Canon EOS M100

Canon EOS M100

Canon EOS M10 po niskoj cijeni nudio je odličan APS-C senzor i vrlo dobru kvalitetu izrade. Njegov nasljednik M100 donosi neke ključne nadogradnje u odnosu na prethodnika, no isto tako žrtvuje neke stavke zbog kojih su mnogi voljeli EOS M10.

Plastik-fantastik

Canon EOS M10 ostavljao je odličan dojam u ruci, te je kvalitetom izrade djelovao mnogo skuplje od stvarne cijene. Nažalost EOS M100 kvalitetom izrade napravio je golem korak unazad. Iako su oba modela izrađena od plastike, EOS M100 djeluje osjetno jeftinije prvenstveno zbog teksturirane plastike s prednje strane koja ostavlja dojam loše završne obrade ali i zbog mnogo nepreciznijih kontrola.

Plastičan: Teksturirana plastika djeluje prilično grubo i loše obrađeno.

M100 1

Uz to, pokucate li o određene dijelove kućišta čuti ćete kako djeluje prilično šuplje. M100 je povoljan fotoaparat, no samo zato što je nešto povoljno ne znači da to mora biti očito čim to počnete koristiti.

Skroz jednostavan: EOS M100 nudi samo tri načina snimanja.

m100 3

 

Canon EOS M10 ima zaslon osjetljiv na dodir veličine 3 inča sa mogućnosti artikulacije od 180 stupnjeva što omogućava snimanje autoportreta. Problem zaslona Canona M100 je relativno niska svjetlina koja otežava gledanju pri jarkom suncu no osim niske svjetline zaslon Canona m100 je odličan. Kontrole ovog fotoaparata su jednostavne i intuitivne, sa samo tri načina snimanja na prekidaču za odabir što će definitivno olakšati početnicima koje oblije hladan znoj kad vide kotačić sa desetak načina snimanja.

M100 4

Canon EOS M100 ima APS-C senzor rezolucije 24 megapiksela. Iako je skok u rezoluciji u odnosu na prethodnikov senzor rezolucije 18 megapiksela prilično velik, isto tako je veličine piksela niža pošto je senzor iste veličine podijeljen na više individualnih piksela. Velik senzor daje ovom fotoaparatu pliću dubinsku oštrinu kojom isti odlično odvaja subjekte od pozadine u što smo se uvjerili kod makro i portretne fotografije. Oštrina fotografija napravljenih Canonom M100 je vrlo visoka, no nažalost nije na razini Canona M50 iako smo oba fotoaparata testirali sa identičnim kit objektivom.

Iza čopora: Dinamički raspon EOS M100 u lošim svjetlosnim uvjetima zaostaje za konkurencijom.

M100 5

Oštar: Čak i sa kit objektivom, EOS M100 može napraviti vrlo oštre fotografije.

M100 6

Dubinska oštrina: Zahvaljujući velikom senzoru, ovaj fotoaparat ima vlo nisku dubinsku oštrinu

M100 7

Razlika, odnosno nedostaci najviše su primjetni kod detalja poput grana stabala koje su vidno oštrine na fotografijama napravljenim modelom M50. Dinamički raspon također nije širok kao kod Canona M50, no isto tako ne zaostaje za konkurencijom. Autofokus modela M100 ponekad je nepouzdan u lošijim svjetlosnim uvjetima dok nas je u dobrim svjetlosnim uvjetima iznevjerio samo pri snimanju makro fotografija koje su tražile nekoliko pokušaja fokusiranja. Sustav automatskog snimanja je prilično brz no ne osobito pouzdan, jer ima tendenciju fokusirati se na ekstreme ekspozicije, odnosno žrtvovati sjene u korist svjetlina i obrnuto što ponekad rezultira loše eksponiranim fotografijama.

Canon EOS M100 odličan je izbor za početnike, no isključivo ako planiraju investirati u dodatne, bolje objektive koji će iz njegovog senzora moći izvući bolje fotografije od kit objektiva. Za sve koji nisu sigurni jesu li spremni investirati dodatan novac u objektive

Više informacija

  • Model: Canon EOS M100
  • Ustupitelj i cijena: Canon, 2.992,00 kn
  • Veličina senzora: APS-C
  • Rezolucija senzora (megapiksela): 24
  • Maksimalna brzina kontinuiranog snimanja (FPS): 6,1
  • Broj fokusnih točaka: 49
  • Žarišna duljina (kit objektiv) (mm): 15-45
  • Otvor blende: f/3,5-f/6,3
  • ISO raspon: 100-25600
  • Maksimalna rezolucija videa: 1920x1080
  • Maksimalan framerate videa: 60
  • Domet bljeskalice (m): 5
  • Autonomija (broj okidanja): 295
  • Masa (sa kit objektivom) (g): 432
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Canon EOS M100

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Canon EOS M100 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.