskovima, ovakav vanjski SSD je jednostavno i brzo rješenje za povećanje dostupnog prostora za pohranu.

Brzina prijenosa podataka svakako je jedan od ključnih razloga zbog kojih će ovaj disk mnogima biti iznimno zanimljiv. Korištenje PCIe sučelja u kombinaciji s odgovarajućim storage kontrolerom omogućuje iznimne brzine prijenosa podataka.

 

Silicon-Power-1.jpg

Silicon Powerov PX10 iskazao se odličnim performansama prilikom sekvencijalnog čitanja i zapisivanja podataka

 

Izvrsne performanse

Dakako, za najbolje moguće performanse bit će potrebno koristiti USB 3.2 Gen 2 sučelje propusnosti do 10 Gbit/s. Prilikom naših testiranja, ovaj se Silicon Powerov vanjski disk pokazao iznimno brzim. Neke vršne vrijednosti koje smo zabilježili u Crystal Disk Marku iznose 1.064 MB/s za sekvencijalno čitanje i 945 MB/s za zapisivanje. Nadalje, disk se iskazao odličnim performansama prilikom nasumičnog čitanja i zapisivanja, a prilikom stvarnih testova prebacivanja podataka, konstantno smo bilježili minimalno 700-800 MB/s po pitanju zapisivanja većih datoteka, što su za vanjski disk izvrsni rezultati.

Sve u svemu, PX10 se čini iznimno pogodnim za prebacivanje veće količine podataka. Možete na njega spremiti dobar dio svoje biblioteke igara ili veliku količinu videa i slika sa svojeg pametnog telefona.

Konačno, još jedna od prednosti ovog ultrabrzog vanjskog diska trebala bi biti cijena po gigabajtu dostupnog prostora. Premda još nemamo točne podatke, cijena testiranog uređaja s 2 TB prostora trebala bi biti oko 130 eura, što je prilično povoljno za vanjski SSD takve brzine.

Nema nikakve sumnje kako Silicon Power s ovim vanjskim diskom nudi odličnu kombinaciju iznimnih performansi, elegantnog dizajna, malih dimenzija i velikog kapaciteta za pohranu podataka. Ukoliko želite superbrzi vanjski disk za spremanje velike količine podataka, PX10 bit će idealno rješenje.

 

tablicaSiliconPower.jpg

Više informacija

  • Model: PX10 2 TB
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Proizvođač: Transcend
  • Kapacitet: 2 TB
  • Sučelje: USB-C 3.2 Gen 2
  • Deklarirana brzina: čitanje do 1.050 MB/s / pisanje do 1.050 MB/s
  • Dimenzije i masa: 103,4 mm x 33 mm x 10,3 mm, 33 g
  • Plus: odlične performanse, metalno kućište, male dimenzije, jednostavna prenosivost, dva terabajta prostora za pohranu, kompatibilnost s PC, Mac, iOS i Android uređajima, kompatibilnost s igraćim konzolama
  • Minus: zahtijeva korištenje USB 3.2 Gen 2 (2x1) priključka za maksimalne performanse, ne dolazi s USB-C na USB-A kabelom
  • Ustupitelj i cijena: Silicon Power www.silicon-power.com oko 130 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Silicon Power PX10 2 TB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Silicon Power PX10 2 TB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.