Samsung Galaxy Tab S4

Samsung Galaxy Tab S4

Već svi znamo da ponuda tableta više neće dostići svoje zlatno doba kada su svi i njihov pas htjeli jedan. Premium ponuda u ovom segmentu u zadnje vrijeme praktički je limitirana samo na Samsung i Apple.

Veliki Android

Samsung Galaxy Tab S4 najnoviji je u Samsungovoj ponudi i lako se može smatrati Android flagship tabletom koji sadrži sve što korisniku platforma može ponuditi u ovom formatu.

Prođimo prvo vanjskim izgledom uređaja. Prednjom stranom novog modela naprosto dominira veliki 10,5-inčni AMOLED ekran rezolucije 1600 x 2560 piksela. Žive boje, prekrasne crne nijanse, kao i sasvim zadovoljavajuća rezolucija čine korištenje ovaj tablet pravim užitkom. Široki kutovi iz kojih slika ostaje vjerna izvornoj osiguravaju da sadržaj može gledati više od jedne osobe, a ni sami ne morate stajati direktno ispred, što je odlična stvar za gledanje sadržaja dok obavljate druge poslove. Rubovi ekrana puno su tanji nego kod konkurencije, pa i prijašnjeg modela, što uistinu ostavlja dojam premium uređaja. Nedostatak prednjeg gumba na dnu najveća je promjena, no možemo reći da je dobrodošla jer je tabletom sasvim jednostavno upravljati i bez njega, a otisak prsta možda je manje potreban na tabletu. No ako vam je sigurnost bitna, tu je Samsungova tehnologija skeniranja korisnikove zjenice za otključavanje uređaja. Rubovi su veoma tanki i metalni, što tabletu daje dodatnu čvrstoću, a osim klasičnih gumba za paljenje, zvuk i utora za punjenje (koji je napokon USB-C), tu su i pinovi za povezivanje s tipkovnicom koja se, naravno, kupuje odvojeno. Stražnja strana cijela je u staklu. Izgleda uistinu atraktivno, no privlači packe kao luda. Srećom, na bijeloj verziji tableta otisci se toliko i ne poznaju. Svakako preporučujemo masku jer bi prvi pad već mogao značiti hrpu jako skupog razbijenog stakla.

Tu su i kamere: selfie od 8 megapiksela i s FullHD snimanjem za ugodne videorazgovore. I u lošijim uvjetima ekran pruža dosta svjetla za solidnu sliku. Stražnja kamera pak ima 13 megapiksela, 4K snimanje i autofokus. Aplikacija također dolazi sa svim mogućnostima mobitela, poput HDR slikanja ili panoramskog moda.

Samsung DEx: Samsung je svoju DEX platformu stavio i na tablet kako bi povećao njegovu funkcionalnost, a sve zato jer Android ne funkcionira na velikim monitorima u horizontalnom načinu rada

Galaxy Tab S4 2

Dolazi s četirima zvučnicima impresivne snage i pristojne dubine zvuka. Naravno, bas je malo plitak, no vjerujemo da bolje teško može biti postignuto u tako malom prostoru. Kako je i laserski ispisano na poleđini uređaja, zvučnike je kalibrirao AKG. Dolaze i s 3,5-milimetarskim audioutorom te podržava standard Dolby Atmos.

Hardverski, specifikacije su prošlogodišnje, s procesorom Snapdragon 835 i 4 GB RAM-a. Interna memorija može se birati između 64 ili 256 GB, a proširiva je do 512 GB putem MicroSD kartice. Baterija je od 7.300 mAh, što je manje od nekih konkurenata, no pridonosi lakoći tableta. S trajanjem baterije nismo imali problema. Tablet se njenim punjenjem i istovremenim korištenjem ne grije poput mobitela, već ostaje ugodan za držanje.

Unatoč nešto lošijim specifikacijama od mobitela, responzivnost sustava je odlična, a Samsungov izgled Androida, iako jako promijenjen, ugodan je za korištenje i, što je najbitnije, sve obavlja bez kočenja.

No postoji nekoliko problema koje Samsung još mora riješiti. Na prvi više-manje ne mogu utjecati, a to je korištenje Androida na velikom ekranu, koje još uvijek nije optimalno riješeno, već su naredbe neorganizirane za desktop iskustvo kada želite postati produktivni. Samsung je odlučio to riješiti svojom DEX tehnologijom kojom se tabletu mijenja sučelje u ono kakvo biste vidjeli na monitoru kada ga spojite putem DEX-a. To rješava dobar dio problema s Androidom, no Samsung bi ga trebao još malo ispolirati prije nego bismo ga nazvali idealnim rješenjem.

Druga je strana cijena jer se Samsung pokušava ravnati prema Appleovu iPadu, pa su cijene u usporedbi s prošlim modelima podosta narasle, a bez dodavanja nekih revolucionarnih funkcija. Činjenica je da cijene modela Galaxy Tab S4 padaju diljem vanjskog tržišta i to će se do neke mjere odraziti i na nas. Svakako smatramo da je trenutna cijena prevelika za prošlogodišnji hardver.

Više informacija

  • Model: Galaxy Tab S4
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 8.1
  • Procesor: Snapdragon 835
  • Radna memorija: 4 GB RAM
  • Memorija: 64 GB
  • Ekran: 10,5“ AMOLED, 1600 x 2560 piksela
  • Baterija: 7.400 mAh
  • Dimenzije i masa: 249,3 x 164,3 x 7,1 mm, 482 g
  • Plus: Predivan AMOLED ekran koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
  • Minus: Cijena, stakleno tijelo daje dojam krhkosti
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.com/hr, 5.499,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Tab S4

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Tab S4 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.