Motorola Edge 30 Neo

Motorola Edge 30 Neo

Nadopunite svoj stil.

Neo model fokusira se na zanimljiv dizajn i vesele boje kućišta koje su razvili u suradnji s Pantone kompanijom.

Kada smo prošle godine prisustvovali lansiranju tri jedinstvena modela Motorola Edge 30 serije, bilo je jasno kako ovim uređajima Motorola namjerava osvojiti razne tržišne skupine, jer sada Edge modeli pokrivaju gotovo sve cjenovne segmente. Edge 30 Neo svojevrstan je ulazak u njihovu Edge seriju, te iako se svaki mobitel trudi fokusirati na neku skupinu, ovaj model svakako se ističe svojom upadljivošću.

Zaslon na ovom modelu je ravan, a ima dijagonalu od 6,28” što ga čini idealnim za manje ruke, kao i džepove ili torbice. Na zaslonu se nije štedjelo, pa tako imamo FullHD+ pOLED zaslon rezolucije 1.080 x 2.400 piksela koji dolazi s brzinom osvježavanja do 120 Hz i time nudi vrlo glatko iskustvo skrolanja kroz sadržaj. Osim zaslona, s prednje strane se još ističe rupica sa selfie kamerom na vrhu zaslona. Dok je zaslon zaštićen ravnim staklom, rubovi i stražnja strana mobitela su plastični te prate jednu od četiri boje u kojima mobitel dolazi.

Kako su napravljene u suradnji s Pantoneom, nose njihova imena, a mi na testu imamo možda i najupečatljiviju, „Very Peri“. Mobitel već dolazi sa solidnom maskicom, tako da neko vrijeme nećete morati brinuti o ogrebotinama na njemu. Savjetujemo da uvijek imate prozirne maskice jer osim atraktivnih boja, mobitel dolazi i s osvjetljenom pozadinom mobitela.

Riječ je o povišenom otoku u gornjem lijevom kutu mobitela koji sadrži i kamere. Naime, njegov rub ima bijelo LED osvjetljenje koje vas može obavijestiti o pozivima i porukama, a može svijetliti i kada se mobitel puni. Malen dodatak, no izdvaja ga iz mase. Kada smo kod mase, mobitel ima

svega 155 grama što ga čini iznimno laganim članom našeg testa, iako ima solidnu bateriju od 4.020 mAh koja bez problema odradi vaš radni dan s jednim punjenjem. Uz to, mobitel podržava punjenje brzinom 68 W, tako da vrlo brzo možete ponovno biti u akciji.

Kamere dolaze s visokom rezolucijom, s glavnom kamerom od 64 megapiksela koja se vrlo lagano mjeri s konkurencijom te po danu nudi vrlo oštre i bojom bogate fotografije, a možete slikati i punom rezolucijom od 64 megapiksela, no za to savjetujemo solidno dnevno svjetlo. Noćne slike ispadaju dobro ako ste mirni i koristite noćni način slikanja unutar aplikacije. Kamera ima optičku stabilizaciju i nudi snimanje do 120 FPS-a u FullHD-u.

Druga kamera ima 13 megapiksela za slikanje ultraširokih fotografija. Motorola je ovdje povukla odličan potez i umjesto dodavanja loše treće Macro kamere, dodala mogućnost autofokusa ultraširokoj kameri. Ne samo da su ultraširoke fotografije oštrije, ova kamera sada ima mogućnost Macro fotografije s odličnom rezolucijom, a glavnoj kameri pomaže u preciznom dobivanju bokeh efekta kod slikanja portreta.

 

IMG 20230520 130317931

8x zoom je u potpunosti digitalan, a kao i kod ostatka uređaja bez zoom kamere, artefakti digitalnog izoštravanja su očiti

 

Selfie kamera ima 32 megapiksela za dobivanje vrlo oštrih fotografija i videa ovisno o osvjetljenju, jer može povezati susjedne piksele za bolje svjetlosne performanse.

S obzirom na sve specifikacije, koristi se i štedljiv procesor u obliku Qualcommovog Snapdragon 695 5G čipseta i 8 GB radne memorije za lagani multitasking i brzi prijelaz između aplikacija. Kao i ostali modeli, ima otključavanje senzorom ispod zaslona, a prema potrebi možete memoriju proširiti dodatnom MicroSD karticom.

Motorola je za ovaj model ekskluzivno dodala i jedinstven dizajn ikona, boje i druge softverske promjene poput svojeg novog fonta, kako bi se i iskustvo korištenja uskladilo s njihovom vizijom ovog uređaja.

  

Bubnjici 1

USPOREDNI TEST: MID-RANGE MOBITELI 2023.

ZA SVAKOGA PONEŠTO

U ovom pregledu novijih atraktivnih mid-range mobitela otkrite koje imaju prednosti (kao i mane) za postizanje željene cijene, pa će samim time imati i idealnog kupca.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Edge 30 Neo

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola Edge 30 Neo - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.