Predstavljena najnovija linija Samsung televizora i soundbarova

Predstavljena najnovija linija Samsung televizora i soundbarova

Tvrtka Samsung predstavila je novu liniju televizora i soundbarova za 2024., Neo QLED 8K i 4K, OLED televizore i soundbarove. 

Neo QLED 8K vodeći je model najnovije Samsung TV linije opremljen naprednim NQ8 AI Gen3 procesorom.

Ovaj procesor ima jedinicu neuronske obrade (NPU) koja, prema Samsungu, pruža dvostruko veću brzinu od svog prethodnika, zajedno s osmerostrukim povećanjem neuronskih mreža s 64 na 512. 

Uz 8K AI Upscaling Pro, koji je dostupan isključivo na modelu QN900D, omiljene emisije i filmovi transformiraju se kako bi se približili 8K zaslonu.

TVPreorderPromo-.jpg

Osim upscaling tehnologije, nova serija donosi druge AI tehnologije kao što su AI Motion Enhancer Pro i Real Depth Enhancer Pro. 

Motion Enhancer Pro je zamišljen tako da čini brzu akciju glatkijom i jasnijom, što je idealno za ljubitelje sporta. S druge strane, Real Depth Enhancer Pro za cilj ima omogućiti dubinu prikaza.

Tu su i druge tehnologije za zvuk, igranje igara i druge značajke korisne za korisnike. Active Voice Amplifier Pro, Object Tracking Sound Pro i Adaptive Sound Pro su tu za poboljšanje audio iskustva na nekoliko razina, AI Auto Game Mode automatski se uključuje tijekom igranja i služi za video i audio optimizaciju u igrama, dok AI Customization Mode i AI Energy Mode prilagođavaju sliku za svaku scenu na temelju korisničkih prefencija, odnosno za štednju energije. 

2_1_NQ8_AI_Gen3_Processor.jpg

Dostupan je u dva modela: QN900D i QN800D, i to u veličinama dijagonale od 65, 75 i 85 inča. 

Još jedan novitet Samsung televizora za 2024. je integracija s pametnim telefonim - korisnici mogu jednostavno približiti svoj pametni telefon televizoru kako bi aktivirali Smart Mobile Connect, koji uređaj pretvara u univerzalni daljinski upravljač za televizor i povezane kućanske uređaje. 

 

Neo QLED 4K, OLED i zvučni uređaji

Neo QLED 4K koristi NQ4 AI Gen2 procesor s poboljšanim Real Depth Enhancer Pro i Quantum Matrix tehnologijama. 

Televizori također dolaze s Pantone validiranim zaslonom i Dolby Atmos audio iskustvom, a dostupni su u veličinama od 55 do 98 inča.

Samsung OLED televizori mogu se pohvaliti značajkama kao što su Real Depth Enhancer i OLED HDR Pro. Samsung također navodi da novi OLED televizori nemaju odsjaja. 

02_UnD24_Image-focused-KV_horizontal_RGB.jpg

Novi OLED televizori također dolaze sa značajkom Motion Xcelerator 144Hz za glatke pokrete, a koja cilja na gejmere. 

S95D i S90D - dva modela u novoj seriji - dostupni su u rasponu dijagonala od 48 do 83 inča. 

 

Tu je i najnoviji soundbar iz Q-serije, Q990D, koji se može pohvaliti 11.1.4-kanalnim postavom s bežičnim Dolby Atmos ozvučenjem. 

4_2_Music_Frame.jpg

Predstavili su i tanke soundbarove S800D i S700D, koji svojim elegantnim dizajnom ne zauzimaju mnogo prostora. 

Na kraju, Samsung je predstavio i Music Frame, kojeg su dizajnirali po uzoru na svoj popularni TV The Frame. Uz pomoć Music Frame-a, možete prikazivati osobne fotografije ili umjetnička djela dok uživate u glazbi. 

4_1_Music_Frame.jpg

Na Music Frame se spajate bežično, a može se koristiti i kao samostalni uređaj i uparen s TV-om ili soundbarom. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Predstavljena najnovija linija Samsung televizora i soundbarova - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.