MWC 2024: Povratak u budućnost

MWC 2024: Povratak u budućnost

Motorola u srcu trenda

Preklopni mobiteli ponovno su in, a Motorola je jedan od lidera tog trenda. Nismo sigurni jesmo li se vratili u 2004. ili ušli u 2024. godinu, ali mi svakako uživamo u tome.

O preklopnim mobitelima pišemo već neko vrijeme i svakako nisu novost na tržištu. Međutim, tehnologija je dovoljno napredovala i ustalila se među korisnicima da o 2024. godini možemo govoriti kao o godini preklopnih mobitela.

Mnogi brendovi predstavili su svoje preklopne uzdanice u zadnjih godinu dana, a jedan od njih je i Motorola koja je sa svojom Razr serijom popularizirala preklopne mobitele – kako 2004. godine, tako i sad, dvadeset godina kasnije. Na najvećem svjetskom sajmu za mobilnu tehnologiju MWC-u, Motorola nije predstavila nove modele, već se došla pohvaliti aktualnom generacijom – Razr 40 i Razr 40 Ultra. Iako su mnogi posjetitelji posegnuli prvo za Ultra modelom, nama je ruka prirodno odlazila ka standardnoj verziji.

Puno nas više podsjeća na originalnu Motorolu Razr V3, ali s modernim osvježenjem, još otkako smo ju prvi put ugledali na testu u VIDILAB-u. Ono što nam se ipak više dopalo na Ultra modelu, a mnogi posjetitelji MWC-a u Barceloni su to isto zamijetili – pri snimanju selfie fotografija možete se koristiti glavnom kamerom s obzirom da se radi o preklopnom mobitelu, a istovremeno se možete gledati u vanjski ekran kako biste savršeno pozirali za svoju novu objavu na društvenim mrežama.

 

IMG_20240227_113122-razr.jpg

Razr 40: preklopni mobitel ima manji vanjski zaslon za osnovne informacije koje “svajpate” kao na satu

 

edge_neo.jpg

Edge 40 neo: je u svoj sustav kamera upakirao samo one senzore koji se uistinu koriste - kvaliteta, a ne kvantiteta

 

Kako ne bi sve ostalo samo na aktualnom, Motorola je u Barceloni pokazala posjetiteljima nešto što bi mogao biti sljedeći korak – savitljivi ekrani. Da budemo točniji, predstavili su uređaje koji će u isto vrijeme funkcionirati kao mobiteli, ali i kao pametni satovi.

Prezenteri iz Motorole su nam pokazivali kako ih se može koristiti kao normalan mobitel, a zatim jednostavno saviti oko ruke gdje bi onda mogao funkcionirati kao pametna narukvica, odnosno sat. Ovaj sat bi jedino imao znatno veći zaslon od onih na koje smo dosad navikli. S ovim uređajem bi umjesto „Pronađi moj telefon“ funkcije na pametnom satu vaš mobitel uvijek bio s vama na vašem zapešću.

 

IMG_20240226_154603-savitljivi-ekran.jpg

Savitljivi: ekrani na ovim mobitelima-narukvicama bili su genijalni za napokon vidjeti uživo u Barceloni

 

Unatoč fokusu na preklopnu stvarnost koju ponovno živimo, Motorola nije zakinula ni obožavatelje tradicionalnih pametnih telefona, pa smo se u Barceloni poigrali još malo s njihovim premium modelom Edge 40 Neo. Kako i ne bismo, kad nas sa svojim P-OLED ekranom, HDR10+ mogućnostima i brzinom osvježavanja od 144 Hz doziva da istražimo sve njegove sposobnosti. Edge 40 Neo izašao je u zadnjem kvartalu 2023. godine i tad smo ga imali na testu u VIDILAB-u.

Nije nas razočarao tad, a nije ni sad. Pogotovo kad je u pitanju dizajn, jer je s već spomenutim 6,55-inčnim zakrivljenim zaslonom, atraktivnim Pantone bojama, debljinom od svega 7,9 mm i težinom od 170 g, Edge 40 Neo svakako jedan od najuglađenijih i najljepših telefona na tržištu.

 

Motorola-Razr-40-4.jpg

Razr 40 ultra: ima brzinu osvježavanja zaslona od 165 Hz za izrazito fluidno korištenje, a ni Razr 40 nije daleko iza sa 144 Hz

 

Motorola-Razr-40-Ultra-6.jpg

Vanjski zaslon: na Razr 40 Ultra modelu je izrazito praktičan za poziranje tijekom snimanja selfieja

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MWC 2024: Povratak u budućnost - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.