Sony Cyber-shot RX100 III

Sony Cyber-shot RX100 III

Treća generacija popularnog RX100 donosi dva ključna poboljšanja koja uvelike poboljšavaju iskustvo korištenja ovog kompakta. Prvo poboljšanje je dodatak elektroničkog tražila dok je drugi dodatak zaslon s artikulacijom koja omogućava zakretanje za autoportretno snimanje.

Treća sreća

Nakon vrlo uspješne prve generacije modela RX100 Sony je iz generacije u generaciju nastavio poboljšavati svoj kompaktni fotoaparat. Treća generacija ispravila je glavni nedostatak prve dvije generacije – nedostatak tražila. Iako je svoje fotoaparate opremio odličnim zaslonima, tijekom sunčanih dana tražilo je nezamjenjivo jer nudi mnogo bolju vidljivost u usporedbi čak i sa najboljim zaslonima. Sony je tražilo sakrio u tijelo RX100 III tako da je treća generacija praktički identična dimenzijama prve generacije.

Heavy metal: Gotovo cijela konstrukcija RX100 III izrađena je od metala

Sony fotic otvor 2

 

Mehanizam za izvlačenje tražila je poluautomatski, te ga se brzo izvlači i lako fokusira. Impresivno je kako je Sony u tako malenom fotoaparatu uspio sakriti elektroničko tražilo. No osim što je RX100 III dobio tražilo, dobio je i mnogo bolji sustav artikulacije zaslona u usporedbi sa drugom generacijom koja je imala vrlo ograničenu artikulaciju. Treća generacija ima mogućnost zakretanja zaslona za 180 stupnjeva, što omogućava autoportretno snimanje kao i snimanje pod ekstremnijim kutevima. Metalno kućište sa odličnom završnom obradom ostavlja odličan dojam pri korištenju ovog fotoaparata, a odlično raspoređen, intuitivan sustav kontrola olakšava njegovo korištenje.

RX100M3 1

Sony RX100 III ima odličan senzor veličine 1“ rezolucije 20 megapiksela. Fotografije napravljene RX100 III imaju visoku oštrinu, sa gubitkom tek onih finijih detalja što je primjetno tek kod vrlo visokog zumiranja. Dinamički raspon je širok, natprosječan u ovom cjenovnom segmentu te iako zaostaje za najboljim modelima zadovoljiti će potrebe praktički svih korisnika. Ono što osobito vrijedi istaknuti je iznimno brz i precizan autofokus koji s lakoćom fokusira na vrlo malim kao i na vrlo velikim udaljenostima. Bokeh efekt je vrlo mekan, te omogućava odlično odvajanje subjekta od pozadine.

Najveći napredak u odnosu na prve dvije generacije RX100 je dodatak elektroničkog tražila.

RX100M3 2

Automatski sustav snimanja sa prepoznavanjem scena brzo i pouzdano prepoznaje scene te odlično prilagođava parametre ekspozicije. Prosječni korisnik uistinu nema potrebe za ručnim podešavanjem parametara ekspozicije jer RX100 III u Intelligent Auto načinu snimanja često bolje odredi parametre i od iskusnog fotoaparata.

Dinamički raspon: RX100 III odlično balansira dinamički raspon u lošim svjetlosnim uvjetima.

RX100 III 1

Intelligent auto: Bez obzira na uvjete, Intelligent Auto način snimanja brzo prilagođava ekspoziciju.

RX100III 2

Autofokus: Zahvaljujući pouzdanom autofokusu, RX100 III odličan je izbor za marko fotografiju.

RX100 III 3

Treća generacija modela RX100 donosi velike napretke u odnosu na prve dvije generacije. Iako je kvaliteta fotografija praktički identična, dodatak elektroničkog tražila i napredna artikulacija zaslona čine RX100 III daleko boljim fotoaparatom za većinu korisnika jer omogućava snimanje u mnogo različitijim uvjetima. Tražite li dobar kompakt za sve situacije, RX100 III je odličan izbor.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sony Cyber-shot RX100 III

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony Cyber-shot RX100 III - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.