Tesla Q55K925SUS

Tesla Q55K925SUS

QLED za mase

Zanimljiv mainstream televizor LG-jevih korijena koji se odlikuje modernim dizajnom, a kao smart TV platformu koristi stariju verziju webOS-a. QLED tehnologija omogućuje odličan prikaz boja uz širok vidljivi kut i zato je ušao u naš izbor 8 preporučenih modela.

Vjerujemo kako mnogi nisu čuli za Tesline televizore, međutim ovaj je proizvođač već nekoliko godina prisutan na našem tržištu s uglavnom jeftinijim modelima televizora za širi krug korisnika. No, Tesla sada nudi i nešto naprednije modele televizora, poput ovog mainstream QLED modela.
Posebno je zanimljiv i zbog činjenice da ovaj Teslin televizor dolazi s LG-jevim, webOS softverskim sučeljem i LG-jevim Magic remote daljinskim upravljačem. I u jednom i u drugom slučaju riječ je o nešto starijim verzijama LG-jevog softverskog sučelja i daljinskog upravljača, koje, međutim, i dalje omogućuju odlične mogućnosti i naprednu funkcionalnost za ovu klasu televizora.

Teslin 55-inčni QLED model vrlo je atraktivno dizajniran televizor. Istaknimo vrlo tanak rub oko ekrana s tri strane, te nešto deblji s donje strane, uz srebrne metalne nožice, što osigurava jako dobru stabilnost uređaja na podlozi. Opremljenost mu je također sasvim solidna uz tri HDMI 2.0 priključka, dva USB priključka, WiFi i Bluetooth, audio izlaz i priključak za slušalice. S televizorom pristižu dva daljinska upravljača. Jedan klasični i jedan, već spomenuti Magic remote, čije korištenje svakako preporučamo.

 

Tesla-Q55K925SUS-2.jpg

 

10-bitna IPS matrica

Ovaj daljinski upravljač u kombinaciji s LG-jevim webOS-om omogućuje iznimno jednostavno korištenje televizora. Sve opcije su lako dostupne, a velika prednost webOS-a svakako je dostupnost velikog broja aplikacija i streaming servisa kao što su EON, Netflix, YouTube i Prime Video.
Što se tiče kvalitete slike, ovaj Teslin TV opremljen je 10-bitnom IPS matricom s quantum dot tehnologijom. Podržani su HDR10 i HLG, ali ne i Dolby Vision, ako je vjerovati službenoj specifikaciji.

 

Tesla-Q55K925SUS-1.jpg

 Solidna opremljenost:  Tri HDMI 2.0 priključka, dva USB priključka, audio izlaz i priključak za slušalice

 

Sve boje QLED-a

Dostupna su vam četiri osnovna predloška za prikaz slike: Eco, Cinema, Vivid i Game. Predložak Cinema očekivano nudi najprecizniju kvalitetu slike uz najvjerniji prikaz boja. QLED tehnologija omogućuje jako dobar prikaz boja, te je po tom pitanju slika oku ugodna, a boje su vjerne i dobro zasićene. Također, vidljivi kut je vrlo širok, pa je ovaj TV pogodan za korištenje u većem dnevnom boravku.

Glavni nedostaci po pitanju kvalitete slike su relativno skromna maksimalna svjetlina i slab kontrast. Zbog toga HDR sadržaj ne izgleda osobito dojmljivo, a TV nije preporučljivo koristiti u jače osvjetljenoj prostoriji. Međutim, uobičajeni streaming i HDR sadržaj izgleda jako dobro. Čak možemo reći da ni sportski sadržaj ne izgleda loše usprkos 60-hercnom panelu.

Brzina odziva sasvim je pristojna, no ovo nije televizor za gamere. Ne podržava HDMI 2.1, pa tako ni 4k na 120 Hz, ALLM ili VRR. No, ovo vam neće biti osobito važno posjedujete li neku stariju igraću konzolu. Za izlete u casual gaming sasvim je dobar.

Sve u svemu, ovaj Teslin QLED svakako je zanimljiv televizor s LG-jevim korijenima koji nudi dobru kvalitetu slike po prilično pristupačnoj cijeni.

  

 Tesla-Q55K925SUS-2-3.jpg

Plus: cijena, dizajn, QLED tehnologija omogućuje dobru kvalitetu slike i vjeran prikaz boja, širok vidljivi kut, webOS softversko sučelje s podrškom za velik broj aplikacija, Magic remote daljinski upravljač, solidan zvuk

Minus: skromna maksimalna svjetlina, slab kontrast, neuvjerljiv prikaz HDR sadržaja, 60 Hz panel nije idealan za gaming i prikaz sportskih sadržaja, izostanak podrške za HDMI 2.1

 

POGLEDAJTE I OSTATAK USPOREDNOG TESTA TELEVIZORA VELIKOG FORMATA

VELIKI EKRANI ZA NOGOMETNA UZBUĐENJA

Blagdani i Svjetsko nogometno prvenstveno su pred vratima. Pravo vrijeme za kupnju novog televizora. Testirali smo stoga najpopularnije OLED televizore s tržišta koji su tradicionalno ponajbolji za prikaz sportskog sadržaja kako bismo doznali koji je najbolji za užitak u nogometnim uzbuđenjima. Uz to donosimo i test nekoliko jeftinijih atraktivnih QLED modela koji predstavljaju „best buy“ alternativu televizorima visoke klase.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Tesla Q55K925SUS

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Tesla Q55K925SUS - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.