Samsung Galaxy A70

Samsung Galaxy A70

Veliki Super AMOLED

Elegantan, tanak i s predivnim Super AMOLED ekranom. Tako bismo mogli ukratko sažeti najjači poziv za kupnju A70 modela, koji je zapravo vrlo sličan Galaxy A50 uređaju, s tim da ima 6,7-inčni ekran u odnosu na 6,4’’ ekran.

Iako je kućište plastično, ogromni AMOLED s prednje strane s vrlo tankim obrubima toliko dominira svojom kvalitetom i veličinom da lako može zavesti. Primjerice, u istom rangu Realme u X2 nudi i staklo sa stražnje strane i AMOLED ekran, no kod Samsunga je display ipak razina više. Viša je svjetlina i općenito je dojam bolji.

Samsung Galaxy A70 3

Tipke su smještene s desne strane, a kao i kod većine drugih modela donja je strana ugostila 3,5 mm utor za slušalice, USB Type C i zvučnik. Ergonomija je obrnuto proporcionalna kvaliteti izrade, pa je tanko plastično tijelo Galaxy A70 mnogo bolje za držanje u ruci od stakleno-plastične kombinacije kineske konkurencije koja želi dominirati specifikacijama.

Samsung Galaxy A70 1

Čitač otiska prsta smješten je u ekranu i puno je bolje implementiran nego u prvim inačicama. Responzivan je, ali ne i tako brz kao kod Realme X2. Čitanje lica isto radi jako dobro.

Samsung je postigao impresivne rezultate na našem testu baterije, njegova baterije od 4500 mAh odrađuje odličan posao unatoč velikom ekranu, a tu je i brzo punjenje preko USB-a. A70 stiže s nešto slabijim hardverskim karakteristikama na papiru što se vidjelo i u sintetičkim testovima, ali nije nešto što se primjećuje u svakodnevnom korištenju za što je kombinacija Snapdragona 675 i 6 GB radnememorije i više nego dostatna. Tu je još i 128 GB interne memorije, kao i utor za microSD karticu.

Samsung Galaxy A70 6

Setup kamera na papiru nije pretjerano impresivan pogledamo li specifikacije nekih drugih uređaja. Glavna kamera ima 32 megapiskesela, a tu je još 8 MP ultraširoke i 5 MP senzora dubine. Prednja kamera ima 32 MP. Kamere snimaju vrlo dobre fotke, s visokim kontrastom i točnim bojama, ali ne i flagship kvalitetom. Nešto su lošiji rezultati ultraširoke kamere i nisu nas oduševile fotke u lošim svjetlosnim uvjetima. Zato je kvaliteta selfie kamere odlična s puno detalja i odličnim bojama.

Samsung Galaxy A70 5

Samsung Galaxy A70 dolazi s Android 9.0 operativnim sustavom i One UI1.1, a nije poznato hoće li i kada dobiti upgrade. U međuvremenu je Samsung predstavio A71 mobitel i bit će zanimljivo vidjeti kako će se pozicionirati u srednjoj struji.

Samsung Galaxy A70 4

Ekran će mnoge privući Samsungu, kao i softverska dorađenost i pouzdanost sustava. A70 ima vrlo dobre mogućnosti kamere, brzo punjenje i pouzdan čitač otiska prsta. U isto vrijeme, na A70 možemo gledati kao na produljeni A50 i ne možemo biti suci je li ta razlika u cijeni za nešto veći ekran opravdana. Isto tako kineski proizvođači poput Xiaomia i Realmea imaju nabrijanije specifikacije, što u konačnici i svakodnevnom korištenju i neće biti toliko vidljivo.

Samsung Galaxy A70 7

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A70

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A70 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.