CUBOT Surewheel SW30

CUBOT Surewheel SW30

Automatizirajte postavljanje

Model SW30 najveći je na testu, no po povoljnoj cijeni nudi napredno automatsko postavljanje slike.

Kupnja prijenosnog, pa čak i montažnog, projektora često korisnicima nije „obavezna“ jer im to često nije jedini izvor multimedijske zabave. To u pitanje dovodi i cijenu koju smo spremni platiti za ovakav sekundarni izvor zabave. Cubot je upravo ovdje vidio priliku i po osjetno nižoj cijeni od „standardnih“ malenih projektora, izbacio nekoliko modela od kojih SW30 nudi funkcije koje olakšavaju prenošenje projektora s jedne pozicije na drugu.

No, krenimo redom. Riječ je o „kockastom“ projektoru dimenzija 228 x 199 x 175 mm. Odmah smo primijetili da je dosta pažnje pridodano i dizajnu uređaja što je velik plus, jer se lako može uklopiti u bilo koji moderni interijer. Nisu koristili klasičnu „piano“ plastiku, već je vanjski dio u matiranom sivom dizajnu kojim se neće previše isticati. Stražnja strana je crne boje, a osim utora za napajanje pri dnu, ovdje je i gumb za paljenje pri vrhu, ako vam daljinski nije pri ruci. U desnom gornjem kutu imamo i utore za HDMI 1.4 kojim možete povezati eksterne izvore, kao i USB-A utor za povezivanje eksternih diskova s filmovima i serijama.

 

Cubot_Surewheel_SW30-2.jpg

Autofokus: je riješen kamerom koja gleda oštrinu slike i samostalno dobiva odličnu oštrinu. Imajte na umu da se objektiv miče te ga nemojte ručno okretati da se izbjegne oštećenje

 

Na kraju imate i AUX izlaz za žičano povezivanje s vanjskim zvučnicima ili slušalicama, no možete koristiti i, primjerice, Bluetooth. Ovaj setup omogućuje vam i povezivanje manjih vanjskih TV Box uređaja kojima odmah putem USB-a dajete i napajanje. Straga je i IR senzor za prepoznavanje naredbi daljinskog upravljača, a isti nalazimo i s prednje strane, tako da gdje god se nalazili, uređaj radi bez problema. Prednja strana je stilizirana u stilu modernih uređaja, s gornjom stranom presvučenom u crno-bijelu tkaninu koja će izbjeći mala oštećenja od grebanja.

 

Jednostavno korištenje i održavanje

U gornjem dijelu ćemo naći i sam objektiv koji malo viri iz projektora, a s obzirom na optički autofokus, fizički se pomiče sam te ga ne biste trebali previše dirati rukama, što vrijedi za svaki projektor. Pored objektiva pronaći ćete i dodatne senzore, a riječ je o kameri koja služi za funkciju autofokusiranja i ispravljanja slike koja se prikazuje. Dodatno, kao i ostali, u centru ima standardan navoj za postavljanje projektora na univerzalne stalke, ako ga želite postaviti na optimalnoj udaljenosti i visini.

Sam projektor koristi žarulju za rad koja se zagrijava, te je standardno potrebno hlađenje. Cubot SW30 koristi LED izvoru svjetla, no ventilator je i dalje malo snažniji, što rezultira i zvukom koji ćete čuti dok je u prostoru tišina, no hlađenje je bitno kako bi se dostigao životni vijek koji s LED izvorom traje i do 20.000 sati.

Jednom kada akcija krene, zvuk ventilatora dovoljno je tih da vam neće smetati. Dodatan detalj koji ovakvi uređaji imaju je i interni filter prašine bez kojeg bi se osjetljive komponente brzo zaprašile. Implementacija koja se ovdje koristi bez poteškoća se može očistiti usisivačem prašine, te je predviđena za ponovno korištenje. Ovisno o tome koliko ga često koristite, predviđeno je čišćenje jednom mjesečno. Stražnja strana projektora još ima perforacije iza kojih možete vidjeti i 5 W zvučnik usmjeren prema stražnjoj strani projektora. Dok će ovdje zvuk biti najbolji, nije fokusiran, pa se dobro čuje gdje god oko projektora sjedili.

 

Pokrivene osnove

Projektor nudi pristojnu svjetlinu za kategoriju mini projektora od 350 nita, a riječ je o Smart projektoru, odnosno ima postavljen Android 9.0 TV sustav s preglednim i jedinstvenim dizajnom.

