Samsung Galaxy A34

Samsung Galaxy A34

Veliki zaslon za multimedijalce

Ovaj model opisali bismo kao najpristupačniji mid-range mobitel od Samsunga u njihovoj ponudi, a pravom kupcu ponudit će i više od očekivanog.

Na prvi pogled, novi A54 i A34 modeli Samsungove Galaxy mid-range ponude ne razlikuju se puno, no specifične hardverske razlike ipak postoje, pa smatramo da će dobro informirani kupac donijeti najbolju odluku o tome koji model mu najviše paše. Zato Galaxy A34 uspoređujemo s prošlogodišnjim A33 modelom, ali i skupljim A54 mobitelom.

Prvo što ćemo primijetiti je da Samsung zadržava svoj najnoviji dizajnerski trend u cijeloj ponudi. Kao i ostali modeli, A34 dolazi s vrlo ravnim površinama, a straga se jedino ističu tri kruga koji sadržavaju kamere uređaja. No, krenimo od samih dimenzija jer je ovogodišnji model sa svojom dijagonalom od 6,6” veći od prošlogodišnjeg, a lako možemo reći da je među najvećim mobitelima na testu.

Dok bi nekima mogao biti prevelik, ipak smatramo da se svatko od nas može naviknuti, pogotovo kada vidite zaslon koji je u ponudi. Sprijeda tako imamo zaslon kao i skuplji A54 model, s FullHD+ rezolucijom od 1.080 x 2.340 piksela. Radi se o Super AMOLED zaslonu koji dobiva i visoku svjetlinu do 1.000 nita u automatskom načinu osvjetljivanja, kada detektira sunčevo svjetlo.

To ga čini iznimno čitkim na danjem svjetlu, što će mnogi i te kako cijeniti. Zaslon također ima brzinu osvježavanja od 120 Hz, a možete ju smanjiti na 60 Hz za dodatnu uštedu baterije. Iako je veći od A54 modela, lakši je od njega za nekoliko grama. Rezultat je to plastične pozadine mobitela, za koju smo mi dobili srebrni model koji je prelijevao boje pod raznim kutevima na svjetlu, no svakako bismo ga zaštitili kakvom-takvom maskom kako se ne bi brzo izgrebao.

Osim pozadine, rubovi su također matirana plastika koja prati boju pozadine, dok je prednja strana ipak zaštićena Gorilla Glass 5 zaštitnim staklom. Od značajnih detalja na mobitelu, jedino bismo istaknuli prednju selfie kameru koja ima „klasičan“ teardrop dizajn, po čemu se najviše razlikuje od skupljih modela.

Kamere straga ostaju iste kao i kod prošlog modela, no kako bi se ažurirao dizajn, izbačena je „kamera za mjerenje dubine prostora“, za koju smatramo da je bila dio trenda nabacivanja što više senzora i drago nam je da su odlučili očistiti dizajn stražnjeg dijela mobitela. Dakle, glavna kamera ima 48 MP, koji povezivanjem susjednih 4 piksela daju 12 MP fotografije. Senzor ima solidan autofokus i optičku stabilizaciju što je veliki plus, kako za video, tako i za fotografije radi dobivanja stabilnijih rezultata.

Riječ je o malenom senzoru kamere, pa dok su dnevne slike i dalje impresivne, izazovnija večernja okruženja ponudit će malo lošije rezultate od skupljih mobitela. Svakako koristite noćni način slikanja i osobama u kadru recite da budu mirne nekoliko sekundi za vrijeme slikanja. Druga, ultraširoka kamera ima 8 MP te nudi solidne dnevne fotografije s puno zasićenih boja. No, slikate li u zatvorenom ili po noći, teško ćete dobiti sliku bez puno razmuljanih boja koje su i zrnate noću, no to je limit hardvera u ovom cjenovnom rangu.

Treća kamera je Macro kamera s 5 MP senzorom koji ima fiksiran fokus na udaljenosti od 4 cm, tako da ćete morati sami tražiti idealnu oštrinu micanjem mobitela.

 

IMG 20230422 185340587

  Solidna dnevna slika, ultraširoka kamera obavlja svoj posao danju, no sami rubovi slike značajno su izobličeni

Rezultati koje dobijete svakako mogu biti zanimljivi i „drugačiji“, no trebat će vam vremena da se na ovu kameru naviknete. Od hardvera bismo svakako spomenuli čipset jer se radi o MediaTekovom Dimensity 1080 čipsetu.

Dok ima samo dvije jake A78 jezgre i šest A55 jezgri, od Samsung A54 modela nije značajno slabiji te se mogu igrati sve uobičajene igre na mobitelima, dok god nisu ekstremno grafički zahtjevne.

Kod nas verzija sa 128 GB pohrane dolazi s 6 GB radne memorije, dok verzija s 256 GB pohrane ima i 8 GB radne memorije. Sve to podržava baterija od 5.000 mAh koja se puni brzinom do 25 W.

 

Bubnjici 3

USPOREDNI TEST: MID-RANGE MOBITELI 2023.

ZA SVAKOGA PONEŠTO

U ovom pregledu novijih atraktivnih mid-range mobitela otkrite koje imaju prednosti (kao i mane) za postizanje željene cijene, pa će samim time imati i idealnog kupca.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A34

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A34 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.