Samsung QE55Q6FAMT

Samsung QE55Q6FAMT

QLED superman

Dizajn je nešto na što se u cijeloj QLED gammi od Samsunga posebno pazi, pa i Q6F model (najpristupačniji iz tog razreda) ima 360 dizajn, što znači da se pazilo i na stražnju stranu, tanke obrube ekrana (Samsung to zove borderless) i od QLED high-end modela posudila se briga o cable managementu.

Samsung QE55

Prilično tanak televizor stoji na dvjema nožicama koje se samo umetnu s donje strane bez potrebe za vijcima, a aluminijsko postolje prelazi polako u također aluminijski obrub oko ekrana, koji je nešto deblji na donjoj strani uređaja. Sa stražnje strane nalazi se monolitna plastika koja ispod posebnih poklopaca skriva žicu za struju i drugu za konekciju s hubom sa sučeljima. Ideja je da se eksterni uređaji spajaju direktno na taj dodatak i pri tome se može (pogotovo ako montirate TV na zid) napraviti puno bolji cable management. Hub ima četiri HDMI ulaza, dva USB-a, antenske priključke i optički audio ulaz.

Izdvojena sučelja: Samsung je zbog elegantnijeg cable managementa, sva sučelja izdvojio u zasebni HUB.

Samsung QE55Q6 16

Među testnim televizorima Samsungov donji dio QLED ponude ima ponajvišu svjetlinu ekrana, no zbog jakog brightnessa crna nije preduboka. Prije nego što skrenemo na dobre strane treba navesti da se radi o TV-u s rubnim LED osvjetljenjem, što je manje idealna stavka. Pa iako nismo primijetili clouding i pretjeranu neuniformiranost, najveća mana je u izostanku Local dimming opcije. 
Q6F je UHD model koji podržava HDR+ tehnologiju (da, nakon HDR 10, HLG i Dolby, imamo još jedan HDR) koja se pojavila u svim Samsungovim modelima, ali kod Panasonica i Blu-Ray diskovima 20th Century Foxa. Iz Amazona i Netflixa planiraju podršku za ovaj format.

VA panel: VA paneli Samsunga su povećali ukupan kontrast, no pozadinska tehnologija osvjetljenja i dalje ne daje duboke crne

Samsung QE55Q6FAMTXXH 11

Samsung briljira u dvjema kategorijama, a to su prikaz boja i slika u pokretu, što će odlično doći za nogomet, ali i gaming. Korejski gigant oduvijek je bio u prednosti i po pametnom sučelju. TV smo setupirali u vrlo kratkom vremenu zahvaljujući uparivanju s Galaxy S8 telefonom. Televizor je sam detektirao telefon i pomalo nas iznenadio, a postavljanje mreže i računa bilo je potom vrlo brzo. 
Glavni izbornik Smart Huba vrlo je jednostavan, lijepo dizajniran i učinkovit. Postoji donja traka u kojoj se nalaze postavke, odabir izvora i aplikacije Netflix, Amazon, Youtube i druge, kao i trgovina aplikacijama. Dobra je stvar što televizor spaja sve te streaming izvore i kada, primjerice, glasom pretražujete pokazat će vam ih zajedno neovisno o aplikaciji.

Treba pohvaliti i One Remote daljinski upravljač, koji je doista odmak od klasičnih (a treba spomenuti i da je kod uparivanja s telefonom on postao daljinac). Ima puno manje tipki, baza mu je kružni izbornik, dobro funkcionira i leži u ruci.

Izbornik postavki nudi četiri načina rada televizora: dinamičan, standardno, prirodno i film, ali i niz funkcija za podešavanje pozadinskog osvjetljena (veća vrijednost značit će lošije mjerne rezultate za crnu), jačinu osvjetljena, boje, kontrasta, oštrine…

Zvučnici su mu smješteni na donjoj strani i jedni su od definitivno boljih na testu. Pružaju dovoljno glasnoće i za napučeniji tulum, a posebno su impresionirali kvalitetom reprodukcije svih tonova, pa čak i onih niskih. 

Ukupno radi se o QLED televizoru (pozadinsko osvjetljenje prolazi preko Quantum Dot nanočestica) vrlo živahnih boja, s HDR podrškom i visokom svjetlinom (ne kao na samom high-endu), kvalitetnom izradom i brzim i bogato opremljenim sučeljem s brojnim mogućnostima spajanja s mobilnim uređajima. Kao minus bismo mogli navesti nešto niži kontrast jer je teško držati crnu dolje uz jaču svjetlinu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung QE55Q6FAMT

Pretraži recenzije hardvera

HARDVER
HARDVER
   Laptopi
   Računalo
   Procesor
   Grafička kartica
   Matična ploča
   Hladnjaci
   Kućište
   Monitor
   Hard disk/SSD
   Mrežna oprema
   Miš
   Tipkovnica
   Napajanje
   Audio
   USB/kartice/prijenosni HDD
   Televizori
   Pametni telefoni
   Tablet
   Projektor
   Printer/MFC
   Ostalo
   Pametni satovi
   Fotoaparati
   RAM
   Akcijske kamere
   Igraća konzola
   Gamepad

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung QE55Q6FAMT - VidiLAB - QR Code Friendly

Zadnje testirano u VIDILAB-u...