CUBOT SW30 podržava sve popularne streaming servise, s već instaliranim Netflixom i nismo imali nikakvih problema kod prijave uređaja, te smo za par minuta bili spremni za uživanje u novim filmovima. Projektor podržava standardan Google Play dućan sa brojnim aplikacijama, a nudi i vlastiti dućan sa selekcijom aplikacija koje bez problema na njemu rade. Imajte na umu kako se radi o sustavu koji sasvim jednostavno reproducira sadržaj, no nije predviđen za pokretanje više aplikacija, te kod prvog postavljanja ipak treba malo strpljenja dok se sve ne ažurira te biste mogli imati laganih zastoja u to vrijeme, iako se nikada nije srušio za vrijeme rada.

 

Cubot_Surewheel_SW30-3.jpg

Zvučnik straga nudi solidnu glasnoću i jasan zvuk, no nedostaju mu dublji tonovi za koje ćete ipak trebati dediciran audio sustav

 

Imajte na umu i da ima samo jednu postavku svjetline, pa je idealno gledati ga u prostorijama gdje možete kontrolirati okolinu, a svjetlina najviše ovisi o udaljenosti projektora od zida. Tako vam za 38“ prikaz koji je ujedno i najbliži zidu treba 1,2 m od zida, dok, primjerice, 55“ prikaz dobivate s 1,7 m od zida. Za dobivanje 100“ dijagonale morate projektor udaljiti od zida na tri metra, dok je autofokus moguće razvući i na 220“ dijagonalu, iako će tada i svjetlina već biti dosta niska.

Napomenimo samo da na webu neki online prodavači vani nude nerealne specifikacije, te ih je najbolje pogledati unutar specifikacija domaćih dućana. Riječ je o projektoru s, kako smo spomenuli, 350 nita svjetline koji prikazuje sadržaj na rezoluciji od 1.920 x 1.080, iako može primiti signal više rezolucije koji će biti umanjen.

 

Cubot_Surewheel_SW30-4.jpg

Filter prašine dizajniran je da traje godinama, te se očekuje da ćete ga tu i tamo izvući i očistiti za dugotrajan rad uređaja

 

Osim aplikacija na projektoru, zahvaljujući 5 GHz WiFi podršci, lako možete direktno streamati sadržaj s mobitela, tableta i drugih uređaja bez potrebe za žicama. Projektor podržava i zumiranje slike, no riječ je o digitalnom pristupu, pa ćete gubiti na kvaliteti slike s vidnim osvjetljenim rubovima oko prikaza.

 

Zaključak

Napredniji model donosi nam mogućnost autofokusa što će značajno olakšati mijenjanje njegove pozicije. No, dobiva na obujmu što znači i da će nošenje na put ipak biti malo veći izazov u usporedbi s manjim modelima. Zadržava vrlo atraktivnu cijenu, filter prašine lako se čisti, a i zvuk koji dobivate sasvim je solidan za prosječne prostorije. Imajte na umu da ovaj model ne dolazi s integriranom baterijom, već treba 220V napajanje.

MALI PRIJENOSNI PROJEKTORI

Projektori su u zadnjih nekoliko godina izgubili dosta svog obujma što ih sada čini lako prenosivima ne samo unutar doma, već i za putovanja.

Više informacija

  • Model: Surewheel SW30
  • Performanse: 3
  • Isplativost: 5
  • Ergonomija: 3
  • Kvaliteta: 4
  • Mogućnosti: 3,5
  • Proizvođač: Cubot
  • Tip: DLP LCD
  • Rezolucija / format slike: 1920 x 1080 (FullHD)
  • Snaga osvjetljenja: 350 ANSI lumena
  • Lampa (Bright/Eco/Normal): LED tehnologija
  • Radni vijek lampe (bright/dynamic/eco): Do 20.000 sati
  • Video konektori: HDMI
  • Ostali konektori: USB-A, AUX
  • Dijagonala projekcije: 38” - 220”
  • Udaljenost projekcije: 1,15:1 omjer udaljenosti i dijagonale
  • Pomicanje leće: automatizirano
  • Dimenzije: 228 x 199 x 175 mm
  • Zvučnici: 1x 5 W
  • Težina: 2.350 g
  • Ustupitelj i cijena: Se-Mark, 190,00 EUR
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za CUBOT Surewheel SW30

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

CUBOT Surewheel SW30 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.